کد خبر : 342556
انتشار : ۱۴۰۴/۰۲/۱۶ - 10:31
دسته‌بندی : پیشنهاد سردبیر، سیاسی
چاپ

نماینده مجلس: بر مبنای شواهدی که وجود دارد، توافق نزدیک است

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: حالا اینکه مثلاً عده‌ای از تعویق مذاکرات خوشحال باشند یا خیر، آن یک بحث دیگری است؛ ولی روی هم رفته، توافق نزدیک است و انجام می‌گیرد. بر مبنای شواهدی که وجود دارد و متغیرهایی که در دستم است، احساسم این است که این توافق به نتیجه می‌رسد. حالا درست است که عده‌ای در داخل مقامات آمریکا مخالفت می‌کنند و تندروها هم هستند و بر تصمیمات آقای ترامپ تاثیر می‌گذارند اما در ایران یک اراده‌ای وجود دارد که مذاکره انجام بگیرد.

نماینده مجلس: بر مبنای شواهدی که وجود دارد، توافق نزدیک است

به گزارش سایت خبری مدارا: ایلنا نوشت: احمدبخشایش اردستانی درباره این‌که در برخی از رخدادها و اتفاقات طبیعی مختلف که در کشور اتفاق می‌دهد برخی از جریان‌های داخلی همسو با برخی از رسانه‌ها بحث‌هایی مانند خرابکاری را مطرح می‌کنند که همین بر افکار عمومی تاثیر می‌گذارد، گفت: وجود دیدگاه‌های متفاوت باعث انسجام و پویایی یک کشور می‌شود زیرا همه که نباید یک مسیر را بپیمایند باید دیدگاه‌های متفاوت هم باشد. اما دیدگاه حاکم همان دیدگاه مقامات تصمیم‌گیرنده است. با این وجود قبل از اینکه مقامات تصمیم بگیرند گروه‌ها، دسته‌جات و صنوف مواضع‌شان را بیان و اعلام می‌کنند. اما آن دیدگاه حاکم برای کشور، همان دیدگاه مدیریتی است که مذاکره می‌کند.

وی با بیان این‌‌که عده‌ای تندرو و مخالف مذاکرات هستند یا موافقند، حال این خیلی نباید باعث دل‌زدگی ما شود، عنوان کرد: همیشه در همه جا، حتی در جمع‌های کوچک خانوادگی هم شما می‌خواهید یک تصمیم بگیرید، نظرات با هم متفاوت هستند. اگر دیدگاه‌ها متفاوت و متکثر باشد، دلیل بر این نیست که این جامعه یا این خانواده در هم ریخته است و گسل دارد، بلکه دلیل بر این است که این خانواده و این جامعه استحکام دارد و گروه‌های متفاوت نظر خودشان را بیان می‌کنند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی  خاطرنشان کرد: امروزه فضای مجازی باز است و دیدگا‌های متفاوتی وجود دارد و آنچه امروز بیان می‌شود به نوع خبررسانی در گذشته بازمی‌گردد. ما همیشه در خبررسانی کار را با تاخیر انجام داده‌ایم و خیلی به صورت  فرمت شده اخبار را به مردم داده‌ایم و بعدها دیگرانی که در بیرون اخبار را دادند، چون اخبارشان با ما متفاوت بود، در طول زمان این باور را برای مردم به وجود آوردند که رسانه‌های ملی و مقامات ما اخبار صحیح را نمی‌دهند و اخبار رِله شده و سانسور شده می‌دهند و این باید اصلاح شود.

وی ادامه داد: در چند مورد ما اگر اخبار را سریع به مردم بدهیم و اخبارمان درست باشد و مطابق با واقعیت باشد، کم‌کم ظن و گمان مردم نسبت به گذشته از بین می‌رود. معمولاً البته همه مجامع این‌طور هستند که سعی می‌کنند اخباری را به مردم بدهند که مردم را با افکار خودشان همسان سازند. به هر صورت، این هم همیشه نمی‌تواند دوام داشته باشد. این است که به محض اینکه یک مسئله به وقوع می‌پیوندد، مثلا یک آتش‌سوزی انجام می‌گیرد دوباره برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح می‌شود.

بخشایس اردستانی خاطرنشان کرد: بعد از ۴۷ سال که از انقلاب می‌گذرد امروز دیگر خیلی زشت است درحالی ما ابرقدرت منطقه هستیم و با آمریکا سر مذاکره می‌کنیم و برای هم شاخ و شانه می‌کشیم، برق نداریم، آب ضعیف است و مدیریت‌ها ناکارآمد است. این‌ها مسائل حیثیتی است و امنیتی هم نیست. حداقل باید آب و برق و گاز نباید دچار این معضل شوند. برای همین است وقتی دچار این معضل می‌شویم، شایعات فراوان می‌شود. مثلاً در یک آتش‌سوزی در یک کارخانه‌ مقوا، بحث موشک و انفجار و چیزهای دیگر مطرح می‌شود. البته این مختص کشور ما نیست، مثلاً خود اسرائیل که دچار آتش‌سوزی بزرگ و بی‌سابقه‌ای شد، حرف و حدیث‌های زیادی درباره آن مطرح شد. این‌ها خودشان به نتیجه رسیده‌اند که مثلاً شاید کار نیروری خارجی باشد، شاید دست اراده خدا باشد، تمام سناریوها را در نظر می‌گیرند. اما اینکه کدام اخبار برای مردم باورپذیر باشد بستگی به سابقه فعالیت رسانه ملی و منابع خبررسانی ما دارد.

وی در خصوص این‌که در همین مبحث هنگامی که مذاکرات به تعویق افتاد عده‌ای در کشور و عده‌ای در خارج از کشور خوشحال شدند و گمانه‌زنی‌های خودشان را مطرح کردند، بیان کرد: ابتدا به این نکته باید توجه کرد که ما در فضایی قرار داریم که اسرائیل متحد راهبردی و استراتژیک آمریکا است و بر ایالات متحده بسیار نفوذ دارد. امروز آمریکایی‌ها به جای اسرائیل در یمن می‌جنگند. خود آمریکا با کمک اسرائیل با جبهه مقاومت می‌جنگد. از همین رو به اسرائیل و آمریکا نمی‌شود از دو زاویه متفاوت نگاه کرد، باید از یک زاویه به واقعیت پرداخت.

وی با بیان اینکه حالا اینکه مثلاً عده‌ای از تعویق مذاکرات خوشحال باشند یا خیر، آن یک بحث دیگری است؛ ولی روی هم رفته، توافق نزدیک است و انجام می‌گیرد، گفت: بر مبنای شواهدی که وجود دارد و متغیرهایی که در دستم است، احساسم این است که این توافق به نتیجه می‌رسد. حالا درست است که عده‌ای در داخل مقامات آمریکا مخالفت می‌کنند و تندروها هم هستند و بر تصمیمات آقای ترامپ تاثیر می‌گذارند اما در ایران یک اراده‌ای وجود دارد که مذاکره انجام بگیرد.

بخشایش اردستانی با اشاره به این که چندین مولفه بر تعویق مذاکرات تاثیرگذار است، بیان کرد: چندین چیز دلیل تعویق مذاکرات است، نخست تاثیرگذاری آقای رافائل گروسی است که می‌خواهد از طرف اروپایی‌ها در مذاکره حضور داشته باشد، حتماً گزارشی به آمریکایی‌ها داده که مثلاً ایران طبق تحقیقات ما خیلی به بمب هسته‌ای نزدیک است و از این دست گزارش‌ها که پیرو آن گروهای تندرو داخل آمریکا مانند مایک والتز و ربیو تلاش می‌کردند تندروی خودشان را نسبت به ایران اعمال کنند.

وی افزود: نکته دیگر این است که آمریکایی‌ها می‌خواهند یک توافق را بر مبنای قدرت جلو ببرند. یعنی می‌گویند بر مبنای قدرت صلح می‌کنیم اما کنارش فشار هم می‌آوریم. لذا به ظن و گمان خودشان فکر می‌کنند  وقتی ایران را تهدید و تحریم کنند و بگویند با ایران می‌جنگیم، ایران پای میز مذاکره می‌آید. در صورتی که ایران از ابتدا روی بحث راستی‌آزمایی هسته‌ای خیلی مشکلی نداشت و حتی در برجام هم توافق کرده بود.

این نماینده مجلس با بیان این‌که چرا معتقدید توافق بین ایران و آمریکا صورت می‌گیرد، اظهار داشت: آقای ترامپ در جنگ تعرفه‌ها ناکام شد، در جنگ اوکراین و روسیه ناموفق بود، در ماجرای دیوار مکزیک ناموفق بود و در تایوان و چین هم خیلی موفقیت نداشت. برای اینکه گزارشی به افکار عمومی آمریکا بدهد می‌خواهد و علاقه دارد در قضیه ایران موفق شود؛ چون یک بار آمریکایی‌ها موفقیت در برجام را به دست آورده‌اند ولی چون نتوانستند در بازار ایران بیایند، از برجام بیرون رفتند.

وی یادآور شد: کشورهای منطقه در دوره‌ای که برجام منعقد می‌شد مخالف آن بودند. مثلاً وزیر خارجه عربستان سعودی به وین رفت و پنج ساعت در هواپیما با آقای جان کری وزیر وقت آمریکا نشست و صحبت کرد و گفت آنچه به عنوان دستاورد برجام از ایران به دست خواهید آورد، من در عربستان سعودی جبران می‌کنم. نفت می‌خواهید، جبران می‌کنم. سرمایه‌گذاری می‌خواهید جبران می‌کنم. اما امروز مشاهده می‌کنیم وزیر دفاع عربستان می‌آید با مقام معظم رهبری صحبت و حمایت خودشان را اعلام می‌کند. این یعنی کشورهای منطقه هم همه موافق توافق هستند.

بخشایش اردستانی ادامه داد: آقای ترامپ چون از برجام خارج شده است، می‌خواهد یک بار دیگر یک توافقی را با ایران ببندد که مقداری امتیازش بالاتر از برجام باشد تا به اوباما و سردمداران حاکم بر آمریکا بگوید من دیپلماسی بلدم هستم.

وی با اشاره به این‌که ترامپ علاقمند است که جایزه صلح نوبل را به دست بیاورد و بگوید من اولین رئیس‌جمهوری هستم که سفارت‌خانه آمریکا را در ایران باز کرده است، گفت: از آن طرف ما هم به آمریکایی‌ها گفتیم که شما بیایید در بحث اقتصادی و صنایع به ما تضمین بدهید و سرمایه‌گذاری انجام دهید مثلاً چون برق به عنوان صنعت مادر است، دوست داریم که مقامات ایرانی به آمریکایی‌ها مثلاً بگویند برای حدود ۱۰۰ هزار مگاوات برق شما بیایید در ایران سرمایه‌گذاری و مشارکت داشته باشید. یکی از کارهایی که ما می‌توانیم از آمریکایی‌ها تضمین بگیریم، همین صنعت برق است که بیایند کار کنند. این‌ها چیزهایی است که وجود دارد.

این نماینده مجلس بیان کرد: تعویق مذاکرات از جانب از ایران نبود، بلکه از جانب آمریکا بود؛ آقای مایک والتز کنار زده شد و آقای روبیو جایش آمد و بحث دیگر این است که این‌ها از ایران دلگیر هستند ادعا می‌کنند این موشک‌های یمنی که به ناوهایشان می‌خورد ایرانی است در حالیکه ایران بارها این مساله را تکذیب کرده است لذا لحن‌شان مدام تغییر می‌کند اما از آن طرف نمی‌گویند که خودشان برای چه با یمن می‌جنگند؟ در واقع برای دفاع از اسرائیل می‌جنگند. تا اینجا که متغیرها را بررسی می‌کنیم، مشاهده می‌شود که توافق انجام شدنی است البته چالش‌هایی هم وجود دارد و سیاست‌ورزی یعنی حل این چالش‌های عمده که بین دو کشور وجود دارد.

اخبار مرتبط:
فعال اصولگرا: با گشت ارشاد داستان حجاب حل نشد، با پیامک‌ هم حل نمی‌شود
فعال اصولگرا: با گشت ارشاد داستان حجاب حل نشد، با پیامک‌ هم حل نمی‌شود

محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا درباره جنجال پیامک‌های تذکر حجاب به مردم ایران گفت: همانطور که گشت ارشاد نتوانست داستان حجاب را حل کند، ارسال پیامک‌های حجاب هم به طریق اولی نخواهد توانست این مشکل را برطرف کند.

پشیمانی نماینده‌ای که استیضاح وزیر راه را امضا کرد
پشیمانی نماینده‌ای که استیضاح وزیر راه را امضا کرد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، درباره استیضاح فرزانه صادق، اظهار داشت که استیضاح همیشه نتیجه مستقیم ندارد و در برخی موارد ممکن است به صلاح نباشد.

جزئیات گفتگوی تلفنی و مهم پزشکیان با پوتین
جزئیات گفتگوی تلفنی و مهم پزشکیان با پوتین

کرملین اعلام کرد رؤسای‌جمهور ایران و روسیه در تماسی تلفنی درباره گسترش روابط تجاری و سرمایه‌گذاری از جمله از طریق اجرای پروژه‌های بزرگ در زمینه حمل و نقل و انرژی، گفت‌وگو کردند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است