کد خبر : 102027
انتشار : ۱۳۹۸/۱۲/۰۳ - 14:32
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

چرا کرونا از قم شروع شد؟

چرا کرونا از قم شروع شد؟

به گزارش سایت خبری مدآرا؛ یکی از سوالاتی که این روزها با آن مواجهیم این است که چرا قم. مردم می‌پرسند بین این همه شهر، چرا شیوع کرونا باید از قم شروع شده باشد و اولین موارد ابتلا و فوتی‌های این بیماری باید در این شهر مشاهده شده باشد.

در این باره البته دلایل غیرعلمی و غیرمستندی هم شنیده می‌شود و صحبت‌هایی در فضای مجازی منتشر می‌شود که قابل اتکا نیست. یکی از این ادعاها حضور کارگران چینی در قم بود که بعد تکذیب شد و مشخص شد پروژه بزرگ و مشخصی که کارگران چینی در آن مشغول به کار باشند وجود ندارد. اما بر اساس موقعیت جغرافیایی و علمی، چند نکته قابل اشاره است.

اول این که قم محل رفت و آمد بسیاری از مردم است. بطور طبیعی عده زیادی از مردم شهرهای اطراف قم و حتی تهران، بطور روزانه و هفتگی به این شهر آمد و شد می‌کنند و قم را به شکل ترمینالی پررفت و آمد درآورده. این عبور و مرور قطعا یکی از دلیل شیوع سریع‌تر یک بیماری است.

دوم این که تعداد زیادی طلبه از کشورهای مختلف در قم حضور دارند. حضور صدها طلبه چینی و پاکستانی و طلبه از دیگر کشورها و رفت و آمد آنها به کشورهایشان می‌تواند به خوبی زمینه‌ساز انتقال و شیوع کرونا به قم باشد. توجه به این نکته که تا قبل از شیوع و دیده شدن کرونا نظارتی هم بر این رفت و آمدها وجود نداشته و از هفته‌ها قبل ممکن است سفر این طلبه‌ها کرونا را به شکل نهفته به شهر آورده باشد ضروری است. شاید بد نباشد بدانید که در روزهای گذشته این طلبه‌ها به شدت تحت کنترل هستند و امکان سفر برای آنها بدون اطلاع و بررسی پیش و پس از رفت و آمد محدود شده است.

سومین عامل هم مراکز تجمع در شهر قم است. حرم حضرت معصومه(ع) و مسجد جمکران از مراکزی هستند که شیعیان ایرانی و غیرایرانی ارادت بسیاری به آنها دارند و همیشه شلوغ‌اند. این تجمع و تماس می‌تواند انتقال بیماری را ساده‌تر کند.

با توجه به نکات بالا می‌بینید که رازی در کار نیست و اگر قرار بود این بیماری در ایران فعال شود، حتی به شکل پیش‌فرض، قم یکی از بهترین نقاط برای آن بود که بیشترین زمینه‌های شیوع و تسریع بیماری در آن وجود دارد. پس بهتر است هموطنان با پرهیز از نقل و اعتماد به شایعات، تنها به اخبار منابع رسمی توجه کنند.

اهمیت دادن به این عوامل و رسیدگی به آن، مثلا محدودیت حضور مردم در اماکنی مثل حرم و مسجد جمکران برای مدت معین، یکی از راهکارهای کنترل شیوع بیماری است که این روزها در دستورکار مراجعه ذیصلاح قرار دارد.

اخبار مرتبط:
وانمندی‌های اقتصادی اصفهان مسیر دیپلماسی ایران را هموار می‌کند
وانمندی‌های اقتصادی اصفهان مسیر دیپلماسی ایران را هموار می‌کند

رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان گفت: فعالان اقتصادی اصفهان این توان را دارند که در مسیر توسعه و تعمیق دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، نقشی معنادار و اثرگذار ایفا کند.

مقتدایی خطاب به عراقچی: استانداری اصفهان را دفتر خود بدانید
مقتدایی خطاب به عراقچی: استانداری اصفهان را دفتر خود بدانید

نماینده مردم اصفهان در مجلس خطاب به عراقچی گفت: استانداری اصفهان و کل مدیریت استان را دفتر خود بدانید و دفتر وزارت امور خارجه در اصفهان را ارتقا دهید.

تبادل فضای نمایشگاهی دردستورکار نمایندگی وزارت امورخارجه در اصفهان است
تبادل فضای نمایشگاهی دردستورکار نمایندگی وزارت امورخارجه در اصفهان است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان از پیگیری تبادل و تهاتر فضای نمایشگاهی اصفهان و کشورهای هدف توسط نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان خبر داد و خواستار حمایت از آن شد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است