کد خبر : 351850
انتشار : ۱۴۰۴/۰۵/۰۱ - 14:09
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

روزنامه اصولگرا: ایران گفته اسرائیل باید محو شود؛ نگفته‌ ما اسرائیل را محو می‌کنیم

به گفته یک روزنامه اصولگرا یکی از نکاتی که بارها از سوی رهبران ایران گفته شده – اما کمتر مورد توجه رسانه‌های خارجی قرار گرفته – این است: «ما گفته‌ایم اسرائیل باید محو شود؛ نگفته‌ایم ما اسرائیل را محو می‌کنیم.»

روزنامه اصولگرا: ایران گفته اسرائیل باید محو شود؛ نگفته‌ ما اسرائیل را محو می‌کنیم

به گزارش سایت خبری مدارا: با توجه به مورد پرسش قرار گرفتن سیاست ایران در قبال حذف یا محو اسرائیل، روزنامه خراسان نوشت: در بیش از چهار دهه گذشته، ایران هیچ‌گاه آغازگر جنگی با اسرائیل نبوده است. آنچه به‌عنوان نقش ایران در حمایت از گروه‌های مقاومت شناخته می‌شود، عمدتاً در قالب پشتیبانی معنوی، رسانه‌ای، سیاسی و گاه مستشاری بوده است؛ حمایت از گروه‌هایی که برخاسته از متن اشغال و مقاومت در سرزمین‌های خود هستند و مورد تأیید بخش بزرگی از افکار عمومی جهان اسلام نیز می‌باشند.

در عین حال، حتی در شدیدترین مواضع منطقه‌ای، جمهوری اسلامی هرگز از زبان تهدید مستقیم نظامی برای «نابودی اسرائیل» استفاده نکرده بلکه همواره بر سه کلیدواژه تأکید شده است:

مقاومت، رأی مردم و پایان اشغالگری

نمونه‌ روشن این رویکرد را نیز می‌توان در پاسخ صریح شهید امیرعبداللهیان، وزیر خارجه فقید دولت سیزدهم به خبرنگار CNN دید. وقتی از او پرسیده شد که اگر اولویت ایران رفاه مردمش است، چرا به‌دنبال نابودی اسرائیل است؟ او پاسخ داد: «ما به سازمان ملل پیشنهاد داده‌ایم یک همه پرسی برگزار شود که در آن همه فلسطینیان اصیل – اعم از مسلمان، یهودی و مسیحی – شرکت کنند و درباره آینده خود تصمیم بگیرند.»

این پاسخ نه‌تنها موضع رسمی ایران را تبیین کرد، بلکه نشان داد گفتمان جمهوری اسلامی از لایه‌های شعاری عبور کرده و به مدل‌هایی از انتقال تدریجی مشروعیت و فرسایش رژیم آپارتاید در اسرائیل فکر می‌کند.

 تفاوتی ظریف، اما تعیین‌کننده

یکی از نکاتی که بارها از سوی رهبران ایران گفته شده – اما کمتر مورد توجه رسانه‌های خارجی قرار گرفته – این است: «ما گفته‌ایم اسرائیل باید محو شود؛ نگفته‌ایم ما اسرائیل را محو می‌کنیم.»

این تفاوت در بیان، تفاوت میان تحلیل یک روند تاریخی مشروعیت‌زدایی است با تهدید مستقیم به خشونت. در واقع، ایران در موضع‌گیری‌های رسمی خود، نابودی اسرائیل را نتیجه طبیعی تداوم اشغال، بی‌عدالتی و نارضایتی مردمی می‌داند؛ نه برنامه‌ریزی نظامی برای حذف فیزیکی.

 از شعار تا راه‌حل

سخنان اخیر عراقچی در فاکس‌نیوز، نه یک عقب‌نشینی، بلکه نوعی بازتوضیح هوشمندانه یک سیاست دیرینه بود. ایران از آغاز، موضع خود را بر پایه حق مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت قرار داده و با ارائه راه‌حل‌هایی مانند همه‌پرسی، بر مسیرهای صلح‌طلبانه اما عادلانه تأکید کرده است.

اخبار مرتبط:
اصغر زاده: دولت لایحه “مقابله با نشر محتوای خلاف واقع در فضای مجازی” را پس بگیرد
اصغر زاده: دولت لایحه “مقابله با نشر محتوای خلاف واقع در فضای مجازی” را پس بگیرد

ابراهیم اصغر زاده فعال سیاسی در واکنش به ارسال لایحه "مقابله با نشر محتوای خلاف واقع در فضای مجازی" نوشت: دولت متوجه تله سیاست‌نابخردانه‌ کسانیکه کشور را به بن‌بست کشانده‌، نیست. دولت لایحه را پس نگیرد میشود مصداق دولت بواسحاقی که خوش درخشید ولی دولت مستعجل شد

نماینده مجلس: رهبری در نخستین ساعات پس از شروع جنگ، شخصاً جلسه تشکیل دادند
نماینده مجلس: رهبری در نخستین ساعات پس از شروع جنگ، شخصاً جلسه تشکیل دادند

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: رهبری انقلاب در نخستین ساعات حمله رژیم صهیونیستی، شخصاً جلسه‌ای تشکیل دادند و با صراحت به فرماندهان نظامی کشور دستور دادند که چه اقداماتی و به چه شکل انجام شود.

۲۰ سناتور آمریکایی از اروپا خواستند مکانیسم ماشه را فعال کند
۲۰ سناتور آمریکایی از اروپا خواستند مکانیسم ماشه را فعال کند

گروهی از سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکا از بریتانیا، فرانسه و آلمان خواستند هرچه سریع‌ترتحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کنند تا به گفته انها، مانع دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای شوند. فرآیند فعال‌سازی مکانیسم ماشه ۳۰ روز طول می‌کشد و اروپایی‌ها قصد دارند این اقدامات را پیش از آنکه روسیه در ماه اکتبر ریاست شورای امنیت سازمان ملل را برعهده بگیرد، به اجرا بگذارند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است