کد خبر : 188442
انتشار : ۱۴۰۱/۰۱/۳۰ - 09:02
دسته‌بندی : اخبار ویژه، سیاسی
چاپ

کنایه سنگین رسانه اصولگرا به رئیسی!

رسالت نوشت: اقتصاد نیز مانند طبیعت دستور پذیر نیست. همان‌گونه که نمی‌توان به آسمان دستور داد که باران ببارد، به اقتصاد نیز نمی‌توان دستور داد تا قیمت‌ها را پایین آورد.

کنایه سنگین رسانه اصولگرا به رئیسی!

به گزارش مدارا،رسالت نوشت: اقتصاد نیز مانند طبیعت دستور پذیر نیست. همان‌گونه که نمی‌توان به آسمان دستور داد که باران ببارد، به اقتصاد نیز نمی‌توان دستور داد تا قیمت‌ها را پایین آورد.

تورم و رشد قیمت‌ها پشت پرده‌ای ندارد، بلکه همه‌چیز عیان و آشکار است و سرمنشأ آن در اقتصاد ایران عمدتا پایه پولی و نقدینگی است.

عامل رشد نقدینگی نیز دولت است. دولت با استقراض از بانک‌ها یا بانک مرکزی اقدام به تأمین کسری بودجه خود در سال‌های اخیر نموده است. این موضوع خود سبب افزایش چاپ پول و رشد نقدینگی گردیده است. نتیجه آن‌هم قابل‌انتظار بوده و تورم است.

 

راه‌حل تورم، از مسیر دستور و قیمت‌گذاری دستوری عبور نمی‌کند. قیمت‌گذاری دستوری سبب کاهش تولید (به دلیل زیان دهی ادامه تولید) و شکل‌گیری تقاضای مازاد (به دلیل ارزانی نسبی) و بازار سیاه می‌گردد و کالا به قیمتی بیش از قیمت قبل از قیمت‌گذاری دستوری به دست مصرف‌کننده می‌رسد.

 

دور باطل قیمت‌گذاری می‌تواند آن‌چنان اسف‌بار شود که کاهش شدید تولید و افزایش شدیدتر قیمت‌ها را در دوره‌های بعدی ایجاد نماید. در بررسی تجربه قیمت‌گذاری به همین مثال اشاره‌کنیم و نگاهی به قیمت گوشت و مرغی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی تولید می‌شوند، بیندازیم. قیمت این کالاها برای مصرف‌کننده تقریبا به‌اندازه رشد دلار، رشد کرده است، درحالی‌که تأمین و فروش خوراک دام با ارز ۴۲۰۰ تومانی است!

اخبار مرتبط:
دبیر ستاد امر به معروف تهران: دشنمنان می‌خواهند رفتار عالمانهٔ صدیقی برای مسئولین نظام الگو نشود
دبیر ستاد امر به معروف تهران: دشنمنان می‌خواهند رفتار عالمانهٔ صدیقی برای مسئولین نظام الگو نشود

روح الله مومن نسب در یادداشتی نوشت: لعنت به سیاست کثیفی که تجویز می‌کند کسی را که از خطاهای مکرر و اثبات‌شدهٔ فرزند و اطرافیان‌ش برائت نمی‌جوید و دیگرانی که تا قتل همسر هم پیش رفته‌اند، تکریم کنند و به عالِمی که از خطای تأییدنشدهٔ فرزندش برائت می‌جوید، بتازند.

عضو جامعه روحانیت: موجودات خائن و شیطانی به ما ضربه زدند
عضو جامعه روحانیت: موجودات خائن و شیطانی به ما ضربه زدند

حجت الاسلام تقوی؛، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز بر لزوم ارتقای سواد امنیتی جامعه اشاره کرد و گفت: یکی از بزرگ‌ترین ضربه‌هایی که ما خورده‌ایم، از ناحیه موجودات خائن و شیطانی بوده است. ضروری است که «سواد امنیتی» جامعه را، همانند سواد رسانه‌ای، بالا ببریم. باید مردم را آگاه کرد و آموزش داد تا خودشان در هر محله و شهری، مراقب مرزهای امنیتی کشور باشند.

نماینده مجلس: روسیه وچین می‌توانند به نفع ما از برجام خارج شوند
نماینده مجلس: روسیه وچین می‌توانند به نفع ما از برجام خارج شوند

احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این که احتمالا تروئیکای اروپایی مکانیسم ماشه را علیه کشورمان فعال خواهند کرد، گفت: اگر پیش از فعال‌سازی مکانیزم ماشه، روسیه و چین از برجام خارج شوند، چون قبلا آمریکا هم خارج شده بود، عملا دیگر چیزی از برجام باقی نمی‌ماند که اروپایی‌ها بخواهند این ساز و کار را فعال کنند. در واقع، کمکی که چین و روسیه می‌توانند به ایران انجام دهند، این است که قبل از این که مکانیزم ماشه فعال شود، از برجام خارج شوند و خود ایران هم از این توافق خارج شود تا اساسا امکان فعال‌سازی این مکانیزم وجود نداشته باشد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است