کد خبر : 196164
انتشار : ۱۴۰۱/۰۴/۲۸ - 00:47
دسته‌بندی : اجتماعی، اخبار ویژه
چاپ

واکنش وزارت بهداشت درباره تاریخ انقضای واکسن‌های کرونا

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: شایعه استفاده از واکسن آسترازنکای تاریخ گذشته صحت ندارد و در هیچ یک از مراکز واکسیناسیون از هیچ واکسن تاریخ مصرف گذشته ای استفاده و تزریق نشده است.

واکنش وزارت بهداشت درباره تاریخ انقضای واکسن‌های کرونا

به گزارش سایت خبری مدارا؛ پدرام پاک آیین، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن بیان این مطلب گفت: تاریخ انقضای آخرین محموله واکسن آسترازنکا که وارد کشور شده، بر اساس مجوز کارخانه تولید کننده واکسن که آن هم بر مبنای مطالعات پایداری صورت گرفته، از ابتدای تولید شش ماه بعد از زمان تولید تعیین شده بود.

سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: مستندات کامل مربوط به هر واکسن  خارجی باید پس از تولید توسط شرکت تولید کننده برای کشور مصرف کننده ارسال شود. در خصوص محموله اخیر آسترازنکا هم این مستندات به طور کامل توسط سازمان غذا و دارو وصول، بررسی و تایید شد.

وی تاکید کرد:  بدون تایید مستندات واکسن خارجی در سازمان غذا و دارو  هیچ واکسنی نمی تواند وارد کشور شود.

دستیار رسانه ای وزیر بهداشت خاطر نشان کرد:  مستندات آخرین محموله آسترازنکا که وارد کشور شده حاکی از آن است که تاریخ انقضا ۶ ماه بعد از تولید در کشور مبدأ یعتی ۱۷ جولای ۲۰ ۲۲ ( ۲۶ تیرماه جاری) بوده است و این تاریخ بر روی برچسبی که سازمان غذا و دارو بر روی همه ویال های واکسن و نه اختصاصا بر روی این شماره سریال درج می کند، درج شد.

پاک آیین افزود: اگر به تصاویری که در فضای مجازی منتشر شده دقت شود، برچسب سازمان غذا و دارو را می بینیم که  کیو آر کد اختصاصی واکسن را دارد و همه اطلاعات واکسن که کارخانه تولیدکننده منظور کرده، شامل کد اختصاصی یا همان یو آی دی  واکسن و در زیر این کد، شماره سریال و تاریخ دقیق انقضا درج شده است.

وی افزود: بنابر این ویال واکسن از روز اولی که وارد کشور می شود، در سازمان غذا و دارو تایید و بر چسب گذاری می شود و سپس در اختیار مراکز واکسیناسیون قرار می گیرد.

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین گفت: در مورد واکسن های تولید  داخل ، سازمان غذا و دارو با کارخانه های تولید واکسن هماهنگ کرده و این برچسب جداگانه چسبانده نمی شود، بلکه در زمان تولید روی لیبل اصلی قرار می گیرد ولی در خصوص واکسن های وارداتی که برچسب اصلی حاوی کد اختصاصی یا همان uid را نداشته باشد، برچسب روی ویال دارو نصب می شود.

پاک آیین تصریح کرد:  مدت اعتبار واکسن آسترازنکا  تا امروز به  هیچ وجه منقضی نشده بود، بلکه تاریخ ۱۷ جولای ۲۰۲۲ که از ابتدا در کارخانه تولید کننده روی این واکسن درج شده و همان تاریخ  را هم سازمان غذا و دارو از بدو ورود واکسن به کشور ثبت کرده بود، ملاک مصرف  قرار گرفت.

سخنگوی وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: امکان استفاده از واکسن تاریخ گذشته در مراکز واکسیناسیون عملا منتفی است؛ چرا که همه واکسن ها باید با کد uid اختصاصی در سامانه الکترونیک سلامت ثبت شوند و اگر تاریخ انقضای واکسن فرا رسیده و یا از تاریخی  که در سامانه تی تک برای ویال واکسن درج شده، حتی یک روز گذشته باشد، سامانه اجازه ثبت واکسن را نمی دهد.

پاک آیین در پایان  تاکید کرد: واکسن ها و سایر فراوارده های دارویی که مدت اعتبار آنها به اتمام رسیده باشد، بی درنگ از سیستم جمع آوری می شوند.

اخبار مرتبط:
سخنگوی شورای شهر: آماده‌ایم ایالت‌های آمریکا را به نام شهدایمان نامگذاری کنیم
سخنگوی شورای شهر: آماده‌ایم ایالت‌های آمریکا را به نام شهدایمان نامگذاری کنیم

علیرضا نادعلی سخنگوی شورای شهر تهران: ذ آماده ایم یکی از ایالات آمریکا را به نام شهدا نامگذاری کنیم.

شناسایی یک پیکر دیگر از جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی
شناسایی یک پیکر دیگر از جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی

مدیرکل پزشکی قانونی هرمزگان از شناسایی یک پیکر دیگر از جان‌باختگان حادثه بندرشهیدرجایی خبرداد.

نماینده مجلس: آتش در بندر شهید رجایی هنوز کامل خاموش نشده است/ برخی از اجساد کاملاً پودر شدند/ خانواده‌ کارگران بی‌شناسنامه هنوز نمی‌دانند چه اتفاقی افتاده است
نماینده مجلس: آتش در بندر شهید رجایی هنوز کامل خاموش نشده است/ برخی از اجساد کاملاً پودر شدند/ خانواده‌ کارگران بی‌شناسنامه هنوز نمی‌دانند چه اتفاقی افتاده است

نماینده بندرعباس گفت: از ابتدای آتش‌سوزی که روز شنبه، ششم اردیبهشت ماه، اتفاق افتاد، من در صحنه بودم و یک هفته کامل آنجا ماندم. هنوز هم آتش به‌طور کامل خاموش نشده و فقط خطر آن کاهش یافته است. تعدادی از اجساد هنوز مانده‌اند و شناسایی نشده‌اند. برخی از اجساد کاملاً پودر شده و هیچ آثاری از آن‌ها نیست.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است