کد خبر : 176812
انتشار : ۱۴۰۰/۰۸/۱۳ - 00:12
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

مقتدی صدر دولت تشکیل می دهد

مقتدی صدر دولت تشکیل می دهد

به گزارش مدارا، روزنامه لبنانی الاخبار نوشت: "مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق برای نخستین بار از زمان دستیابی حزبش به بزرگترین فراکسیون یک جریان واحد در انتخابات پارلمانی این کشور، چشم انداز خود را درباره دولت آینده عراق که می‌خواهد دولت اکثریت و در تقابل با مخالفان باشد، مشخص کرد و این برنامه اصلی صدر برای گسست از مرحله "دولت‌های توافقی" است که در دوره پساجنگ کشور را اداره کردند؛ اما این طرح خطرات زیادی دارد به خصوص که سایر گروه‌های شیعه همچنان در خیابان‌ها به تظاهرات خود ادامه می‌دهند و معتقدند در انتخابات تقلب شده و آرا با پول کشورهای حوزه خلیج فارس خریداری شده است.

از طرفی هم در میان کشاکش‌های منطقه‌ای نگرانی‌هایی درباره انتقال کشور به موقعیتی دیگر وجود دارد؛ مساله‌ای که یک ماجراجویی محاسبه نشده تلقی می‌شود.

مقتدی صدر در توییتی نقشه‌ای از شکل دولت آینده و موقعیت عراق را آنگونه که تصور می‌کند ترسیم کرد و در آن نوشت: نباید گفت که من جز در مسائل مربوط به اصلاحات داخلی و خارجی و بحث در فرق بین میهن پرستی و وابسته بودن با فراکسیون‌های سیاسی اختلاف دیگری دارم. من فکر می‌کنم اولین کاری که باید انجام شود تشکیل یک دولت اکثریت ملی است.

بنابراین در پارلمان دو طرف وجود خواهد داشت: حزب وفادار که دولت را تشکیل می‌دهد و اصلاحات را در تمام سطوح سیاسی، دولتی، خدماتی، دیپلماتیک و غیره انجام می‌دهد و طرف اپوزیسیون که برادران ما در کشور خواهند بود و توافق آنها برای ما رایزنی الزام آور خواهد بود و آنها را به حاشیه نمی‌بریم و مانعی نیست که در یکی از دو طرف باشیم، چرا که هر دو برای خدمت به کشور است.

صدر با این نقشه عملا ایده توافق با دیگر گروه‌های شیعه را برای انتخاب نخست وزیر جدید رد کرده و با "چارچوب هماهنگی" که مخصوصا شامل "ائتلاف الفتح"، " ائتلاف دولت قانون" و مستقل‌هاست، اعتراضات به نتایج انتخابات را هم پشت سر گذاشته است‌.

طبق نتایج نهایی انتخابات، صدر در حال حاضر از مجموع ۳۲۹ کرسی پارلمان، ۷۳ کرسی را در اختیار دارد که در صورت ائتلاف با بارزانی و الحلبوسی باهم در مجموع بین ۱۴۰ تا ۱۴۳ کرسی خواهند داشت."

اخبار مرتبط:
تسلیت رهبری انقلاب به آیت‌الله سیستانی
تسلیت رهبری انقلاب به آیت‌الله سیستانی

آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی درگذشت همسر مکرّمه‌ آیت‌الله سیستانی را تسلیت گفتند.

حسین شریعتمداری: مجلس طرح سه فوریتی بدهد که بازرسان آژانس را راه ندهیم
حسین شریعتمداری: مجلس طرح سه فوریتی بدهد که بازرسان آژانس را راه ندهیم

حسین شریعتمداری در کیهان نوشت: اکنون که مسئولان محترم حاضر به خروج از NPT نیستند، می‌توانیم و حق قانونی ما نیز هست که «تصویب» را پس بگیریم ولی امضای معاهده را کماکان ادامه بدهیم. با امضای معاهده روح آن را که «عدم تولید سلاح هسته‌ای است» پذیرفته‌ایم ولی نسبت به پذیرش بازرسی‌ها و قبول حضور بازرسان تعهدی نداریم.

اتحادیه اروپا: دارایی‌های بانک مرکزی ایران و تعدادی از بانک‌های تجاری بزرگ را مسدود کردیم
اتحادیه اروپا: دارایی‌های بانک مرکزی ایران و تعدادی از بانک‌های تجاری بزرگ را مسدود کردیم

شورای اروپا در بیانیه‌ای تحریم‌های تعلیق شده پیشین اروپا در قبال ایران را مجدد اعمال کرد. اعمال مجدد مسدود کردن دارایی‌های بانک مرکزی و بانک‌های تجاری بزرگ ایران مطابق قطعنامه شورای امنیت انجام شده ست

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است