کد خبر : 373000
انتشار : ۱۴۰۴/۰۹/۲۹ - 13:34
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

گروسی: آژانس هیچ داده‌ای درباره اورانیوم غنی‌شده یا میزان خسارت به تأسیسات هسته‌ای ایران دریافت نکرده

رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شد که آژانس هیچ داده‌ای از ایران در مورد اورانیوم غنی‌شده دریافت نکرده است.

گروسی: آژانس هیچ داده‌ای درباره اورانیوم غنی‌شده یا میزان خسارت به تأسیسات هسته‌ای ایران دریافت نکرده

به گزارش سایت خبری مدارا:   رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شد که آژانس هیچ داده‌ای از ایران در مورد اورانیوم غنی‌شده دریافت نکرده است.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه‌ای با ریانووستی ادعا کرد که آژانس هیچ داده‌ای از ایران در مورد ذخایر اورانیوم غنی‌شده یا میزان خسارت به تأسیسات هسته‌ای پس از حملات ژوئن دریافت نکرده است.

به نوشته ایسنا، او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارشی از ایران در مورد وضعیت ذخایر اورانیوم غنی‌شده یا میزان خسارت به تأسیسات هسته‌ای در نتیجه حملات ژوئن آمریکا دریافت کرده است، گفت: «نه، ما دریافت نکرده‌ایم.»

اظهارات رافائل گروسی علیه برنامه هسته‌ای ایران که پیشتر هم موجب تحریک حملات متجاوزانه رژیم صهیونیستی و ایالات متحده در شامگاه ۱۳ ژوئن شده بود، در شرایطی مطرح می‌شود که ایران شفافیت را سرلوحه برنامه‌های خود قرار داده و در وضعیتی هدف حملات قرار گرفت که در میانه رایزنی‌های غیرمستقیم با واشنگتن با میانجیگری عمان بود، اما کاخ سفید به دیپلماسی خیانت کرد.

بمباران‌های هوایی و حملات گروه‌های خرابکار تحت امر صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها، تأسیسات هسته‌ای، فرماندهان نظامی، فیزیکدانان هسته‌ای برجسته و پایگاه‌های هوایی ایران را هدف قرار داد و جان غیرنظامیان ایرانی بسیاری را گرفت. پس از آنکه ایالات متحده هم در شب ۲۲ ژوئن رسما به کمپین متجاوزانه تل‌آویو پیوست و اقدام به بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران کرد، تهران در شب ۲۳ ژوئن حملات موشکی به پایگاه هوایی العدید آمریکا در قطر انجام داد و صلح را به طرف متخاصم تحمیل کرد.

در ۲۰ نوامبر، شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه‌ای را تصویب کرد که با نادیده گرفتن همکاری‌های تهران، از ایران می‌خواست فوراً وضعیت ذخایر اورانیوم غنی‌شده و تأسیسات هسته‌ای برچیده شده خود را به آژانس گزارش دهد. رضا نجفی، نماینده دائم ایران در سازمان‌های بین‌المللی در وین، اظهار داشت که تهران قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را غیرسازنده و سیاسی می‌داند.

در ۲۰ نوامبر، ایران رسماً به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اطلاع داد که توافق قاهره با آژانس را که در ماه سپتامبر منعقد شده بود، فسخ می‌کند. توافق قاهره بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ماه سپتامبر در مصر امضا شد و خطوط کلی همکاری ایران با این سازمان بین‌المللی را با در نظر گرفتن حملات به تأسیسات هسته‌ای ایران مشخص کرد. این تصمیم با از سرگیری قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل در مورد تحریم‌ها علیه ایران اتخاذ شد. در عین حال، تهران آمادگی خود را برای بررسی پیشنهادات برای یک توافق جدید با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد. قالب همکاری با آژانس توسط شورای عالی امنیت ملی ایران تعیین خواهد شد.

با وجود ادعاهای گروسی، کارکنان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پاییز از رآکتور تحقیقاتی تهران که برای توسعه پزشکی هسته‌ای استفاده می‌شود و همچنین نیروگاه هسته‌ای بوشهر که با مشارکت روسیه در حال ساخت است، بازدید کردند که آخرین بازدید آنها در اوایل نوامبر بود. با این حال، نمایندگان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از سایت‌های دیگر، یعنی نطنز، اصفهان و فردو، که در جریان جنگ متجاوزانه ژوئن از سوی آمریکا و اسرائیل بمباران شدند، بازدید نکردند و محمد اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی درباره اظهارات اخیر رافائل گروسی مبنی بر آغاز بازرسی‌ها از ایران گفت: «اینکه تحت فشار اسرائیل، سه کشور اروپایی و آمریکا بر ما فشار وارد می‌کنند، تاثیری بر ما ندارد؛ بلکه این آژانس است که باید پاسخ‌گو باشد و به دنیا نیز پاسخ بدهد.»

در همین حال، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، روز دوشنبه در مصاحبه‌ای با خبرگزاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران گفت که روسیه و ایران در مورد چگونگی و شرایط از سرگیری روابط این جمهوری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و کشورهای غربی گفت‌وگو کرده‌اند، اما تصمیم نهایی با تهران است.

اخبار مرتبط:
رئیس کمیسیون آموزش مجلس: مجوز استخدام ۲۰ هزار بابای مدرسه صادر شده / حقوق هر یک از آنها شش میلیون تومان افزایش یافت
رئیس کمیسیون آموزش مجلس: مجوز استخدام ۲۰ هزار بابای مدرسه صادر شده / حقوق هر یک از آنها شش میلیون تومان افزایش یافت

رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی گفت: در حوزه نیروی انسانی ۵۲ هزار نیروی بابای مدرسه ساماندهی شدند که پس از پیگیری‌های فراوان، حقوق هر یک از آنها شش میلیون تومان افزایش یافت و مجوز استخدام ۲۰ هزار بابای مدرسه صادر شده است.

مصباحی مقدم: افزایش نرخ ارز عمدتا در کانال‌های تلگرامی شکل می‌گیرد / آمریکا و صهیونیست‌ها در پشت‌صحنه بازار آزاد ارز نقش دارند
مصباحی مقدم: افزایش نرخ ارز عمدتا در کانال‌های تلگرامی شکل می‌گیرد / آمریکا و صهیونیست‌ها در پشت‌صحنه بازار آزاد ارز نقش دارند

غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «افزایش نرخ ارز عمدتا در کانال‌های تلگرامی شکل می‌گیرد و این نرخ‌ها مربوط به بازار آزاد است؛ بازاری که تحت مدیریت و کنترل بانک مرکزی قرار ندارد و هیچ مسئول یا مدیری تسلطی بر این کانال‌ها و جریان‌سازی‌های آنها ندارد. این کانال‌ها از خارج از کشور هدایت می‌شوند و در واقع بخشی از یک توطئه و جنگ اقتصادی علیه ملت ایران به شمار می‌آید. آنچه در این فضا رخ می‌دهد، اقدامی آگاهانه، عامدانه و برنامه‌ریزی‌شده برای ایجاد نگرانی، التهاب و ناامیدی در جامعه است.

روزنامه دولت: فدراسیون فوتبال قصد دارد برای هر یک از بازیکنان تیم ملی یک جانشین احتمالی در نظر بگیرد
روزنامه دولت: فدراسیون فوتبال قصد دارد برای هر یک از بازیکنان تیم ملی یک جانشین احتمالی در نظر بگیرد

بر اساس قوانین اعلام شده از سوی فدراسیون جهانی فوتبال، کشورهای حاضر در جام جهانی موظف هستند تا روز اول ژوئن، مصادف با ۱۱ خردادماه ۱۴۰۵، اسامی ۲۶ بازیکن نهایی خود را برای حضور در مسابقات به فدراسیون جهانی فوتبال اعلام کنند تا بتوانند در بازی‌های جام جهانی حضور پیدا کنند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است