کد خبر : 202082
انتشار : ۱۴۰۱/۰۷/۰۶ - 15:26
دسته‌بندی : اخبار ویژه، سیاسی
چاپ

نحوه رسیدگی به پرونده‌های حوادث اخیر ابلاغ شد/ خط و نشان دستگاه قضاء درباره مردم معترض

​دادستان کل کشور در راستای دستور رئیس قوه قضاییه مبنی بر برخورد با عوامل اعتراضات اخیر و به منظور حفظ امنیت و آرامش شهروندان و برخورد قانونی با منابع ترویج دروغ و شایعه در جامعه با صدور بخشنامه‌ای به دادستان‌های سراسر کشور نحوه رسیدگی به پرونده متهمان اعتراضات اخیر را ابلاغ کرد.

نحوه رسیدگی به پرونده‌های حوادث اخیر ابلاغ شد/ خط و نشان دستگاه قضاء درباره مردم معترض

به گزارش سایت خبری مدارا؛ در بخشنامه حجت الاسلام محمد جعفر منتظری به دادستان های عمومی و انقلاب سراسر کشور آمده است: «مقتضی است ضمن تشکیل کمیته کارشناسی متشکل از نمایندگان مطلع و صاحب اختیار اداره اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و اطلاعات فرماندهی انتظامی و حسب مورد حراست‌های ذیربط و اخذ نظر آن کمیته در همه پرونده‌ها بر اساس موازین شرعی و قانونی و با سرعت و دقت و قاطعیت رسیدگی‌ها و پیگیری‌های لازم انجام شود.»

دادستان کل کشور در این بخشنامه تاکید کرد: «افرادی که فاقد هرگونه سابقه کیفری هستند و در پرونده آنان نیز سند، مدرک، گزارش شاهد صحنه و گزارش مأموران انتظامی، اطلاعاتی و امنیتی یا قراین اطمینان آور وجود ندارد و کمیته کارشناسی به عدم نقش آنان در اعتراضات اظهارنظر کرده است با توجیه و ارشادهای لازم آزاد شوند.»

دادستان کل کشور تصریح کرد: «افرادی که باعث شهادت و یا مجروحیت حافظان امنیت و مردم شده‌اند، سرکردگان و سردستگان در میدان و افرادی که حضور آنها سازمان یافته بوده، کسانی که اقدام به تخریب، تحریق اموال و اماکن خصوصی، عمومی، ادارات، بانک‌ها، پمپ بنزین‌ها، عابربانک‌ها و … کرده‌اند، افرادی که به مقرها و مکان‌های نظامی، انتظامی و امنیتی حمله کرده‌اند، افرادی که دارای سابقه شرکت در تجمعات و اعتراضات دوره‌های قبل هستند، اراذل و اوباش دارای سوابق مجرمانه، فعالان در فضای مجازی که نقش برجسته در تهییج، تشویق و سازماندهی اعتراضات داشته‌اند و اتباع بیگانه‌ای که در اعتراضات حضور داشته‌اند اگر پرونده اتهامی آنان دارای مستندات، مدارک و شواهد کافی است تا زمان برگزاری دادگاه و صدور حکم قطعی در بازداشت باشند و محاکمه آنان با دقت و سرعت و قاطعیت پیگیری و از دادگاه اشد مجازات و صدور احکام بازدارنده و بدون تخفیفات درخواست شود.»

در مورد دانشجویان بازداشتی با نظر کارشناسی حراست و رئیس دانشگاه مربوطه تصمیم‌گیری شود

در بخش دیگری از این بخشنامه آمده است: در مورد دانشجویان بازداشتی با نظر کارشناسی حراست و رئیس دانشگاه مربوطه تصمیم‌گیری شود و دانشجویانی که در اعتراضات و برهم زدن امنیت عمومی در داخل یا بیرون از دانشگاه نقش داشته‌اند، متناسب با نقش و پرونده شخصیت آنان با قرار وثیقه آزاد یا تحت قرار بازداشت موقت باشند و سایر دانشجویان بازداشتی متناسب با نقش و پرونده شخصیت آنان با قید کفالت یا وثیقه آزاد شوند.

اخبار مرتبط:
علی طائب درگذشت/ شیخ علی طائب که بود؟
علی طائب درگذشت/ شیخ علی طائب که بود؟

حجت‌الاسلام علی طائب مسئول سابق نمایندگی ولی‌فقیه در قرارگاه ثارالله سپاه درگذشت.

حمله کیهان به منتقدان حسین شریعتمداری: مدیرمسئول ما نکته‌سنج است!
حمله کیهان به منتقدان حسین شریعتمداری: مدیرمسئول ما نکته‌سنج است!

کیهان نوشت: کانال‌های زنجیره‌ای مثل خبرآنلاین و انتخاب و خبر فوری و آخرین اخبار و دنیای اقتصاد و... باز هم به صف شدند. این‌بار درباره نکته‌سنجی مدیر مسئول کیهان و کاغذ‌‌پاره و باطله نامیدن «مکانیسم ماشه».

جانشین رییس ستاد کل نیروهای مسلح: تجهیزات نظامی ما آسیب چندانی ندیده / اگر بخواهیم برای ۱۰ سال بجنگیم، توان این کار را داریم
جانشین رییس ستاد کل نیروهای مسلح: تجهیزات نظامی ما آسیب چندانی ندیده / اگر بخواهیم برای ۱۰ سال بجنگیم، توان این کار را داریم

جانشین رییس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: تجهیزات آسیب زیادی ندیده است و ما آن‌قدر تجهیزات داریم که اگر بخواهیم برای ۱۰ سال بجنگیم، توان این کار را داریم. در واقع، تجهیزات چندان مهم نیستند؛ مهم روحیه است. گفته می‌شود که روحیه سه چهارم قواست. نیروی مسلح ما هم تجربه دارد، هم آموزش دیده است، هم تجهیزات نوین دارد و هم روحیه بالایی دارد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است