کد خبر : 187164
انتشار : ۱۴۰۱/۰۱/۲۲ - 00:47
دسته‌بندی : فرهنگی
چاپ

کشف غاری در گیلان متعلق به عصر برنز

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان از شناسایی یک غار با آثار عصر برنز در منطقه پلنگدره شهرستان رودبار خبر داد و گفت: طول این غار حدود هفت متر و عرض دهانه آن حدود یک متر بوده و با توجه موقعیت غار ورود به آن بدون تجهیزات تخصصی غیرممکن است.

کشف غاری در گیلان متعلق به عصر برنز

به گزارش مدارا، ولی جهانی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به شناسایی غار باستانی اظهار کرد: برابر بررسی و بازدیدهای کارشناسان اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان از منطقه پلنگدره شهرستان رودبار، غاری با یافته‌هایی متعلق به عصر برنز شناسایی شد.

وی در جریان بازدید از این اثر ارزشمند تاریخی گفت: طول این غار حدود هفت متر و عرض دهانه آن حدود یک متر بوده و با توجه موقعیت غار ورود به آن بدون تجهیزات تخصصی غیرممکن است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان با توجه به مسیر صعب‌العبور دسترسی به این غار تصریح کرد: با توجه به بازدید و بررسی‌های باستان‌شناسی آثاری از عصر برنز در آن شناسایی شده و امیدواریم به زودی با تشکیل پرونده شاهد اضافه شدن این اثر ارزشمند حداقل ۴هزارساله به جمع فهرست دیگر غارهای ثبت‌شده در فهرست آثار ملی کشور باشیم.

عصر برنز یا عصر مفرغ دوره‌ای در تاریخ پیشرفت بشری است که در روند آن انسان‌ها بیشتر به فلزکاری دست زدند و از شیوه‌هایی برای گداختن مس و قلع و فرایند آلیاژسازی آن و قالب‌ریزی برنز بهره بردند. عصر برنز بخشی از تقسیم‌بندی سه‌گانه اعصار که در سال ۱۸۳۶ توسط کریستین یورگنسن تومسن برای طبقه‌بندی و مطالعه جوامع باستانی و تاریخ پیشنهاد شد.

دو دوره پیش و پس این دوره در سامانه یادشده عصر سنگ و عصر آهن می‌باشند. در تقسیم‌بندی یاد شده عصر برنز پس از دوره نوسنگی آغاز می‌گردد؛ ولی در بیشتر بخش‌های آفریقا که زیر صحرا جای گرفته‌اند پس از دوره نوسنگی مستقیما عصر آهن آغاز می‌گردد.

ایران دارای پیشینه بسیار طولانی در امر ذوب سنگ معدن و استخراج فلز مس می‌باشد، آثار بدست آمده از تپه قبرستان دشت قزوین متعلق به نیمه دوم هزاره پنجم پیش از میلاد، روستاهای سنگتراشان و سرخه ده علیا در خرم آبادلرستان، تپه علی کش در دهلران، تپه سیلک، تل ابلیس در بخش مرکزی رشته کوه‌های کرمان و کاوش‌های بمپور و شهداد گویای این مطلب است.

فلزکاران قدیمی به مرور در جهت بهره‌گیری از عناصر و ترکیب آن‌ها، به ماده‌ای محکم‌تر از آلیاژ مس و قلع دست یافتند که اصطلاحاً مفرغ نامیده می‌شود. بدین ترتیب مفرغ به صورت یکی از برجسته‌ترین صنایع فلات ایران درآمد. عصر مفرغ در ایران به سه دوره فرعی تقسیم می‌شود.

عصر مفرغ قدیم از ۲۰۰۰ – ۳۰۰۰ پیش از میلاد

عصر مفرغ میانه از ۱۶۰۰ – ۲۰۰۰ پیش از میلاد

عصر مفرغ جدید از ۱۲۰۰ – ۱۶۰۰ پیش از میلاد

اخبار مرتبط:
«ساترای صداوسیما» در خدمت «عشق ابدی»!
«ساترای صداوسیما» در خدمت «عشق ابدی»!

عجیب اینکه حتی یک نفر در اتاق فکرشان نیست که به آن‌ها یادآوری کند، این ره که در پیش گرفته‌اند، به سمت ترکستان است! اخلال در فرآیند تولید و عرضه محصولات خانگی، هر نتیجه‌ای داشته باشد، حاصلش بازگشت مخاطب به تلویزیون نیست.

جبلی درباره احتمال انتقال مسئولیت «نظارت بر شبکه نمایش داخلی» از صداوسیما به وزارت ارشاد: طبق قانون، صداوسیما مسئول تنظیم‌گری حوزه نمایش خانگی است؛ با قدرت به این کار ادامه خواهیم داد
جبلی درباره احتمال انتقال مسئولیت «نظارت بر شبکه نمایش داخلی» از صداوسیما به وزارت ارشاد: طبق قانون، صداوسیما مسئول تنظیم‌گری حوزه نمایش خانگی است؛ با قدرت به این کار ادامه خواهیم داد

«قانون اساسی، قوانین حاکمیتی به ویژه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، برنامه هفتم و دیگر موارد، به اینکه رسانه ملی یعنی صدا و سیما مسئول تنظیم‌گری حوزه نمایش خانگی است، اذعان دارند و ما در حال اجرای قانون هستیم. تا زمانی که این قانون وجود داشته باشد ما تابع آن هستیم و طبیعتاً با قدرت به تنظیم‌گری حوزه نمایشگری خانگی صوتی و تصویری فراگیر در فضای مجازی ادامه خواهیم داد.»

بهروز شعیبی: فراستی فقط ادای منتقد را در می‌آورد
بهروز شعیبی: فراستی فقط ادای منتقد را در می‌آورد

بهروز شعیبی، کارگردان سینما و تلویزیون، از مسعود فراستی به شدت انتقاد کرد و او را در نزول سطح نقد فیلم ایران مقصر دانست.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است