کد خبر : 193896
انتشار : ۱۴۰۱/۰۳/۲۴ - 18:32
دسته‌بندی : اخبار ویژه، سیاسی
چاپ

رامین مهمان‌پرست: ما از معطل نگاه داشتن مذاکرات ضرر نمی‌کنیم

سخنگوی اسبق وزارت خارجه گفت: ما باید بتوانیم حضوری مقتدرانه در مذاکرات داشته باشیم و بدانیم که هرچه قدر هم طرف مقابل با بهانه‌جویی مذاکرات را معطل نگاه دارد، ما ضرر نمی‌کنیم زیرا آنها هستند که مجبور می‌شوند از مواضعشان عدول کنند اما به هر حال غربی‌ها می‌کوشند با ایجاد تنش‌هایی امتیازاتی از ایران بگیرند و در مسیر مذاکره، کمترین امتیاز را هم به ایران بدهند».

رامین مهمان‌پرست: ما از معطل نگاه داشتن مذاکرات ضرر نمی‌کنیم

به گزارش سایت خبری مدارا؛ وضعیت مذاکرات باتوجه به قطعنامه اخیر شورای حکام قدری مبهم شده است و معلوم نیست آیا امکان ادامه آن و احیانا احیای برجام و رفع تحریم‌ها همچنان وجود دارد یا خیر؟

رامین مهمان‌پرست، سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه، در همین رابطه گفت: «در بحث برجام چون منافع ملی مطرح است و خطوط قرمز مشخصی از سوی مسئولان ارشد نظام تعیین شده است، تیم مذاکره باید در چارچوب خطوط تعیین‌شده مذاکره کنند و در پی کسب حداکثر منافع ملی باشند. ما باید بتوانیم حضوری مقتدرانه در مذاکرات داشته باشیم و بدانیم که هرچه قدر هم طرف مقابل با بهانه‌جویی مذاکرات را معطل نگاه دارد، ما ضرر نمی‌کنیم زیرا آنها هستند که مجبور می‌شوند از مواضعشان عدول کنند اما به هر حال غربی‌ها می‌کوشند با ایجاد تنش‌هایی امتیازاتی از ایران بگیرند و در مسیر مذاکره، کمترین امتیاز را هم به ایران بدهند».

او ادامه داد: «تصور غربی‌ها این است که ایران دو نقطه قوت مهم دارد؛ نخست حضور قدرتمندانه‌اش در منطقه زیرا آنها می‌دانند ایران در معادلات منطقه تعیین‌کننده است. دومین نقطه قوت ما را هم صنعت موشکی‌مان می‌دانند و بازهم می‌دانند اگر هر تصمیم آشوب‌طلبانه‌ای بگیرند، مجبور به پرداخت هزینه‌های بسیاری خواهند شد زیرا قدرت موشکی ایران بسیار بالاست. به همین دلیل می‌خواهند با امتیازگرفتن این دو نقطه قوت ما را ضعیف کنند که جمهوری اسلامی ایران هم اعلام کرده است که درباره این دو موضوع هیچ مذاکره‌ای انجام نمی‌دهد».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «در عین حال آنها تصور می‌کنند تنها نقطه ضعف ما اقتصاد داخلی است و می‌خواهند با اِعمال فشار حداکثری بر این مسئله ورق را به نفع خودشان برگردانند. در این بین ما باید سعی کنیم که با اصلاحات ساختاری در نظام اقتصادی، وضعیت اقتصادی را بهبود ببخشیم و برای مثال هزینه‌ها در بخش‌های دولتی را کاهش دهیم و با فعال‌‌کردن بخش خصوصی، درآمدزایی کنیم. ما چاره‌ای نداریم جز آنکه بنیان‌های اقتصادی را تقویت کنیم و تحولی بزرگ از درون ایجاد کنیم. اتفاقا زمان به نفع ماست و هرچه مذاکرات به طول بینجامد ما فرصت خواهیم داشت اقتصاد داخلی‌مان را سروسامانی دهیم و آن تحلیل غربی‌ها که اقتصاد نقطه ضعف ایران است را از بین ببریم».

مهمان‌پرست در پایان درباره سرنوشت برجام هم گفت: «وقتی تنش بالا می‌گیرد و دعوایی به اوجش می‌رسد، نشان می‌دهد که مسئله به خط پایان نزدیک شده است که به هر حال یا نتیجه مشترک حاصل می‌شود یا اساسا برجام منتفی می‌شود. این هم بستگی به ارائه طرفین دارد. اگر طرفین بخواهند که برجام احیا شود، نتیجه حاصل می‌شود اما اگر نه اراده‌ای نباشد که باعث خواهد شد چیزی از چارچوب مذاکرات باقی نماند و طبیعتا برجام هم منتفی شود».

اخبار مرتبط:
عراقچی وزیر خارجه عربستان را در جریان گفت‌وگوهای ایران و آمریکا قرار داد
عراقچی وزیر خارجه عربستان را در جریان گفت‌وگوهای ایران و آمریکا قرار داد

وزیر خارجه ایران در دیدار همتای سعودی، ضمن بررسی روابط دوجانبه و اوضاع منطقه‌ای، او را در جریان آخرین تحولات مرتبط با گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران-آمریکا قرار داد.

وال استریت ژورنال: ویتکاف به ایران پیشنهاد کرده است که در ازای لغو تحریم ها، برنامه خود را برچیند و اورانیوم غنی شده را از آمریکا خریداری کند
وال استریت ژورنال: ویتکاف به ایران پیشنهاد کرده است که در ازای لغو تحریم ها، برنامه خود را برچیند و اورانیوم غنی شده را از آمریکا خریداری کند

ویتکوف پیشنهادی ارائه داده مبنی بر اینکه اگر ایران با برچیدن برنامه هسته‌ای خود موافقت کند و اورانیوم غنی‌شده را از آمریکا خریداری کند، ایالات متحده تحریم‌ها را لغو خواهد کرد و گزینه اقدام نظامی را کنار خواهد گذاشت. با این حال، ایران تاکنون تلاش کرده سانتریفیوژ‌های خود را حفظ کند و هیچ نشانه‌ای از برچیدن فعالیت‌های هسته‌ای خود نشان نداده است. همچنین موضع مشخصی از سوی آمریکا درخصوص اینکه «برچیدن» دقیقاً به چه معناست، وجود ندارد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: تأمین ایمنی کارگران باید به صورت جدی پیگیری و اجرا شود
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: تأمین ایمنی کارگران باید به صورت جدی پیگیری و اجرا شود

رهبر معظم انقلاب اسلامی، تحقق شعار سرمایه‌گذاری برای تولید را در گرو توجه جدی به کارگران به‌عنوان مهمترین سرمایه کار و یکی از ستون‌های قوام و دوام جامعه دانستند و به الزاماتی همچون تأمین امنیت شغلی و ایمنی کارگران، مهارت‌افزایی و شریک کردن کارگران در سود تولید اشاره و خاطرنشان کردند: مصرف کالاها و جنس ایرانی باید به یک فرهنگ در کشور تبدیل شود البته در کنار فرهنگ سازی باید کیفیت کالاهای داخلی نیز ارتقاء یابد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است