کد خبر : 175204
انتشار : ۱۴۰۰/۰۷/۱۵ - 14:19
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

آذرتاش آذرنوش درگذشت

آذرتاش آذرنوش درگذشت

به گزارش مدارا، دکتر آذرتاش آذرنوش زاده سال ۱۳۱۶، فراگیری ادبیات عرب را از دانشکده معقول و منقول تهران آغاز کرد و سپس در فرانسه تا دریافت درجه دکتری ادامه داد.

آذرنوش سالها در دانشکده الهیات دانشگاه تهران به تدریس عربی اشتغال داشت و به تألیف و ترجمه پرداخت. آثار او همگی پیرامون سهم‌ چشمگیر ایرانیان در زبان و ادب عربی به ویژه در قرون نخست پس از اسلام است.

از مهمترین آثار او ترجمه بخش مربوط به ایران فتوح البلدان نوشته احمد بن یحیی بلاذری و کتاب موسیقی کبیر ابونصر فارابی است.

آثار تالیفی آذرنوش در حوزه ایران شناسی و در پیوند با زبان فارسی اهمیت خاص دارد، مانند فرهنگ عربی به فارسی و چالش میان فارسی و عربی و راههای نفوذ فرهنگ ایرانی در عصر جاهلی.

مجموعه مقالات دکتر آذرنوش با عنوان در باب ادب تازی در ۳ جلد به کوشش رضوان‌مساح در سلسله انتشارات‌مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی منتشر شده است.

آذرنوش علاوه بر این دستاوردهای ادبی مهم، سال‌ها مدیریت بخش ادبیات عرب مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی را نیز بر عهده داشت.

اخبار مرتبط:
فرزین دستیار ویژه اقتصادی رئیس جمهور شد
فرزین دستیار ویژه اقتصادی رئیس جمهور شد

رئیس جمهور در حکمی نظر به تعهد، سوابق اجرایی و تجارب ارزشمند، دکتر محمدرضا فرزین را به عنوان دستیار ویژه اقتصادی خود منصوب کرد.

استاندار: اصفهان از قطب‌های علمی کشور است
استاندار: اصفهان از قطب‌های علمی کشور است

استاندار اصفهان با بیان اینکه حجم قابل توجهی از سرمایه‌گذاری‌ها بر مدار توسعه فناوری و علوم روز است، گفت: اصفهان از قطب‌های علمی کشور است.

مدیرکل مدیریت بحران استان: ۷۰۰ تیم امدادی در طرح زمستانه در اصفهان فعال هستند
مدیرکل مدیریت بحران استان: ۷۰۰ تیم امدادی در طرح زمستانه در اصفهان فعال هستند

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: بیش ۷۰۰ تیم امدادی با تعداد حدود دو هزار نیروی انسانی در طرح زمستانه این استان فعال هستند و با توجه بارش‌های امشب نیروهای امدادی در جاده‌ها فعالیت می‌کنند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است