کد خبر : 176955
انتشار : ۱۴۰۰/۰۸/۱۵ - 22:13
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

واکنش نماینده مجلس کمبود پزشک در کشور

واکنش نماینده مجلس کمبود پزشک در کشور

به گزارش مدارا، علی خضریان در واکنش به اظهار نظر برخی از مسئولان وزارت بهداشت در خصوص نبود کمبود پزشک در کشور گفت: برخی آمارهایی که به عنوان تعداد پزشکان کشور مطرح می‌شود، دقیق نیست و آمار برخی پزشکان فوت شده، مهاجرت کرده و غیر فعال از تعداد پزشکان اعلامی کم نشده است.

وی افزود: علاوه بر شواهد آماری، بسیاری از مناطق کشور با مشکل کمبود پزشک مواجه هستند و پزشک عمومی یا متخصص به اندازه کافی در بسیاری از نقاط کشور وجود ندارد و مردم مجبور هستند برای درمان به مراکز استان یا پایتخت بیایند و این موضوع، چیزی نیست که بتوان آن را پنهان کرد. در تهران هم که تعداد پزشک بیشتری وجود دارد، اما برای برخی تخصص‌ها، بیماران باید چند ماه در صف بمانند که این موضوع روند درمان بیماران را با مشکل مواجه کرده است.

خضریان تاکید کرد: با توجه به روند پیری جمعیت، نیاز کشور به پزشکان عمومی و متخصص در سال‌های آینده به صورت فزاینده رشد خواهد کرد و از این نظر باید ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی افزایش یابد .متاسفانه وزارت بهداشت با کاهش غیر کارشناسانه ظرفیت پذیرش از اوایل دهه ۷۰ مقدمات بحران کمبود پزشک را در کشور فراهم ساخت، هر چند طی سال‌های اخیر ظرفیت‌ها کمی افزایش یافته است اما این مقدار با توجه به رشد جمعیت کشور و هرم سنی آن که در حال پیشروی به سمت سالمندی است، به هیچ‌وجه همخوانی ندارد.

نماینده تهران ادامه داد: باید وزارت بهداشت هرچه سریع‌تر با برنامه‌ریزی دقیق و پیش‌بینی نیازهای پیش‌رو، اقدام به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی کند در غیر اینصورت در آینده‌ای نه چندان دور با بحران جدی در زمینه ارائه خدمات درمانی روبرو خواهیم شد.

خضریان خاطرنشان کرد: افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی نه تنها موجب افزایش دسترسی مردم اقصی نقاط کشور به خدمات پزشکی می‌شود، بلکه زیرساخت منابع انسانی لازم جهت اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده را نیز فراهم می‌سازد. متاسفانه این دو طرح زیربنایی نظام سلامت به علت نبود نیروی انسانی کافی هم‌چنان اجرا نشده باقی مانده است.

وی در پایان گفت: وزارت بهداشت برنامه خود برای افزایش ظرفیت‌ها را باید به صورت بلندمدت تدوین و اعلام کند در غیر این صورت افزایش ظرفیت‌های مقطعی نخواهد توانست نیاز کشور را تامین کند.

اخبار مرتبط:
نماینده مجلس: لایحه تامین امنیت زنان به زودی در صحن بررسی می‌شود
نماینده مجلس: لایحه تامین امنیت زنان به زودی در صحن بررسی می‌شود

عضو فراکسیون زنان و خانواده مجلس از پیگیری ویژه برای تکمیل و نهایی شدن لایحه تأمین امنیت و کرامت زنان در مجلس خبر داد و گفت: این لایحه پس از ۱۳ سال بررسی، به‌زودی در صحن مجلس مطرح می‌شود تا گام مهمی در حمایت اجتماعی و امنیتی از زنان برداشته شود و اصلاحات در قانون مهریه نباید به نحوی باشد که منجر به ناامیدی زنان یا تضییع حقوق آن‌ها شود و تعیین عدد ثابت برای مهریه دخالت در احوال شخصی مردم است و لازم است رویکرد فقهی و پیشگیرانه در این اصلاحات رعایت شود.

عراقچی:  تحولات و چالش‌های منطقه‌ای تنها از مسیر گفتگوی سازنده قابل مدیریت است
عراقچی: تحولات و چالش‌های منطقه‌ای تنها از مسیر گفتگوی سازنده قابل مدیریت است

عراقچی گفت: ما به این اصل پایبندیم که تحولات و چالش های منطقه ای تنها از مسیر گفتگوی سازنده، مشارکت فعال تمامی کشورها، رعایت کامل اصول احترام متقابل و بهره گیری از سازوکارهای بومی و همکاری های پایدار میان کشورهای منطقه قابل مدیریت است.

واکنش وزیر آموزش و پرورش به پخش آهنگ در مدارس؛ جای این کارها در مدرسه نیست
واکنش وزیر آموزش و پرورش به پخش آهنگ در مدارس؛ جای این کارها در مدرسه نیست

وزیر آموزش و پرورش گفت: ما در مدرسه، چیزی به نام آهنگ نداریم و من نمی‌فهمم منظورتان چیست، مدرسه جای تربیت، آموزش و فعالیت‌های گروهی است. حال اگر از میان ۱۲۳ هزار مدرسه، دو مدرسه پیدا شوند که برخلاف شئونات فرهنگی و هنجارهای جامعه ما کارهایی انجام دهند که جای آن در فضای مدرسه نیست، این موارد به هیچ‌وجه مورد تأیید ما نیست، کجا ما چنین مسائلی داریم؟ هر جایی، شئونات خاص خود را دارد و مدرسه فضای مقدسی است که در آن تربیت شکل می‌گیرد. قطعاً جای این کارها در مدرسه نیست و ما هم آن را تأیید نمی‌کنیم.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است