کد خبر : 82171
انتشار : ۱۳۹۸/۰۷/۱۴ - 03:28
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

افشین علا: حکم حسین جنتی را نقض کنید!/ زندان رفتن حسین جنتی خشم و اعتراض ها را بیشتر می کند/ باید به فکر شنیدن و جدی گرفتن صدای شاعران منتقد بود

افشین علا: حکم حسین جنتی را نقض کنید!/ زندان رفتن حسین جنتی خشم و اعتراض ها را بیشتر می کند/ باید به فکر شنیدن و جدی گرفتن صدای شاعران منتقد بود

حسین جنتی (شاعر) از قطعی شدن حکم شش ماه زندان به جرم تبلیغ علیه نظام خبر داده است.


به گزارش سایت خبری مدآرا، افشین علا، شاعر انقلاب، در یادداشتی تلگرامی با عنوان «این حکم را نقض کنید!» درباره‌ی حکم حبس حسین جنتی نوشت:

متأسفانه حسین جنتی (شاعر) از قطعی شدن حکم شش ماه زندان به جرم تبلیغ علیه نظام خبر داده است.

ای کاش مسوولان قضایی کشور، همان طور که چند ماه پیش با درک ضرورت اجتناب از این گونه برخوردها، بازداشت او را منتفی کرده بودند، این حکم را نیز نقض کنند و مانع کدورتی تازه و بی مبنا (این بار در بین شاعران) شوند.

برخورد قضایی و امنیتی با شاعران منتقد، اشتباهی بزرگ است که تبعات منفی فراوانی دارد. به ویژه شاعرانی که نه به گروه‌های سیاسی داخل وابسته‌اند و نه با جریان‌های معاند خارج از کشور ارتباطی دارند.

جنتی و بسیاری دیگر از هم نسلان او شاعرانی هستند که در مجامع رسمی و غیررسمی همین نظام بالیده‌اند و پس از ناامیدی‌ها و سرخوردگی‌هایی که عارض بسیاری از اهالی قلم شده است، به انزوایی تحمیلی یا خودخواسته پناه برده‌اند و صرفا به انتقاد و اعتراض در قالب شعر پرداخته‌اند.

آیا متولیان فرهنگ و هنر به این فکر کرده‌اند که یکی از وظایف‌شان این است که قبل از ورود نهادهای قضایی و امنیتی، پای درد دل این بخش از بدنه‌ی معترض شعر روزگار ما بنشینند، از دغدغه‌های آنان باخبر شوند، ریشه‌ی نارضایتی‌هایشان را بیابند، و مهم‌تر از اینها، موجودیت شعر اعتراض را به رسمیت بشناسند و به راه صحیح مواجهه با آن بیندیشند؟

بدیهی است وقتی در سطوح بالای حاکمیت، گوشی برای شنیدن این دردها و دغدغه‌ها نیست، زمینه برای تلاش‌های فردی شاعران و نویسندگان جهت شنیده شدن صدایشان مهیا می‌شود. به ویژه در فضای مجازی که احساس امنیت بیشتری به کاربران می‌دهد و اقبال مخاطبان همدل را نیز به همراه دارد.

بنابراین پیش از هرگونه برخورد امنیتی و قضایی، باید به فکر شنیدن و جدی گرفتن صدای شاعران منتقدی بود که مجالی برای ابراز نظر نمی‌یابند. ضمن آن که این شاعران نه فراخوانی برای اعتراض داده‌اند، نه کمپین سیاسی به راه انداخته‌اند، و نه در تجمعی علیه نظام حضور یافته‌اند. نهایت تلاشی که کرده‌اند، انتقاد و اعتراض در قالب تعابیر نمادین شاعرانه بوده است.

نکته‌ی آخر این که به زندان رفتن حسین جنتی، نه تنها راه علاج نارضایتی بسیاری از همگنان و هم نسلان او نیست، که به خشم و اعتراض بیشتر و سوء تفاهم‌های تازه‌تر نیز خواهد افزود. ضمن آن که حسین جنتی همان گونه که در یادداشتش نوشته است، تبلیغ علیه نظام را باور ندارد، مرتکب چنین جرمی نشده است و سزای او زندان نیست. لطفا این حکم را اجرا نکنید.

اخبار مرتبط:
بخشایش‌اردستانی، منتخب مجلس دوازدهم: اگر نامزد ریاست مجلس رأی قاطع و بالایی بیاورد احتمال دیکتاتور شدنش زیاد می‌شود
بخشایش‌اردستانی، منتخب مجلس دوازدهم: اگر نامزد ریاست مجلس رأی قاطع و بالایی بیاورد احتمال دیکتاتور شدنش زیاد می‌شود

بخشایش درباره لرزان بودن صندلی ریاست قالیباف در مجلس آینده به شرط رأی آوری مدعی شد: این اتفاق بهتری است. معمولا نمایندگان برای آنکه بر رئیس فشار بیاورند باید صندلی ریاست را لرزان کنند، این به نفع مجلس است. اگر کسی رأی قاطع و بالایی بیاورد احتمال دیکتاتور شدنش زیاد می شود.

نقوی‌حسینی: امثال مهدی نصیری سرمایه‌های ما هستند و می‌توانند حفظ شوند
نقوی‌حسینی: امثال مهدی نصیری سرمایه‌های ما هستند و می‌توانند حفظ شوند

نماینده ادوار مجلس گفت: مصادیقی را دیدیم که فرد چند دوره نماینده مجلس، وزیر یا استاندار بوده، وقتی به یک دستگاهی برای پیگیری کار یا مشکلش می رود برخورد بدی با او می شود و کسی هم نیست که حرفش را گوش دهد. معتقدم این گروه از افراد سرمایه های انسانی هستند که می توانند حفظ شوند، نه آنکه با این حرف مواجه شوند که «نظام به تو میدان داد وگرنه تو کسی نبودی که در فلان جایگاه قرار بگیری».

کیهان: اصلاح‌طلبان طی روزهای گذشته قصد التهاب‌آفرینی داشتند
کیهان: اصلاح‌طلبان طی روزهای گذشته قصد التهاب‌آفرینی داشتند

روزنامه حسین شریعتمداری بار دیگر رسانه‌های اصلاح‌طلب و افراد نزدیک به این جریان را به التهاب آفرینی متهم کرد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است