کد خبر : 344864
انتشار : ۱۴۰۴/۰۲/۳۰ - 14:58
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

پشت پرده افشای هزینه یک میلیاردی سفر خانم وزیر سیاسی است

یک اقتصادان گفت: از یک سو می‌گوییم باید از سرمایه اجتماعی صیانت کنیم، اما از سوی دیگر با طرح مباحثی چون هزینه یک میلیاردی سفر این سرمایه را تضعیف می‌کنیم.

پشت پرده افشای هزینه یک میلیاردی سفر خانم وزیر سیاسی است

به گزارش سایت خبری مدارا: نامه نیوز نوشت: اخیرا شائبه‌هایی درباره سفر فاطمه صادق، وزیر راه و شهرسازی درخصوص سفر او و خانواده‌اش به جزیره کیش و هزینه یک میلیاردی او در این سفر مطرح شده است. حالا پرسش این است که طرح چنین موضوعاتی متعاقب تلاش برخی نمایندگان برای استیضاح او با چه هدفی انجام می‌شود و آیا می‌تواند منجر به برکناری‌اش شود؟

هادی حق‌شناس، اقتصاددان، درباره این موضوع  گفت: «هنگام انتخاب مسئولان، فرصت کافی برای بررسی وجود دارد، اما این فرصت‌ها بیشتر صرف ارزیابی‌های عمومی می‌شود تا بررسی‌های تخصصی. از نظر رفتار فردی و در چارچوب ارزش‌های انقلاب اسلامی، هر فرد می‌تواند مسئولیتی را بپذیرد یا نپذیرد؛ اما در خصوص ویژگی‌های تخصصی، کمتر توجه و بررسی صورت می‌گیرد. هنگامی که بحرانی در حوزه‌هایی مانند راه، صنعت، امورخارجه یا هر حوزه دیگری رخ می‌دهد، تازه به سراغ بررسی تخصصی می‌رویم و سؤال می‌کنیم که چرا چنین اتفاقی افتاده است؟ و در این شرایط دوباره عملکرد مسئولان را ارزیابی می‌کنیم. این در حالی است که وقتی فردی به عنوان وزیر در جمهوری اسلامی انتخاب می‌شود، نباید اولین دغدغه‌ این باشد که آیا بیت‌المال را حیف و میل کرده یا خیر. اگر تا این اندازه به وزیر اعتماد نداریم، چگونه انتظار داریم او هزاران میلیارد تومان را در پروژه‌های کلان مدیریت کند؟»

او ادامه داد: «برای مثال وزارت راه و شهرسازی حدود ۲۰ درصد از پروژه‌های کشور را در اختیار دارد. اگر وزیر این وزارتخانه متهم به یک میلیارد تومان بی‌انضباطی مالی شود، آیا می‌شود به او اعتماد کرد که هزاران میلیارد تومان را به درستی هزینه کند؟ به نظر می‌رسد بسیاری از این چالش‌ها، فنی و کارشناسی نیستند، بلکه برخاسته از شرایط سیاسی روز و تحولات جاری هستند».

این اقتصاددان همچنین بیان کرد: «شایستگی عمومی یک وزیر نباید صرفا با یک مورد مبهم مالی زیر سؤال برود، به‌ویژه اگر این ابهام به مسائل سیاسی گره خورده باشد. به عنوان نمونه، برخی هزینه‌ها مانند بلیت هواپیما گاهی به شکلی طنزآمیز مطرح می‌شود. بخشی از این هزینه‌ها طبیعی است و ممکن است فقط این پرسش ایجاد شود که آیا این مخارج از منابع شخصی پرداخت شده یا از بیت‌المال؟ اگر موضوع بلیت هواپیما مطرح است، باید پرسش‌های بسیار بزرگ‌تری نیز مطرح شود. ایجاد ابهام‌های کوچک و بی‌پایه می‌تواند منجر به بی‌اعتمادی در جامعه و تضعیف سرمایه اجتماعی شود. از یک سو می‌گوییم باید از سرمایه اجتماعی صیانت کنیم، اما از سوی دیگر با طرح مباحثی چون هزینه یک میلیاردی سفر این سرمایه را تضعیف می‌کنیم».

حق‌شناس در پایان گفت: «هرگاه مسئله‌ای به‌صورت فنی مطرح شود، نشانه‌ای از اراده برای اصلاح امور است. وزرا نیز ممکن است اشکالاتی در عملکرد خود داشته باشند و پرسش از آنها یا حتی استیضاح در صورت وجود دلایل فنی، اقدامی درست است. اما مهم این است که جامعه قانع شود که این اقدامات از سر دغدغه‌های فنی و کارشناسی انجام می‌شود، نه با انگیزه‌های سیاسی و جناحی».

اخبار مرتبط:
جلسه سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد
جلسه سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد

نشست مشترک سران قوای مجریه، مقننه و قضائیه به میزبانی رئیس‌جمهور برگزار شد.

نماینده مجلس: لایجه انتشار محتوای خبری خلاف واقع را در مجلس تصویب می‌کنیم
نماینده مجلس: لایجه انتشار محتوای خبری خلاف واقع را در مجلس تصویب می‌کنیم

نقدعلی نایب رئیس کمیسیون حقوقی مجلس: در قرآن کریم از گروهی به نام مُرْجِفُون یاد شده است که کسانی هستند که امنیت روانی جامعه را به اضطراب می‌اندازند و با دروغ و نشر اخبار کذب و شانتاژ، کاری می‌کنند که مردم احساس ناامنی و به هم ریختگی کنند.

بیانیه تروئیکای اروپا: اگر ایران با آژانس همکاری نکند مکانیسم ماشه را فعال می‌کنیم
بیانیه تروئیکای اروپا: اگر ایران با آژانس همکاری نکند مکانیسم ماشه را فعال می‌کنیم

سران سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان دوباره دولت ایران را با فعال‌سازی مکانیزم ماشه تهدید کردند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است