کد خبر : 380781
انتشار : ۱۴۰۴/۱۲/۰۷ - 14:57
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

روبیو: ایران حاضر به مذاکره بر سر موشک‌های بالستیک نیست/آن‌ها با موشک بالستیک آمریکا را تهدید می کنند

وزیر امور خارجه آمریکا روز پنج‌شنبه در سخنانی با اشاره به عدم تمایل ایران به مذاکره با آمریکا درخصوص مسائل فراهسته‌ای مدعی شد که عدم مذاکره بر سر توانمندی‌های موشکی ایران «مشکل بزرگی است.» روبیو مدعی شد: «آن‌ها در تلاش هستند تا به موشک بالستیک قاره‌پیما دست پیدا کنند. آن‌ها در مسیری قرار دارند که یک روز توانایی تولید سلاحی را داشته باشند که بتواند به قاره آمریکا برسد. همین حالا که صحبت می‌کنیم، آن‌ها سلاح‌هایی دارند که می‌تواند به اکثر نقاط اروپا برسد.»

روبیو: ایران حاضر به مذاکره بر سر موشک‌های بالستیک نیست/آن‌ها با موشک بالستیک آمریکا را تهدید می کنند

به گزارش سایت خبری مدارا:  «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا در کنفرانسی مطبوعاتی مدعی شد: «ایران تهدیدی بزرگ علیه ایالات متحده است… پس از آنکه برنامه هسته‌ای آن‌ها نابود شد، به آن‌ها گفته شد که آن را مجددا آغاز نکنند و حالا می‌توان دید که در حال بازسازی عناصری از آن هستند. آن‌ها در حال حاضر درحال غنی‌سازی نیستند اما در تلاش‌ هستند به نقطه‌ای برسند که این توانایی را داشته باشند.»

وی در بخشی دیگر از سخنان خود ادعا کرد: «ایران شمار زیادی موشک‌های بالستیک به‌ویژه موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد دراختیار دارد که ایالات متحده و پایگاه‌های‌مان و همچنین شرکای‌مان در منطقه را تهدید می‌کند – تمامی پایگاه‌های‌مان در امارات، قطر و بحرین. آن‌ها همچنین تجهیزات دریایی دراختیار دارند که ناوبری و نیروی دریایی آمریکا را تهدید می‌کند.»

روبیو در تلاشی واهی برای توجیه اقدامات خصمانه آمریکا علیه ایران مدعی شد: «پس من می‌خواهم همگی درک کنند که ایران ورای برنامه هسته‌ای، تسلیحات متعارفی در اختیار دارد که تنها با هدف حمله به آمریکا و آمریکایی‌ها طراحی شده‌اند.»

وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه عنوان کرد: «ایران حاضر نیست بر سر موشک‌های بالستیک صحبت کند. نه با ما و نه با هیچ‌کس دیگری. این مشکل بزرگی است.»

روبیو افزود: «آن‌ها در تلاش هستند تا به موشک بالستیک قاره‌پیما دست پیدا کنند. برای مثال، شما مشاهده کرده‌اید که آن‌ها تلاش کرده‌اند ماهواره به فضا پرتاب کنند. آن‌ها در مسیری قرار دارند که یک روز توانایی تولید سلاحی را داشته باشند که بتواند به قاره آمریکا برسد. همین حالا که صحبت می‌کنیم، آن‌ها سلاح‌هایی دارند که می‌تواند به اکثر نقاط اروپا برسد.»

وی با اشاره به اقدام خصمانه و غیرانسانی آمریکا مبنی بر اعمال تحریم‌ها علیه ایران، از مشکلات اقتصادی ایران گفت و اظهار داشت که ایران علی‌رغم این مشکلات، به ارتقای توانمندی موشکی خود ادامه می‌دهد.

روبیو با بازگشت به مسئله هسته‌ای عنوان کرد: «اگر شما واقعا به برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز علاقه‌مند هستید، می‌توانید همانطور که اکثر کشورهای جهان این کار را انجام می‌دهند، به آن بپردازید.»

روبیو تصریح کرد که شماری از کشورها به واردات سوخت هسته‌ای مورد نیاز خود می‌پردازند.

وی مدعی شد: «اگر آن‌ها واقعا به دنبال انرژی بودند، می‌توانستند از راکتورهای کوچک مدولار استفاده کنند که برای برای بسیاری از کشورها بسیار به صرفه و قابل دسترسی است اما وقتی می‌گویید که “ما می‌خواهیم غنی‌سازی کنیم و می‌خواهیم غنی‌سازی را در اعماق زمین انجام دهیم” و قبلا نیز سابقه غنی‌سازی ۲۰ و حتی ۶۰ درصد داشته‌اید و با توجه به اینکه درحال ساخت موشک‌هایی هستید که به طور بالقوه می‌توانند کلاهک حمل کنند، از نظر من شما کشوری نیستید که به ساخت تسلیحات علاقه‌مند نباشد.»

اخبار مرتبط:
اختلال جی‌پی‌اس در برخی مناطق تهران
اختلال جی‌پی‌اس در برخی مناطق تهران

گزارش‌های میدانی و بازتاب کاربران در شبکه‌های اجتماعی حاکی است که از حوالی صبح امروز پنج‌شنبه (هفتم اسفند ۱۴۰۴) سرویس جی‌پی‌اس (GPS) و در نتیجه، مسیریاب‌ها در بخش‌هایی از پایتخت دچار اختلال شده است؛ به‌طوری که کاربران نتوانسته‌اند موقعیت دقیق خود را در نقشه‌ها مشاهده یا مسیریابی کنند که سبب بروز سردرگمی در تردد و استفاده از اپ‌های مسیریابی شده است.

تسنیم: مذاکرات ایران و آمریکا همچنان ادامه دارد
تسنیم: مذاکرات ایران و آمریکا همچنان ادامه دارد

ارگان اطلاع‌رسانی وابسته به سپاه پاسداران نوشت: «برخلاف شایعه‌سازی برخی رسانه‌های غربی، مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا که از حدود ساعت ۹:۴۵ به وقت ژنو در محل دیپلماتیک متعلق به عمان شروع شده است، همچنان ادامه دارد.»

شمخانی: اگر مسأله اصلی مذاکرات، عدم ساخت سلاح هسته‌ای از سوی ایران باشد، توافق فوری در دسترس است
شمخانی: اگر مسأله اصلی مذاکرات، عدم ساخت سلاح هسته‌ای از سوی ایران باشد، توافق فوری در دسترس است

دبیر شورای دفاع کشور در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اگر مسئله اصلی مذاکرات، عدم ساخت سلاح هسته‌ای از سوی ایران باشد، این امر منطبق بر فتوای رهبری⁩ و دکترین دفاعی ایران⁩ بوده و توافق فوری در دسترس است. ⁧ دکتر عراقچی⁩ از حمایت و اختیار کافی برای این توافق برخوردار است.»

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است