کد خبر : 179724
انتشار : ۱۴۰۰/۱۰/۲۱ - 23:35
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

خدمات رفاهی زندان ها را فراتر از دیگر کشورها می دانم

خدمات رفاهی زندان ها را فراتر از دیگر کشورها می دانم

به گزارش مدارا از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین ‎الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران از بازداشتگاه اوین بازدید کرد.

در این بازدید چندساعته، غریب‌آبادی با حضور در برخی اندرزگاه‌ها و بندهای بازداشتگاه اوین، در جریان امکانات جاری و شرایط قضایی، رفاهی و اسکان مددجویان نیز قرار گرفت.

دبیر ستاد حقوق بشر در بخشی از این سرکشی و گفت وگو با مددجویان تأکید کرد: زندانیان پیش ما امانت هستند و باید خدمات لازم خصوصا آن چه خودشان می‌خواهند را طبق مقررات ارائه داد. حیف است با این همه خدمات قابل‌توجه در زندان‌ها، با ایجاد برخی حواشی نادرست بازهم متهم شویم.

بعید است دیگر کشورها خدمات زندانبانی ما را ارائه دهند

وی ادامه داد: امروز در زندان‌ها شاهد خدمت‌رسانی‌های مثبتی به مددجویان هستیم و برهمین اساس هم معتقدم باید اقداماتی که در حوزه ارائه خدمات به زندانیان صورت می‌گیرد را بطور مستمر منتشر کرد تا دیگران نیز متوجه این اقدامات مثبت شوند.

غریب‌آبادی یکی از برنامه‌های پیش روی ستاد حقوق بشر را برقراری تعاملات سازمان زندان‌ها با نهادهای متناظر بین‌المللی دانست و گفت: در دوره کرونا تجربیات و شیوه‌های مدرنی در حوزه زندانبانی رخ داده که لازم است مورد تبادل قرار گیرد؛ هرچند بعید است دیگر کشورها واقعا خدمات ارائه شده ما را به مددجویان ارائه دهند.

وی بر پیشگیری از اتفاقات ناگوار در زندان نیز تأکید داشت و افزود: مدل زندانبانی ما انسانی است همانطور هم که امکانات رفاهی حاضر در زندان‌ها را فراتر از دیگر کشورها می‌دانم. ضمن اینکه هیچ‌کس برخورد نامناسب با زندانی را برنمی‌تابد و نمی‌پذیریم که حقوق آنان مورد تضییع قرار گیرد.

زندانی مشمول رأفت مداوم است پس باید مقررات زندان را رعایت کند

معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضاییه اضافه کرد: زندانی باید مقررات زندان را رعایت کند تا مشمول رأفت همیشگی باشد. قوانین را باید بطور شفاف به آنان اعلام کرد تا هم شاهد اصلاح رفتار و تخلفات آنان باشیم و هم بتوان با تخلفات آنان برخورد کرد.

وی یادآور شد: زندانی باید همه دستورالعمل‌ها را رعایت کند؛ این نقض حقوق بشر نیست بلکه عدم اجرای دستورالعمل‌ها نقض قوانین است. ما نیز مشکلات را رصد می‌کنیم و بنابر تشخیص به ریاست قوه قضائیه پیشنهاد می‌دهیم و درصدد ارتباط با ضابطین نیز برخواهیم آمد.

بخشنامه جدید صادره در حوزه کرامت زندانیان بسیار مترقی است

غریب‌آبادی با اشاره به مسئولیت‌های ستاد حقوق بشر خاطرنشان ساخت: زندانی مطابق با آئین‌نامه سازمان زندان‌ها و نیز بخشنامه جدید صادره در حوزه کرامت زندانیان که اتفاقا بسیار مترقی است، باید از حقوقش بطور کامل برخوردار باشد و وضعیت قضایی او نیز پیگیر شود. در این بخش‌ها ما هم وظیفه داریم که کوتاهی و اجحاف احتمالی را رصد کنیم.

گفتنی است در بازدید کاظم غریب‌آبادی از بازداشتگاه اوین، مهدی فراهانی معاون قضایی سازمان زندان‌ها، علی رستمی مدیر کل زندان‌های استان تهران، علی هاشمی سرپرست اوین به همراه مدیران و جمعی از قضات ناظر زندان حضور داشتند.

همچنین دبیر ستاد حقوق بشر علاوه بر بازدید و سرکشی از برخی بندها و ارزیابی امکانات و خدمات ارائه شده به زندانیان، در گفتگوهای رودررو با برخی مددجویان بر پیگیری پرونده آنان نیز تأکید کرد.

اخبار مرتبط:
استمرار خشکسالی و تنش‌آبی در اصفهان تا پایان پاییز؛ النینو بازمی‌گردد؟
استمرار خشکسالی و تنش‌آبی در اصفهان تا پایان پاییز؛ النینو بازمی‌گردد؟

معاون اداره کل هواشناسی اصفهان با اشاره به کاهش ۴۳درصدی بارش‌های استان گفت: استمرار خشکسالی و تنش آبی تا پایان پاییز ادامه خواهد داشت اما بهبود شرایط بارشی از زمستان پیش‌بینی می‌شود.

۱۵ متهم متواری در اصفهان دستگیر شدند
۱۵ متهم متواری در اصفهان دستگیر شدند

فرمانده انتظامی شهرستان اصفهان ازدستگیری ۱۵ متهم فراری در راستای اجرای طرح‌های پیشگیری از سرقت و طرح امنیت محله محور در سطح شهرستان خبر داد.

اصفهان میزبان ۱۸۰۰ خیر جامعه مدرسه‌ساز سراسر کشور
اصفهان میزبان ۱۸۰۰ خیر جامعه مدرسه‌ساز سراسر کشور

مدیر مجمع خیران مدرسه‌ساز استان اصفهان از میزبانی اصفهان از یک‌هزار و ۸۰۰ خیر مدرسه ساز سراسر کشور در مهرماه خبرداد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است