کد خبر : 175176
انتشار : ۱۴۰۰/۰۷/۱۴ - 20:18
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

واکسن زدن وظیفه ای دینی و عقلانی است

واکسن زدن وظیفه ای دینی و عقلانی است

به گزارش مدارا، فرد مبتلا هر تصمیمی در ارتباط با کرونا بگیرد و هر کاری بکند، آثار خارجی دارد. بدین معنا که تصمیم و اقدام وی، علاوه بر خودش و طرف مبادله اش، بر دیگران نیز که بیرون از مبادله هستند، اثر میگذارد. واکسن بخرد و تزریق کند ، یا هزینه کند(پولی و غیرپولی)، و به مراکز دولتی برود تا از تزریق رایگان بهره ببرد، علاوه بر خودش، دهها یا صدها نفر را مصون می سازد یعنی کارش آثار خارجی مثبت دارد. ولی اگر از واکسیناسیون خودداری کند و مثلا سوار مترو شود، گرچه از هزینه های واکسیناسیون خلاص شده، ولی، جان خودش و عده ای را به خطر میندازد.

یعنی خوداری از تزریق واکسن، آثار خارجی منفی دارد. در اقتصاد بخش عمومی روشن می‌کنیم که در اینگونه موارد که پای سود و زیان افراد خارج از مبادله، به میان می آید، دولت به مصرف کننده یا تولیدکننده ای که اقدامش آثار خارجی دارد، اجازه تصمیم گیری مستقل نمیدهد. و دخالت را تا جایی که بتواند، آثار خارجی را خنثی سازد، مجاز؛ بلکه ضروری میشمارد.

(از ذکر همه نکات مربوط صرف نظر میکنم) مثلا دولت ها هزینه های سنگینی را تقبل میکنند تا تحصیلات عمومی را در دسترس همه بگذارند و معمولا تحصیلات عمومی در غالب کشورها، مانند کشور ما، اجباری است؛ چون فرد باسواد علاه بر خودش به دیگران نیز خیر می رساند. و اگر پدرومادر از فرستادن فرزندان به مدرسه خودداری بورزند، مجرم شناخته می‌شوند.

هرجا کرونا، این واگیرِ جانگیر و جهانگیر هست، فرد ساکن در محیط هرچه کند، می‌تواند در سرنوشت دیگران، اثر تعیین کننده مثبت یا منفی بگذارد. چون خودداری فرد سالم از واکسن زدن، ظرفیت کشتن هزاران نفر را دارد. دولت ها، به ناچار باید قدم به میدان بگذارند. این جا، جای مماشات نیست. اقتدار و قدرت دولت باید به کمال بکار گرفته شود.

اخبار مرتبط:
معاون وزارت بهداشت: علت دقیق فوت دو دانشجو در روزهای اخیر، از سوی پزشکی قانونی اعلام نشده/ نمی‌توان به طور کامل گفت که آیا خودکشی اتفاق افتاده، یا علت اور دوز و سو مصرف مواد مخدر بوده/
معاون وزارت بهداشت: علت دقیق فوت دو دانشجو در روزهای اخیر، از سوی پزشکی قانونی اعلام نشده/ نمی‌توان به طور کامل گفت که آیا خودکشی اتفاق افتاده، یا علت اور دوز و سو مصرف مواد مخدر بوده/

معاون دانشجویی وزارت بهداشت گفت: عمده دانشجویانی که دستگیر شده بودند فعلا آزاد شده اند. در حال حاضر ۹ نفر دانشجو داریم که جز دستگیرشدگان هستند.

سخنگوی هیئت رئیسه درباره جزئیات جلسه غیر علنی مجلس با حضور عراقچی: تأکید شد که جمهوری اسلامی به هیچ عنوان غنی‌سازی صفر درصد را نخواهد پذیرفت
سخنگوی هیئت رئیسه درباره جزئیات جلسه غیر علنی مجلس با حضور عراقچی: تأکید شد که جمهوری اسلامی به هیچ عنوان غنی‌سازی صفر درصد را نخواهد پذیرفت

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، جزئیات جلسه غیرعلنی صبح امروز مجلس با رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و وزیر خارجه را تشریح کرد.

عراقچی خطاب به دیپلمات‌های خارجی مقیم ایران: بابت مشکلاتی مانند قطعی اینترنت، متأسف هستم
عراقچی خطاب به دیپلمات‌های خارجی مقیم ایران: بابت مشکلاتی مانند قطعی اینترنت، متأسف هستم

عراقچی گفت: امیدواریم اعتماد لازم برای اینکه مذاکرات به سمت رسیدن به نتیجه پیش برود، به وجود بیاید. من از جامعه دیپلماتیک مقیم تهران به خاطر اینکه در این یک سال دچار اذیت‌هایی شدند، اظهار تأسف می‌کنم. هم در طول جنگ ۱۲ روزه دچار مشکلاتی شدند، هم در جریان اغتشاشات اخیر مشکلاتی مانند قطعی اینترنت پیش آمد که بابت آن‌ها متأسف هستم.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است