کد خبر : 357265
انتشار : ۱۴۰۴/۰۶/۱۶ - 14:40
دسته‌بندی : بین الملل
چاپ

نخست‌وزیر ژاپن استعفا داد!

نخست‌وزیر ژاپن در اقدامی ناگهانی و برای جلوگیری از بروز شکاف درون حزب حاکم لیبرال دموکرات این کشور، تصمیم به استعفا گرفته است.

نخست‌وزیر ژاپن استعفا داد!

به گزارش سایت خبری مدارا: تسنیم نوشت: نخست‌وزیر ژاپن در اقدامی ناگهانی و برای جلوگیری از بروز شکاف درون حزب حاکم لیبرال دموکرات این کشور، تصمیم به استعفا گرفته است.

چندی قبل شبکه پخش ملی ژاپن (NHK) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که ایشیبا شیگه‌رو، نخست وزیر ژاپن برای جلوگیری از بروز شکاف درون حزب حاکم لیبرال دموکرات (LDP) تصمیم به استعفا گرفته است.

دولت ژاپن اعلام کرد که نخست وزیر این کشور ساعت ۹ به وقت گرینویچ (۱۲:۳۰ به وقت تهران) کنفرانس خبری برگزار خواهد کرد.

ائتلاف حاکم به رهبری حزب لیبرال دموکرات در انتخابات ماه ژوئیه کرسی اکثریت خود در مجلس سنا را از دست داد، اما ایشیبا درخواست برخی از اعضای حزب برای کناره‌گیری را نادیده گرفته بود.

وی پیش‌تر بابت این وضعیت عذرخواهی کرده و گفته بود که برای چسبیدن به قدرت در سمت خود باقی نمانده است: در زمان مناسب تصمیم شایسته‌ای خواهم گرفت، من از مسئولیت فرار نخواهم کرد. اساساً قصدی برای ادامه ماندن ندارم.

دولت ایشیبا تاکنون در سه انتخابات متوالی شامل: انتخابات مجلس نمایندگان در پاییز سال گذشته، انتخابات مجلس محلی توکیو در تابستان امسال، و تازه‌ترین شکست در انتخابات مجلس سنا در ژوئیه، شکست خورده بود.

ماه گذشته، حزب لیبرال دموکرات این کشور یک گروه کاری تشکیل داد تا امکان برگزاری زودهنگام انتخابات ریاست حزب را بررسی کند. دوره ریاست ایشیبا تا سپتامبر ۲۰۲۷ ادامه دارد، اما برگزاری انتخابات زودهنگام می‌تواند به معنای کنار گذاشتن زودهنگام او از مقام نخست‌وزیری باشد.

طبق مقررات مجلس ژاپن، برگزاری انتخابات پیش از موعد نیازمند حمایت بیش از نیمی از ۳۴۲ نماینده حزبی (ترکیبی از نمایندگان محلی و نمایندگان پارلمان) است. بررسی‌های خبرگزاری کیودو تا روز جمعه (۱۴ شهریور) نشان می‌داد که بیش از ۱۲۰ نماینده موافق، نزدیک به ۵۰ نفر مخالف و حدود ۴۰ درصد هنوز موضع مشخصی نگرفته بودند.

پیشتر و در روز سه‌شنبه گذشته نیز، پس از انتشار نتایج بررسی‌های حزب در مورد شکست انتخابات ماه ژوئیه، موری‌یاما هیروشی دبیرکل حزب لیبرال دموکرات استعفای خود را اعلام کرده بود.

همچنین سه عضو بلندپایه دیگر حزب شامل سوزوکی شونیچی (رئیس شورای عمومی حزب)، اونودرا ایتسونوری (رئیس شورای تحقیقات سیاسی حزب) و کیهارا سِیجی (رئیس کمیته راهبردهای انتخاباتی) نیز احتمالاً برای نشان دادن مسئولیت‌پذیری، استعفا خواهند داد.

به گفته رسانه‌های ژاپنی، خبر استعفای ناگهانی ایشیبا شیگه‌رو در حالی مطرح میشود که این استعفا علاوه بر تضعیف ثبات سیاسی در این کشور، موجب تعویق امور ناتمام وی در حوزه اقتصادی و بین‌المللی به خصوص درباره مسئله تعرفه‌های آمریکا و چالش های اقتصادی فعلی ژاپن، تا زمان نامشخصی خواهد شد.

اخبار مرتبط:
اکونومیست: روسیه در ماه اوت ۴۶۴ کیلومتر مربع از خاک اوکراین را در تصرف خود داشت؛ یعنی ۱۸ درصد کمتر از ماه پیش
اکونومیست: روسیه در ماه اوت ۴۶۴ کیلومتر مربع از خاک اوکراین را در تصرف خود داشت؛ یعنی ۱۸ درصد کمتر از ماه پیش

پس از چند هفته بدبینی بی‌پایه دربارهٔ پیشروی‌های روسیه در منطقه دونتسک و سقوط به‌زودیِ شهر پوکروفسک ــ یک مرکز لجستیکی که روسیه طی ۱۸ ماه گذشته در تلاش برای تصرف آن بوده است ــ خطوط مقدم عملاً به همان جایی بازگشته‌اند که پیش‌تر بودند.

مقر شبکه الجزیره در غزه منهدم شد
مقر شبکه الجزیره در غزه منهدم شد

تصاویری منتشر شده که نشان می‌دهد شبکه الجزیره در غزه مورد حمله قرار گرفته است.

خبر شوکه کننده درباره نتانیاهو
خبر شوکه کننده درباره نتانیاهو

روزنامه اسرائیلی با اشاره به اینکه طرح‌های کابینه نتانیاهو فاقد چشم‌انداز مالی بوده و سیاست آن برای بازگرداندن اسرا با واقعیت همخوانی ندارد، نوشت که به نظر می‌رسد نتانیاهو به جای آمادگی برای حضور در انتخابات آتی، بیشتر وارد درگیری با مردم و وزرای کابینه‌اش شده و این تردیدهایی را درباره آینده سیاسی او و احتمال کناره‌گیری‌اش از انتخابات ایجاد کرده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است