کد خبر : 366362
انتشار : 2025/11/05 - 11:33
دسته‌بندی : برگزیده ها، بین الملل
چاپ

نخستین شهردارِ مسلمانِ بزرگ‌ترین شهر آمریکا؛ زهران ممدانی در انتخابات شهرداری نیویورک پیروز شد / واکنش ترامپ: نبودِ نام من در برگهٔ رأی و تعطیلیِ دولت، دو دلیل اصلی شکست جمهوری‌خواهان بودند

رسانه‌های آمریکایی از پیروزی نامزد دموکرات، زهران ممدانی، در انتخابات شهرداری نیویورک خبر دادند؛ همچنین دو نامزد زن دموکرات در انتخابات فرمانداری ایالت‌های ویرجینیا و نیوجرسی پیروز شدند.

نخستین شهردارِ مسلمانِ بزرگ‌ترین شهر آمریکا؛ زهران ممدانی در انتخابات شهرداری نیویورک پیروز شد / واکنش ترامپ: نبودِ نام من در برگهٔ رأی و تعطیلیِ دولت، دو دلیل اصلی شکست جمهوری‌خواهان بودند

به گزارش سایت خبری مدارا:  انتخاب نوشت: رسانه‌های آمریکایی از پیروزی نامزد دموکرات، زهران ممدانی، در انتخابات شهرداری نیویورک خبر دادند؛ همچنین دو نامزد زن دموکرات در انتخابات فرمانداری ایالت‌های ویرجینیا و نیوجرسی پیروز شدند.

شکست جمهوری‌خواهان در انتخابات روز سه‌شنبه در نیویورک، ویرجینیا و نیوجرسی، آزمونی مهم برای رئیس‌جمهور دونالد ترامپ و حزب او در آستانهٔ انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در سال آینده به شمار می‌رود. این نتایج همچنین آزمونی برای توانایی حزب دموکرات در عبور از اختلافات داخلی تلقی می‌شود.

بر اساس نظرسنجی‌های انجام‌شده پس از بسته‌شدن صندوق‌ها، ممدانی (۳۴ ساله)، نامزد حزب دموکرات، پیشتاز رقابت شد و از نامزد جمهوری‌خواه کرتیس اسلیوا و نامزد مستقل و فرماندار پیشین نیویورک اندرو کومو پیش افتاد.به این ترتیب، ممدانی – که یک دموکرات سوسیالیست است – در اول ژانویه سال آینده، نخستین شهردار مسلمان بزرگ‌ترین شهر آمریکا خواهد شد.

برآوردهای اولیه نشان می‌دهد ممدانی ۵۰.۴٪ آرا را کسب کرده، در حالی که رقیب جمهوری‌خواه او ۴۱.۳٪ به دست آورده است؛ یعنی با اختلاف بیش از ۱۰۰ هزار رأی.

ممدانی همواره به دلیل مواضعش در قبال سیاست‌های دولت اسرائیل و جنگ در غزه هدف حمله قرار گرفته است، اما از مواضع خود عقب‌نشینی نکرده است.

وب‌سایت بلومبرگ گزارش داد که انتخابات شهرداری نیویورک بیشترین میزان مشارکت را در چند دههٔ اخیر داشته است.

پیروزی در ویرجینیا و نیوجرسی

رسانه‌های آمریکایی اعلام کردند که نامزد دموکرات میكی شریل در انتخابات فرمانداری نیوجرسی پیروز شده است.

طبق نتایج اولیه، شریل ۵۶٪ آرا را کسب کرد و رقیب جمهوری‌خواهش جک شیتارلی ۴۳٪ را به دست آورد.

همچنین نامزد دموکرات Abigail Spanberger در انتخابات فرمانداری ایالت ویرجینیا پیروز شد.

اسپانبرگر (۴۶ ساله) که عضو پیشین کنگره و مأمور سابق سازمان اطلاعات مرکزی (CIA) بوده است، با اختلافی قابل‌توجه بر رقیب جمهوری‌خواه خود وینسوم ایرل-سیرز غلبه کرد و نخستین زنی شد که در تاریخ این ایالت به مقام فرمانداری می‌رسد.

اسپانبرگر بیش از ۵۸٪ آرا را کسب کرد در برابر ۴۳٪ برای رقیبش.

پیروزی او نقطهٔ عطفی مهم تلقی می‌شود که پیام‌هایی فراتر از مرزهای ایالت خود دارد.

چرا که ویرجینیا همیشه به‌عنوان ایالتی کلیدی برای سنجش جهت‌گیری‌های سیاسی ملی پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای شناخته می‌شود.

این نتیجه جایگاه حزب دموکرات را تقویت می‌کند و در آستانهٔ انتخابات‌های آینده روحیه‌ای تازه به آن می‌بخشد.

همچنین پیروزی اسپانبرگر نشانه‌ای از تقویت جریان دموکرات‌های میانه‌رو درون حزب است.—

واکنش ترامپ

در نخستین واکنش، رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، از طریق پلتفرم Truth Social اعلام کرد که نبود نام او در برگهٔ رأی و تعطیلی دولت دو دلیل اصلی شکست جمهوری‌خواهان بوده‌اند.

در واکنش‌های دیگر، شبکهٔ NBC به نقل از چاک شومر، رهبر دموکرات‌ها در مجلس سنا، گفت که این نتایج ردّ قاطع دستورکار ترامپ است.

شومر گفت مردم آمریکا «بی‌رحمی، هرج‌ومرج و طمع» مرتبط با افراط‌گرایی جنبش «آمریکا را دوباره عظیم کنیم» را رد کردند.

سناتور برنی سندرز نیز گفت که پیروزی ممدانی در انتخابات شهرداری نیویورک یکی از بزرگ‌ترین شگفتی‌های سیاسی تاریخ معاصر آمریکا بوده است.

اخبار مرتبط:
همتی: نرخ تورم ماهانه در تیر ماه نسبت به خرداد نصف شد
همتی: نرخ تورم ماهانه در تیر ماه نسبت به خرداد نصف شد

رئیس کل بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی با اقدامات و ابزارهایی که در اختیار دارد از ماه پیش ترمز تورم را کشیده و نرخ تورم ماهانه در تیر ماه نسبت به خرداد ۱۴۰۵ نصف شده است.

نماینده مجلس: هفته آینده رأی‌گیری طرح مدیریت تنگه هرمز در کمیسیون امنیت انجام می‌شود
نماینده مجلس: هفته آینده رأی‌گیری طرح مدیریت تنگه هرمز در کمیسیون امنیت انجام می‌شود

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس از نهایی شدن بررسی دیدگاه های کارشناسی درباره طرح جامع مدیریت تنگه هرمز خبر داد و گفت: این طرح جامع هفته آینده در کمیسیون به رای گذاشته خواهد شد.

کیهان: ذخیره تسلیحاتی آمریکا ته کشیده است
کیهان: ذخیره تسلیحاتی آمریکا ته کشیده است

روزنامه تحت مدیریت حسین شریعتمداری: اکنون جمهوری اسلامی ایران در موضع اقتدار قرار دارد و دشمن به دلیل ضعف‌های تسلیحاتی عقب‌نشینی کرده است. بنابراین، خاموشی میدان در این لحظه می‌تواند فرصت تجدید قوا به طرف مقابل بدهد. در همین راستا، شایسته است اولویت ایران بر شکستن محاصره دریایی در میدان جنگ از طریق تعریف یک معادله بازدارنده و متقابل متمرکز باشد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است