کد خبر : 345500
انتشار : ۱۴۰۴/۰۳/۰۴ - 15:19
دسته‌بندی : اقتصادی، برگزیده ها
چاپ

بحران تمام عیار ناترازی؛ انفجار خاموشی در راه است!

موضوع ناترازی برق با شیب زیادی از یک مشکل قابل حل، در حال تبدیل شدن به یک بحران تمام‌عیار است.

بحران تمام عیار ناترازی؛ انفجار خاموشی در راه است!

به گزارش سایت خبری مدارا: روزنامه دنیای اقتصاد در یادداشتی به بررسی وضعیت بحران ناترازی و ارائه راهکار برای مدیریت آن پرداخته است. این روزنامه با اشاره به اینکه «موضوع ناترازی برق با شیب زیادی از یک مشکل قابل حل، در حال تبدیل شدن به یک بحران تمام‌عیار است» نوشته: «روند تقاضای مصرفی برق همزمان با افزایش جمعیت، رشد تکنولوژی و گسترش صنایع سبک و سنگین رو به فزونی بوده و از طرفی واحد‌های عرضه برق که نیروگاه‌ها و تجهیزات انتقال برق هستند به دلیل نبود سرمایه‌گذاری جدید در سال‌های اخیر مستهلک شده‌اند.»

یادداشت‌نویس این روزنامه در ادامه به ارائه راهکار پرداخته و نوشته: «برای اینکه بخواهیم در کوتاه‌مدت به حل موضوع ناترازی برق بپردازیم، یک گزینه احداث نیروگاه‌های گازی به‌خاطر ارزان‌تر بودن و راه‌اندازی سریع‌تر نسبت به نیروگاه بخار برای تولید برق است.

راه‌حل دیگر، استفاده از انرژی‌های تجدید‌پذیر با تمرکز بر احداث نیروگاه‌های خورشیدی است که به نظر می‌رسد این موضوع بهترین و در دسترس‌ترین و سریع‌ترین راه‌حل ممکن برای رفع ناترازی برق در جهت توان پاسخگویی شبکه برق در زمان پیک مصرف است.»

وی افزوده است: «سیاستگذار حوزه انرژی با تسهیل سازوکار و کسب اعتماد عمومی مردم، شرایط جذب سرمایه‌های کلان و خرد در حوزه انرژی‌های خورشیدی را فراهم کند، به گونه‌ای که با حداقل سرمایه‌های خرد زیر ده‌هزار دلار هر ساختمان مسکونی-اداری اقدام به نصب نیروگاه خورشیدی بر پشت‌بام خود کند تا ضمن تامین نیاز مصرفی خود، مابقی را به شبکه تزریق کند و بفروشد. چنانچه در لحظه نگارش این یادداشت چنین بستری در کشور فراهم بوده و وزارت نیرو برق سبز انرژی خورشیدی را با قرارداد تضمینی ۲۰ساله به قیمت امسال هر کیلووات ساعت ۳۸۰۰تومان می‌خرد و سالانه این نرخ به اندازه تورم تعدیل می‌شود. نرخ بازگشت سرمایه حدود چهارسال به میزان سالی ۲۵‌درصد است و عمر مفید این نیروگاه‌ها ۲۰سال است. برای نیروگاه‌های بالاتر از ۱۰۰کیلووات امکان فروش برق توسط شهروندان به بورس انرژی نیز فراهم است. تحت چنین شرایطی برق پایدار صنایع تولیدی کشور به‌راحتی تامین می‌شود و دولت با حداقل سرمایه‌گذاری مشکل ناترازی را یک‌بار برای همیشه حل خواهد کرد.»

اخبار مرتبط:
جمع‌آوری کارت‌ سوخت کلید خورد
جمع‌آوری کارت‌ سوخت کلید خورد

طرح جدید دولت برای به‌روزرسانی شیوه توزیع سوخت از امروز وارد مرحله آزمایشی می‌شود. بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، قرار است در یکی از جایگاه‌های سوخت تهران، روند حذف کارت سوخت کلید بخورد و فرآیند سوخت‌گیری تنها از طریق کارت بانکی انجام شود.

منصور حقیقت‌پور: ایران، لیبی نیست که صنعت هسته‌ای‌اش را کنار بگذارد
منصور حقیقت‌پور: ایران، لیبی نیست که صنعت هسته‌ای‌اش را کنار بگذارد

یک فعال سیاسی گفت: ما با آمریکایی‌ها اختلاف نظر داریم. اگر آنها بپذیرند که اصل حق غنی‌سازی ایران را بپذیرند می‌توان حدود ۵۰ درصد اختلافات را مدیریت کرد؛ در غیر این صورت، به نتیجه نمی‌رسیم.

متکی، نماینده مجلس: در کشوری ثروتمند دولت‌های ما هر روز فقیرتر می‌شوند
متکی، نماینده مجلس: در کشوری ثروتمند دولت‌های ما هر روز فقیرتر می‌شوند

منوچهر متکی، نماینده تهران در مجلس گفت: آمریکایی‌ها می‌دانند که غنی‌سازی و حفظ اقتدار دفاعی ایران قابل مذاکره نیست با ورود به این مرزهای ممنوعه عرض خود را می‌برند و زحمت ما می‌دارند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است