کد خبر : 202618
انتشار : ۱۴۰۱/۰۷/۱۰ - 14:25
دسته‌بندی : اقتصادی، اخبار ویژه
چاپ

فعال اقتصادی: آثار اقتصادی اتفاقات اخیر چند ماه دیگر معلوم می‌شود/ بحث اعتصاب در چنین شرایطی اساساً مبنایی ندارد

یک تولیدکننده محصولات غذایی با بیان این‌که آثار اتفاقات اخیر بر اقتصاد کلان چند ماه دیگر معلوم می‌شود، پیش‌بینی کرد پروژه‌های سرمایه‌گذاری در کشور به تعویق بیافتد.

فعال اقتصادی: آثار اقتصادی اتفاقات اخیر چند ماه دیگر معلوم می‌شود/ بحث اعتصاب در چنین شرایطی اساساً مبنایی ندارد

به گزارش سایت خبری مدارا؛ جمشید عدالتیان در تشریح تاثیر ناآرامی‌های اخیر بر حوزه اقتصاد گفت: به طور مشخص، جریان حمل‌ونقل مواد اولیه به مبادی تولید با وقفه مواجه شد و تولید کاهش یافت و از سوی دیگر، فروش نیز به شکل محسوسی کم شد که البته انتظار آن می‌رفت.

مدیرعامل شرکت صنایع غذایی پدیده دیناوند ادامه داد: در شرایط بروز ناآرامی‌ها، نااطمینانی خانواده‌ها از آینده بیشتر می‌شود و بنابراین مردم کمتر خرج می‌کنند و بیشتر به پس‌انداز متمایل می‌شوند. همچنین کاهش حضور مردم در فضاهای عمومی شهری، بر تقاضای کالاها و خدمات مرتبط تاثیر منفی دارد. برای نمونه، در این چند روز باشگاه‌های ورزشی تعطیل یا بسیار خلوت بود و همین خلوتی سبب شد فروش نوشیدنی‌های ورزشی‌ای که ما تولید می‌کنیم کاهش یابد.

نایب‌رئیس اسبق اتاق بازرگانی درباره تاثیر اعتراضات بر نیروی انسانی فعال در بخش اقتصاد گفت: به نظر می‌رسد بیشتر معترضان از نسل جوان و دانشجو بوده‌اند و این یعنی جزء نیروی کار فعال به حساب نمی‌آیند. اعترضات هم معمولا بعدازظهرها انجام می‌شود و بنابراین از این منظر باعث بروز مشکلات کارگری نشده است.

عدالتیان گمانه‌زنی رسانه‌های خارجی درباره بروز اعتصابات کارگری در ایران را به شوخی شبیه دانست و ادامه داد: قاعدتا کارگران فعال در بخش دولتی اعتصاب نمی‌کنند. در بخش خصوصی هم اساسا چنین امکانی فراهم نیست چون طبق قانون، در شرایط اعتصاب، کارفرما موظف است حدتاکثر تا سه روز حقوق کارگران را پرداخت کند. بنابراین اعتصاب به معنای دریافت‌نکردن حقوق و در نتیجه تنگی معیشت است.

او به وجود تشکل‌های صنفی و کارگری قدرتمند در کشورهای پیشرفته اشاره کرد و افزود: هزینه‌های اعتصاب را باید تشکل‌های کارگری بپردازند و چون ما فاقد چنین تشکل‌هایی هستیم، بحث اعتصاب مبنایی ندارد.

عدالتیان درباره آثار بلندمدت ناآرامی‌های اجتماعی بر اقتصاد کلان هم گفت: فضای نامناسب، هم به لحاظ روانی باعث ناامیدی می‌شود و هم سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را مردد می‌کند. به طور طبیعی اتفاقاتی از این دست سبب فراری‌دادن سرمایه‌گذارها می‌شود که اثرش را طی یک هفته یا ده روز نشان نمی‌دهد و چند ماه دیگر خود را نشان خواهد داد.

اخبار مرتبط:
وزیر نفت: صادرات نفت در بالاترین سطح ممکن ادامه پیدا کرده است
وزیر نفت: صادرات نفت در بالاترین سطح ممکن ادامه پیدا کرده است

وزیر نفت گفت: برنامه‌ریزی برای تکمیل بیش از ۳۰ طرح بزرگ صنعت نفت با سرمایه‌گذاری حدود ۱۰ میلیارد دلار تا پایان ۱۴۰۴ از اولویت‌های اجرایی و عملیاتی وزارت نفت است.

موج انصراف متقاضیان از نهضت ملی مسکن
موج انصراف متقاضیان از نهضت ملی مسکن

در اردیبهشت ۱۴۰۴، دولت و بانک تخصصی مسکن سقف تسهیلات ساخت در قالب طرح نهضت ملی مسکن را از ۸۰۰ میلیون تومان به ۶۵۰ میلیون تومان کاهش دادند.

کامران ندری: دولت باید بین دو گزینه خاموشی یا افزایش قیمت یکی را انتخاب کند
کامران ندری: دولت باید بین دو گزینه خاموشی یا افزایش قیمت یکی را انتخاب کند

یک اقتصاددان گفت: دولت در وضعیتی قرار گرفته که باید بین دو گزینه دشوار انتخاب کند؛ خاموشی یا افزایش قیمت. هر دو گزینه موجب نارضایتی می‌شود، اما افزایش قیمت‌ها ممکن است نارضایتی بیشتری در پی داشته باشد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است