کد خبر : 344291
انتشار : ۱۴۰۴/۰۲/۲۷ - 14:30
دسته‌بندی : اصفهان
چاپ

چرخش نگاه مدیریت پسماند از جمع‌آوری به «اجتناب از تولید زباله»

رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر اصفهان در نشست مدیران پسماند شهرداری‌های کشور گفت: بدون فرهنگ‌سازی و تقویت اقتصاد سبز، اجتناب از تولید زباله ممکن نیست.

چرخش نگاه مدیریت پسماند از جمع‌آوری به «اجتناب از تولید زباله»

به گزارش سایت خبری مدارا؛ نشست تخصصی مدیران عامل و رؤسای سازمان‌ها و شرکت‌های مدیریت پسماند شهرداری‌های کشور به میزبانی شهرداری اصفهان در هتل آسمان برگزار شد. در این نشست، سید امیر سامع، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان، با اشاره به رویکردهای نوین در حوزه پسماند، تأکید کرد: ما در کشور با چالش‌های مهمی در زمینه مدیریت پسماند مواجه نیستیم، بلکه اگر همین مسائل به‌درستی مدیریت نشود، می‌تواند به بحران‌هایی جدی در حوزه محیط زیست منجر شود.

اجتناب از تولید زباله، رکن مغفول مدیریت پسماند

سامع در ادامه با اشاره به مهم‌ترین اصل در سیاست‌گذاری‌های پسماند اظهار کرد: نخستین گام در مدیریت علمی پسماند، اجتناب از تولید زباله است؛ اما متأسفانه در کشور ما، نه‌تنها تولید زباله روندی افزایشی دارد، بلکه اصل اجتناب از تولید نیز به‌عنوان یک مفهوم کلیدی، کمتر مورد توجه قرار گرفته است. به گفته وی، برنامه‌ریزی‌هایی نظیر برگزاری مسابقه‌هایی با عنوان «شهر تمیزتر» معمولاً معطوف به افزایش سرعت جمع‌آوری زباله است، درحالی‌که «شهر تمیز» باید به معنای شهری باشد که در آن زباله‌ای تولید نمی‌شود یا میزان تولید آن به حداقل ممکن می‌رسد.

دو مؤلفه کلیدی: اقتصاد و فرهن

رئیس کمیسیون سلامت شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: برای تحقق اصل اجتناب از تولید زباله، نیاز به دو مؤلفه اساسی داریم؛ نخست، فرهنگ‌سازی گسترده در میان آحاد جامعه و دوم، اقتصاد پسماند و ارائه راهکارهایی مبتنی بر انگیزه‌های اقتصادی. سامع تأکید کرد: متأسفانه تا به امروز در هر دو حوزه فرهنگ و اقتصاد در زمینه کاهش تولید زباله، بسیار ضعیف عمل کرده‌ایم و این خلأها نیازمند برنامه‌ریزی راهبردی، حمایت‌گرایانه و ملی است.

ضرورت واگذاری فعالیت‌ها به بخش خصوصی و مردمی‌سازی مدیریت پسماند

وی با اشاره به نقش مهم بخش خصوصی در ارتقای مدیریت پسماند گفت: اگر زمینه مشارکت بخش خصوصی در حوزه فرهنگ‌سازی، ترویج شیوه‌های نوین کاهش تولید زباله، عملیات اجرایی و حتی فرآیند تفکیک پسماند از مبدأ فراهم شود، می‌توان امیدوار بود که تحولی واقعی در این حوزه رقم بخورد. سامع تأکید کرد: واگذاری فعالیت‌ها به مردم و بخش خصوصی، هم‌زمان با حمایت و نظارت دولت، می‌تواند منجر به پایداری سیاست‌های مدیریت پسماند در سطح شهری و ملی شود.

هر شهر، یک سند اختصاصی برای مدیریت پسماند

این عضو شورای شهر اصفهان در پایان سخنان خود، بر لزوم تدوین اسناد بومی و اختصاصی مدیریت پسماند برای هر شهر تأکید کرد و افزود: انتظار می‌رود هر شهر با توجه به ویژگی‌های اجتماعی، اقتصادی و محیطی خود، یک برنامه مدون و سند اقدام ویژه در حوزه مدیریت پسماند داشته باشد تا بتواند با واقع‌بینی، بهینه‌سازی منابع، مردمی‌سازی فرآیندها و استفاده از ظرفیت‌های بومی، به سمت تحقق شهرهای پاک و پایدار حرکت کند.

اخبار مرتبط:
۴۸۸۷ حاجی با اتوبوس به اصفهان بازگشتند
۴۸۸۷ حاجی با اتوبوس به اصفهان بازگشتند

مدیرعامل سازمان پایانه‌های مسافربری شهرداری اصفهان از ورود ۴ هزار و ۸۸۷ حاجی به اصفهان از طریق پایانه‌های مسافربری خبر داد.

تاریخ سکوت یونسکو را در برابر تعرض به میراث جهانی ایران از یاد نمی‌برد
تاریخ سکوت یونسکو را در برابر تعرض به میراث جهانی ایران از یاد نمی‌برد

استاندار اصفهان خطاب به دبیرکل یونسکو گفت: در تهاجم بی‌رحمانه رژیم صهیونسیتی به ایران از شما هیچ گفتاری در جهت حمایت از میراث جهانی ایران نشنیدیم اما تاریخ از این سکوت بسیار خواهدگفت.

اتصال ۸۰۰۰ فروشگاه استان اصفهان به طرح ملی کالابرگ الکترونیکی
اتصال ۸۰۰۰ فروشگاه استان اصفهان به طرح ملی کالابرگ الکترونیکی

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان از اتصال بیش از هشت هزار فروشگاه به شبکه ملی اعتبار (طرح کالابرگ الکترونیکی) در سطح استان خبر داد و گفت: فروشگاه‌های متصل به این طرح، کالاهای مورد نیاز خانوارها را براساس اعتبار اختصاص‌ پیدا کرده در قالب کالابرگ ارائه می‌کنند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است