کد خبر : 345532
انتشار : ۱۴۰۴/۰۳/۰۴ - 19:59
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

منصور حقیقت‌پور: ایران، لیبی نیست که صنعت هسته‌ای‌اش را کنار بگذارد

یک فعال سیاسی گفت: ما با آمریکایی‌ها اختلاف نظر داریم. اگر آنها بپذیرند که اصل حق غنی‌سازی ایران را بپذیرند می‌توان حدود ۵۰ درصد اختلافات را مدیریت کرد؛ در غیر این صورت، به نتیجه نمی‌رسیم.

منصور حقیقت‌پور: ایران، لیبی نیست که صنعت هسته‌ای‌اش را کنار بگذارد

به گزارش سایت خبری مدارا: نامه نیوز نوشت: آمریکایی‌ها اصرار دارند که کلیت غنی‌سازی اورانیوم در ایران برچیده شود؛ خواسته‌ای که ایران با آن به شدت مخالف است و غنی‌سازی در چارچوب قواعد بین‌المللی را حق خود می‌داند. حالا پرسش آن است که چنین تعارضی در خواسته‌ها آیا باعث می‌شود مذاکرات تحت‌الشعاع قرار بگیرد؟

منصور حقیقت‌پور، فعال سیاسی، درباره این موضوع  گفت: «دانش هسته‌ای یک ظرفیت مهم ژئوپلیتیکی برایمان به شمار می‌رود که برای دستیابی به آن هزینه‌های بسیاری پرداخت کرده‌ایم؛ از شهادت دانشمندان هسته‌ای تا تحمل سال‌ها تحریم. این دانش، سرمایه‌ای ملی است و هیچ کشوری از جمله آمریکا حق ندارد برای صنعت هسته‌ای ایران تصمیم‌گیری کند. قوانین بین‌المللی به ما این حق را داده‌اند که غنی‌سازی اورانیوم را در چارچوب مقررات انجام دهیم. ما دنبال ساخت بمب هسته‌ای نیستیم اما این آنها بودند که هم بمب اتم ساختند و هم آن را در جنگ جهانی دوم استفاده کردند».

او ادامه داد: «ما از حق غنی‌سازی عقب‌نشینی نخواهیم کرد. آیا ایالات متحده تأمین‌کننده نیازهای دارویی و درمانی ما، از جمله داروهای بیماران خاص مثل پروانه‌ای‌ خواهد بود؟ حتما خیر. ما با آمریکایی‌ها اختلاف نظر داریم. اگر آنها اصل حق غنی‌سازی ایران را بپذیرند، می‌توان حدود ۵۰ درصد اختلافات را مدیریت کرد؛ در غیر این صورت، به نتیجه نمی‌رسیم».

این فعال سیاسی همچنین بیان کرد: «حتی اگر مذاکره به نتیجه نرسد، ما تحریم‌ها را مدیریت خواهیم کرد. ایران، لیبی نیست که صنعت هسته‌ای‌اش را کنار بگذارد. ما ایرانیم؛ کشوری با تمدنی چند هزار ساله که بسیار پیش‌تر از آمریکا دارای فرهنگ و تاریخ بوده است. آنها ناگزیرند حقوق ما را به رسمیت بشناسند».

حقیقت‌پور در پایان گفت: «ما خواهان غنی‌سازی ۲۰ درصدی هستیم؛ اگر کسی این نیاز ما را تأمین می‌کند، اعلام کند. در غیر این صورت، اگر آنها حاضر باشند با مسئولان ما درباره درصدهای پایین‌تری مثل ۳.۷ درصد مذاکره کنند، می‌توان به توافقاتی دست یافت. ما باید نه خوش‌بین باشیم و نه بدبین؛ بلکه باید واقع‌بینانه به موضوع نگاه کنیم».

اخبار مرتبط:
آثار دوره سلجوقی را شبانه و با بولدزر تخریب کردند!
آثار دوره سلجوقی را شبانه و با بولدزر تخریب کردند!

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان با تأکید بر وقوع حفاری غیرمجاز شبانه در عرصه تاریخی مسجد کمرزرین، از پیگیری قضائی جدی این اقدام خبر داد.

سخنگوی وزارتخارجه: اعتماد ما به آمریکا به زیر صفر رسیده است
سخنگوی وزارتخارجه: اعتماد ما به آمریکا به زیر صفر رسیده است

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران درباره اخبار منتشره درباره مذاکرات مجدد اظهار کرد: این حرف و حدیث‌ها همواره شنیده می‌شود. مذاکره نوعی مبارزه است. همان‌طور که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در دفاع از کیان ایران اقدام کردند، دستگاه دیپلماسی هم وظیفه دارد در صورت اقتضا، از ابزار دیپلماسی برای تأمین منافع ملت ایران استفاده کند.

عراقچی: هیچ توافقی که در آن حق غنی‌سازی به رسمیت شناخته نشده باشد، را نخواهیم پذیرفت
عراقچی: هیچ توافقی که در آن حق غنی‌سازی به رسمیت شناخته نشده باشد، را نخواهیم پذیرفت

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در جمع سفرا و کارداران و روسای نمایندگی های خارجی و بین‌المللی مقیم تهران گفت: باید به‌صراحت تأکید کنم که در هر راه‌حل مذاکره‌شده و در هر روند گفت‌وگویی، حقوق مردم ایران در موضوع هسته‌ای، از جمله حق غنی‌سازی باید به‌طور کامل مورد احترام قرار گیرد. ما هیچ توافقی را که در آن حق غنی‌سازی به رسمیت شناخته نشده باشد، نخواهیم پذیرفت.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است