کد خبر : 209630
انتشار : ۱۴۰۱/۰۸/۲۰ - 11:03
دسته‌بندی : بین الملل
چاپ

واکنش اردوغان به عقب‌نشینی پوتین از خرسون

اردوغان تصمیم روسیه برای عقب نشینی نیروهایش از منطقه خرسون در جنوب اوکراین را "مثبت و مهم" ارزیابی کرد.

واکنش اردوغان به عقب‌نشینی پوتین از خرسون

به گزارش سایت خبری مدارا؛ رجب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه پیش از عزیمت به اجلاس سران کشورهای ترک در ازبکستان به خبرنگاران در پایتخت آنکارا گفت: «تصمیم روسیه در مورد خرسون مثبت است، یک تصمیم مهم».

اظهارات اردوغان با قول به ادامه گفتگو با همتای روس خود ولادیمیر پوتین، پس از آن بیان شد که مسکو روز چهارشنبه به نیروهای خود دستور خروج از خرسون به کرانه شرقی رودخانه دنیپر را داد.

اردوغان تصریح کرد: من نمی دانم که آیا روسیه در گروه ۲۰ مشارکت خواهد داشت یا خیر. ما این فرصت را خواهیم داشت که در آنجا (با پوتین) رو در رو ملاقات کنیم. در غیر این صورت، ما به حفظ دیپلماسی تلفنی با روسیه ادامه خواهیم داد.

او درباره تلاش‌ها برای عادی‌سازی روابط ترکیه با ارمنستان گفت که مهاجران این کشور در فرانسه و آمریکا مانع این روند هستند. فرارنگی‌ها هم در فرانسه و هم در ایالات متحده دائماً علیه آن کار می کنند. اگر دولت ارمنستان به این مهم دست یابد، البته گام‌هایی که با آذربایجان بر سر کریدورهای لاچین و زنگزور برمی‌دارند، تأثیر مثبتی بر اقدامات ما خواهد داشت. ما تلاش می کنیم دوست پیدا کنیم، نه دشمن.

کریدور لاچین جاده‌ای است که ارمنستان و منطقه قره‌باغ را بر اساس توافقنامه‌ای به هم متصل می‌کند مسیر زنگزور یک ارتباط برنامه ریزی شده از طریق خاک ارمنستان برای اتصال آذربایجان و منطقه نخجوان است. اردوغان گفت که معتقد است نشست سران سازمان کشورهای ترک که روز جمعه در سمرقند آغاز می شود، همکاری بین کشورهای عضو را به سطح جدیدی ارتقا خواهد داد. وی گفت: در اجلاس سمرقند، ما در مورد آینده سازمان خود و تعمیق همکاری های موجود خود رایزنی خواهیم کرد و تصمیمات مهمی خواهیم گرفت.

اردوغان افزود: روابط دوجانبه و مسائل جهانی در تماس های خود با سران کشورها و دولت ها در نشست شورای ترک در دستور کار قرار خواهد گرفت.

اخبار مرتبط:
آمریکا رسماً از یونسکو خارج شد
آمریکا رسماً از یونسکو خارج شد

وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه حمایت‌های همه جانبه از جنگ‌افروزی‌ها و جنایات رژیم صهیونیستی، امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد که به طور رسمی عضویت خود را در این سازمان فرهنگی و آموزشی سازمان ملل متحد پایان داده است.

حملات هوایی گسترده و شدید اسرائیل به یمن
حملات هوایی گسترده و شدید اسرائیل به یمن

جنگنده‌های رژیم صهیونیستی دقایقی قبل، مناطق مختلف یمن از جمله بندر الحدیده را هدف قرار دادند.

روسیه شب گذشته با ۴۵۰ پهپاد به اوکراین حمله کرد
روسیه شب گذشته با ۴۵۰ پهپاد به اوکراین حمله کرد

شب گذشته صدای انفجارهای مهیب در مناطق مختلف اوکراین شنیده شده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است