کد خبر : 196970
انتشار : ۱۴۰۱/۰۵/۱۰ - 09:09
دسته‌بندی : اخبار ویژه، سیاسی
چاپ

روزنامه اصلاح طلب: اینکه مامور حراست یک سالن می تواند یک کنسرت را لغو کند یعنی حکومت مقتدر نیست

روزنامه اعتماد با اشاره به لزوم سرمایه گذاری بخش خصوصی در اقتصاد کشور نوشت:چرا آنان به جای سرمایه‌گذاری منابع مالی خود را یا خارج می‌کنند یا در اموری غیر از تولید، مثل ارز، طلا و مسکن نگهداری می‌کنند؟

روزنامه اصلاح طلب: اینکه مامور حراست یک سالن می تواند یک کنسرت را لغو کند یعنی حکومت مقتدر نیست

به گزارش سایت خبری مدارا؛ روزنامه اعتماد با اشاره به لزوم سرمایه گذاری بخش خصوصی در اقتصاد کشور نوشت:چرا آنان به جای سرمایه‌گذاری منابع مالی خود را یا خارج می‌کنند یا در اموری غیر از تولید، مثل ارز، طلا و مسکن نگهداری می‌کنند؟

دولت محترم متوجه این نقطه ضعف شده است و می‌کوشد که سرمایه‌گذاران را تشویق به سرمایه‌گذاری کند و از همه افرادی که با آنان روابطی دارند، می‌خواهد که سرمایه‌گذاران را تشویق به سرمایه‌گذاری کنند. ولی این کار نتیجه ندارد. چرا؟ برای اینکه سرمایه‌گذاران براساس توصیه و نصیحت من و شما و دیگران عمل نمی‌کنند، آنان به واقعیت‌ها نگاه می‌کنند.

برای صاحبان سرمایه امنیت حقوق مالکیت مهم است. واقعا اگر کسی سرمایه‌ای داشته باشد، حاضر است آن را در ایران سرمایه‌گذاری کند؟ ریسک از میان رفتن سرمایه‌اش چقدر است؟ شاید دولت بگوید که صد درصد تضمین شده است. ولی اینچنین نیست. نمونه؟ هنگامی که یک گروه فعال فرهنگی مجوز برگزاری یک کنسرت را با هزار بدبختی می‌گیرد، هزینه سالن را پیشاپیش پرداخت می‌کند، مردم هم بلیت می‌خرند و با زحمت زیاد برنامه‌ریزی کرده و کنسرت برگزار می‌شود، سپس در میان کار یک نفر به نام حراست وارد می‌شود و آن را لغو می‌کند. این یعنی مالکیت امنیت ندارد. یعنی حکومت مقتدر نیست. گویا مجوزهای صادره توسط حکومت، برای بخش‌های دیگرش فاقد «اعتبار» و «ارزش» است.

«بی‌اعتباری» اقدامات حکومت مرکزی توسط مقام‌های محلی و تخصصی، به این معناست که برخی از آقایان در عمل، حکومت را به عنوان مصداقی از حاکمیت ملی به رسمیت نمی‌شناسند. این بدان معنی است که حکومت مرکزی و مقتدر، در حال گذار به یک ساختار ملوک‌الطوایفی است و این اقدامی براندازانه است. یا در نمونه دیگر عده‌ای با سر و صدا کنسرت را به هم می‌زنند، یعنی دولت قدرت دفاع از حقوق مالکیت مردم را ندارد.

پیام این رفتارها به هر سرمایه‌گذاری روشن است، ریسک سرمایه‌گذاری بالاست؛ احتیاط کنید. گمان نکنید که این کنسرت است ربطی به ساخت کارخانه ندارد. همه اینها مالکیت است. کسی که کنسرت را خودسرانه به هم بزند به طریق اولی اگر بخواهد، می‌تواند صاحب کارخانه را زمین‌گیر کند.

عامل دوم ثبات سیاست‌ها است. این حد از سیاست‌های متعارض به زیان سرمایه‌گذاری و مردم است. صنعت مرغ و تخم‌مرغ برای حفظ اثرات ناشی از تغییرات سیاستی، سود خود را حداکثر می‌کند و این یعنی از جیب مردم هزینه می‌شود ولی علت اقدام آنان، ترس از تبعات تغییرات سیاستی دولت است. با این تلوُّن سیاسی، نمی‌توان نظر کسی را به سرمایه‌گذاری جلب کرد. اگر همین دو عامل را در کنار شاخص‌های فضای کسب و کار بهبود بخشید، به سرعت در مسیر افزایش سرمایه‌گذاری و سپس تولید و اشتغال قرار خواهیم گرفت.

اخبار مرتبط:
استاد حوزه علمیه: مذاکره با آمریکا می‌تواند موجب تضعیف جایگاه نظام در عرصه‌های بین‌المللی و داخلی شود
استاد حوزه علمیه: مذاکره با آمریکا می‌تواند موجب تضعیف جایگاه نظام در عرصه‌های بین‌المللی و داخلی شود

حجت الاسلام محمد ملک‌زاده استاد حوزه و عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی: با وجود تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی به خاک ایران که در حین انجام مذاکرات ایران و آمریکا انجام شد، همچنان از گوشه و کنار خبر‌هایی درباره احتمال مذاکره با آمریکا به گوش می‌رسد! شنیدن این اخبار تا آنجا عجیب و غیرقابل توجیه است که واشنگتن‌پست در خبری اعلام کرد: «برای‌ همه عجیب است که ‌ایران حتی بعد از حملات نظامی به خود هنوز چشم امید به توافق با آمریکا دارد و مذاکره را هرگز رها نمی‌کند!»

ان بی سی آمریکا: از سه سایت غنی سازی ایران یکی کاملاً تخریب و دوتای دیگر قابل راه اندازی در ماه های آینده هستند
ان بی سی آمریکا: از سه سایت غنی سازی ایران یکی کاملاً تخریب و دوتای دیگر قابل راه اندازی در ماه های آینده هستند

ان بی سی نیوز نوشت: یکی از سه سایت غنی‌سازی اورانیوم در ایران که ماه گذشته هدف حمله ایالات متحده قرار گرفت، نابود شده و فعالیت‌های آن به‌طور قابل‌توجهی به عقب افتاده است. اما دو سایت دیگر به آن شدت آسیب ندیده‌اند و ممکن است تنها تا حدی تخریب شده باشند که در صورت تمایل ایران، غنی‌سازی هسته‌ای در آنها طی چند ماه آینده از سر گرفته شود

قالیباف: جنگ ۱۲ روزه ما را ۵۰ سال جلو انداخت
قالیباف: جنگ ۱۲ روزه ما را ۵۰ سال جلو انداخت

رئیس مجلس در دیدار با خانواده شهید سپهبد باقری گفت: اگر جنگ اخیر رخ نمی‌داد ما هیچ‌گاه به درکی که در این ۱۲ روز به آن رسیدیم، نمی‌رسیدیم. یعنی اگر بگوییم این ۱۲ روز ما را ۵۰ سال جلو انداخت، درست گفته‌ایم که به برکت خون شهدا رقم خورد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است