کد خبر : 344499
انتشار : ۱۴۰۴/۰۲/۲۸ - 13:26
دسته‌بندی : اجتماعی
چاپ

ابراهیم رهبر درگذشت

ابراهیم رهبر نویسنده و منتقد ادبی در ۸۷ سالگی درگذشت.

ابراهیم رهبر درگذشت

به گزارش سایت خبری مدارا: ایرنا نوشت: ابراهیم رهبر نویسنده و منتقد ادبی در ۸۷ سالگی درگذشت.

ابراهیم رهبر متولد ۱۳۱۷ در صومعه‌سرا، از نویسنده‌های ایرانی دهه ۱۳۴۰ بود. وی دانش‌آموخته رشته زمین‌شناسی (۱۳۴۴) و بازنشسته وزارت کشاورزی (۱۳۵۹) و به کشورهای مختلفی از جمله آلمان مسافرت کرده‌بود.

او پس از اخذ دیپلم برای ادامه‌ تحصیل در رشته‌ زمین‌شناسی راهی دانشگاه تهران شد. همزمان با تحصیل در دانشگاه به معلمی پرداخت و در دهه‌ ۴۰ نخستین داستان‌هایش در مجلاتی نظیر «آرش»، «نگین»، «طرفه»، «سخن» و «هنر و اندیشه» منتشر شد.

در همین ایام نخستین کتاب ابراهیم رهبر با نام «مهربانان و سه‌نمایشنامه‌ دیگر» به چاپ رسید. رهبر در داستان‌هایش به مساله‌ فقر و نابرابری‌های اجتماعی، تاریخ معاصر، فرهنگ عامه و کودکان فرودست، کارگرپیشه و روستایی توجه ویژه داشت.

همزمان با تشکیل کانون نویسندگان ایران، ابراهیم رهبر به عضویت آن درآمد. او در سال ۱۳۴۹ فعالیت خود را با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز کرد.

رهبر در سال ۱۳۵۲ به‌سبب فعالیت‌های سیاسی و در ارتباط با اندیشه‌های چپ، دستگیر و زندانی شد و پس از زندان، درخواست استخدام در وزارت فرهنگ و هنر نیز با رد صلاحیت مواجه شد. ابراهیم رهبر ازآن‌پس به انزوا و عزلتی خودخواسته روی آورد و از حضور در مجامع ادبی و فرهنگی امتناع ورزید.

از ابراهیم رهبر آثاری نظیر: «چاپ آخر زندگی»، «در شهری کوچک»، «شاهد رسمی»، «من در تهرانم»، «نام کسما»، «مهربانان و سه نمایشنامه‌ی دیگر»، «نونو و چهار نمایشنامه‌ی دیگر»، «سوگواران»، «دود و آه» به‌چاپ رسیده است.

اخبار مرتبط:
تهران روزانه یک چهارم منابع آب خود را از دست می‌دهد
تهران روزانه یک چهارم منابع آب خود را از دست می‌دهد

با وجود توزیع سالانه بیش از ۱.۲ میلیارد مترمکعب آب در شهر تهران، نزدیک به ۲۲ درصد از این منابع به دلایلی چون نشت از شبکه، انشعاب‌های غیرمجاز و خطاهای اندازه‌گیری، بدون مصرف واقعی از دست می‌رود. کارشناسان می‌گویند کاهش داوطلبانه تنها ۲۰ درصد از مصرف شهروندان می‌تواند به اندازه تمام این هدررفت، منابع آبی پایتخت را حفظ کند.

ناصر امانی: سالهاست نظافت شهر را به اتباع سپرده‌ایم/ الان نیرو برای پاکبانی نداریم!
ناصر امانی: سالهاست نظافت شهر را به اتباع سپرده‌ایم/ الان نیرو برای پاکبانی نداریم!

عضو شورای شهر تهران در صحن شورای شهر تهران چالش به کارگیری کارگر ایرانی به جای اتباع برای پاکبانی کاهش نیروی کار گفت: « متمرکز شدن نیروی کار پاکبانی در سازمان مدیریت پسماند و کاهش اختیارات شهرداران در مناطق و نواحی است، اخیراً با مشکل جدیدی در حوزه کاهش شدید نیروی انسانی پاکبان روبرو شده‌ایم. به دلیل بازگشت اتباع به کشورشان، تعداد نیروی پیمانکار که بار اصلی کار را بر دوش دارند، به میزان ۸۰ درصد کاهش یافته است.

راز مرگ بروس لی پس از ۵۰ سال فاش شد!
راز مرگ بروس لی پس از ۵۰ سال فاش شد!

پس از ۵۰ سال سکوت، راز مرگ بروس لی، اسطوره هنرهای رزمی، برملا شد؛ او به‌جای ضایعه مغزی، بر اثر تشنج صرعی جان باخت و این حقیقت برای حفظ تصویر ابرقهرمانش پنهان ماند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است