کد خبر : 203369
انتشار : ۱۴۰۱/۰۷/۱۴ - 17:24
دسته‌بندی : فرهنگی
چاپ

برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۲ اعلام شد

جایزه نوبل ادبیات سال ۲۰۲۲ به «آنی ارنو» نویسنده فرانسوی رسید.

برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۲ اعلام شد

به گزارش سایت خبری مدارا؛ آکادمی سوئدی نوبل برنده جایزه نوبل ادبیات سال ۲۰۲۲ را اعلام کرد و به این ترتیب «آنی ارنو» نویسنده ۸۲ساله فرانسوی را برای «برای شجاعت و تیزهوشی واقع‌بینانه‌ای که به واسطه آن ریشه‌ها، بیگانگی‌ها و محدودیت‌های جمعی حافظه شخصی را کشف می‌کند» شایسته دریافت جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۲ معرفی کرده است.

از جمله کتاب‌های این نویسنده و استاد دانشگاه به «شرم»، «یک زن»، «جایگاه»، «آن دختر دیگر» می‌توان اشاره کرد. کتاب «جایگاه» در سال ۱۹۸۴ جایزه ادبی «رنودو» را برای این نویسنده به ارمغان آورد.

«ارنو» که اغلب که آثار خودزندگی‌نامه خلق می‌کند، نخستین رمان خود را در سال ۱۹۷۴ با عنوان «محفظه‌های خالی» منتشر کرد و با انتشار «سال‌ها» در سال ۲۰۰۸ به شهرت جهانی دست یافت. «سال‌ها» در سال ۲۰۱۷ به زبان انگلیسی ترجمه شد.

به این ترتیب، هفدهمین زن برنده نوبل ادبیات است و پنجمین زنی است که در سال‌های اخیر پس از «آلیس مونرو» در سال ۲۰۱۳، «سوتلانا الکسی‌یویچ» در سال ۲۰۱۵ و «اولگا توکارچوک» در سال ۲۰۱۸ و «لوییز گلیک» در سال ۲۰۲۰ به عنوان برنده نوبل ادبیات معرفی شد.

سال گذشته «عبدالرزاق گورنا» نویسنده اهل تانزانیا برای «نفوذ سازش‌ناپذیر و دلسوزانه او در تاثیراث استعمار و سرنوشت پناهندگان در شکاف میان فرهنگ‌ها و قاره‌ها» به عنوان برنده نوبل ادبیات سال ۲۰۲۱ انتخاب شد.

اخبار مرتبط:
این فیلم ایرانی رسما به اسکار راه یافت
این فیلم ایرانی رسما به اسکار راه یافت

آکادمی اسکار فهرست ۸۶ فیلم بین‌المللی واجد شرایط بخش بین‌الملل را برای نود و هشتمین دوره از این جوایز منتشر کرد؛ فهرستی که نام «علت مرگ: نامعلوم»، نخستین فیلم بلند علی زرنگار، نیز در آن به چشم می‌خورد.

نسخه اصلی فیلم مشهور جعفر پناهی لو رفت
نسخه اصلی فیلم مشهور جعفر پناهی لو رفت

نسخه با کیفیت فیلم‌ «یک تصادف ساده» به کارگردانی جعفر پناهی در فضای مجازی و اینترنت منتشر شد و در دسترس مخاطبان قرار گرفت.

تلویزیون سریال‌های چندصدمیلیاردی جدید ساخته اما مردم می روند سراغ شب‌های برره
تلویزیون سریال‌های چندصدمیلیاردی جدید ساخته اما مردم می روند سراغ شب‌های برره

مخاطب هنوز شبیه همان دهه هشتاد نیست و امروز بسیار باسوادتر، حساس‌تر، بی‌حوصله‌تر و سخت‌گیرتر است. اگر یک قسمت او را نگه ندارد، هزار گزینه دیگر منتظر اوست.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است