کد خبر : 203369
انتشار : ۱۴۰۱/۰۷/۱۴ - 17:24
دسته‌بندی : فرهنگی
چاپ

برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۲ اعلام شد

جایزه نوبل ادبیات سال ۲۰۲۲ به «آنی ارنو» نویسنده فرانسوی رسید.

برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۲ اعلام شد

به گزارش سایت خبری مدارا؛ آکادمی سوئدی نوبل برنده جایزه نوبل ادبیات سال ۲۰۲۲ را اعلام کرد و به این ترتیب «آنی ارنو» نویسنده ۸۲ساله فرانسوی را برای «برای شجاعت و تیزهوشی واقع‌بینانه‌ای که به واسطه آن ریشه‌ها، بیگانگی‌ها و محدودیت‌های جمعی حافظه شخصی را کشف می‌کند» شایسته دریافت جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۲ معرفی کرده است.

از جمله کتاب‌های این نویسنده و استاد دانشگاه به «شرم»، «یک زن»، «جایگاه»، «آن دختر دیگر» می‌توان اشاره کرد. کتاب «جایگاه» در سال ۱۹۸۴ جایزه ادبی «رنودو» را برای این نویسنده به ارمغان آورد.

«ارنو» که اغلب که آثار خودزندگی‌نامه خلق می‌کند، نخستین رمان خود را در سال ۱۹۷۴ با عنوان «محفظه‌های خالی» منتشر کرد و با انتشار «سال‌ها» در سال ۲۰۰۸ به شهرت جهانی دست یافت. «سال‌ها» در سال ۲۰۱۷ به زبان انگلیسی ترجمه شد.

به این ترتیب، هفدهمین زن برنده نوبل ادبیات است و پنجمین زنی است که در سال‌های اخیر پس از «آلیس مونرو» در سال ۲۰۱۳، «سوتلانا الکسی‌یویچ» در سال ۲۰۱۵ و «اولگا توکارچوک» در سال ۲۰۱۸ و «لوییز گلیک» در سال ۲۰۲۰ به عنوان برنده نوبل ادبیات معرفی شد.

سال گذشته «عبدالرزاق گورنا» نویسنده اهل تانزانیا برای «نفوذ سازش‌ناپذیر و دلسوزانه او در تاثیراث استعمار و سرنوشت پناهندگان در شکاف میان فرهنگ‌ها و قاره‌ها» به عنوان برنده نوبل ادبیات سال ۲۰۲۱ انتخاب شد.

اخبار مرتبط:
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نمی توانیم برای آوازخواندن یک خانم در جمع آقایان مجوز بدهیم
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نمی توانیم برای آوازخواندن یک خانم در جمع آقایان مجوز بدهیم

عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای انقلاب فرهنگی گفت: ما در کشور جمهوری اسلامی زندگی می‌کنیم و در جمهوری اسلامی ملاک، مباحث شرعی است که باید در اسناد به آن توجه شود و نباید جامعه را برای یک عده موافق یا مخالف دچار قطبی‌سازی کنیم و دچار چالش‌هایی شویم؛ خصوصاً در جامعه ما که طبیعتاً وفاق ملی و انسجام ملی بسیار مورد اهمیت است.

«علت مرگ: نامعلوم»، نماینده ایران در اسکار ۲۰۲۶ شد
«علت مرگ: نامعلوم»، نماینده ایران در اسکار ۲۰۲۶ شد

فیلم سینمایی «علت مرگ نامعلوم» از میان 5 نامزد نهایی، با اکثریت آرا به عنوان نماینده سینمای ایران به آکادمی اسکار 2026 معرفی شد.

کنسرت گروه موسیقی مشهور در شیراز ممنوع شد
کنسرت گروه موسیقی مشهور در شیراز ممنوع شد

مهدی رنجبر از محرومیت گروه موسیقی بُمرانی جهت برگزاری کنسرت در شیراز تا اطلاع ثانوی خبر داد و علت آن را "برخی رفتارهای هنجارشکنانه در بخش پایانی اجرای اخیر این گروه در شیراز" اعلام کرد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است