کد خبر : 337535
انتشار : ۱۴۰۳/۱۲/۲۷ - 16:54
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

حسن بهشتی‌پور:

ایران مذاکره با آمریکا را به‌طور مطلق رد نکرده است

یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: تناقض ترامپ قابل قبول نیست؛ یعنی نمی‌توان همزمان فشار وارد کرد و انتظار مذاکره داشت. در شرایط عادی، مذاکره ممکن خواهد بود اما نه تحت فشار.

ایران مذاکره با آمریکا را به‌طور مطلق رد نکرده است

به گزارش سایت خبری مدارا: نامه نیوز نوشت: وضعیت میان ایران و آمریکا مبهم است و مشخص نیست که مسیر آینده چگونه خواهد شد. از طرفی مشخص نیست که ترامپ بنا دارد فضا تعدیل شود یا می‌خواهد مثل سابق بر تندروی‌های خود ادامه دهد.

حسن بهشتی‌پور، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع گفت: «رهبر انقلاب تأکید کرده‌اند که مذاکره در شرایط ناعادلانه و تحت فشار، اقدامی هوشمندانه و عقلانی نیست. در همین حال، وزیر امور خارجه کشورمان عنوان کرده است که اگر آمریکا خواهان مذاکره است، ابتدا باید دستورهای اجرایی تحریمی را لغو کند. از یک‌سو، آمریکا با صدور این دستورها، فشار بر ایران را افزایش می‌دهد و از سوی دیگر، از مذاکره سخن می‌گوید. ایران مذاکره را به‌طور مطلق رد نکرده است، اما معتقد است که این تناقض قابل قبول نیست؛ یعنی نمی‌توان همزمان فشار وارد کرد و انتظار مذاکره داشت. در شرایط عادی، مذاکره ممکن خواهد بود اما نه تحت فشار».

او ادامه داد: «یکی از محتمل‌ترین سناریوهای پیش‌ِرو این است که طرف آمریکایی کوتاه بیاید و برای نشان‌دادن حسن نیت خود، بخشی از تحریم‌ها را به حالت تعلیق درآورد. ممکن است چین و روسیه در این مسیر نقش واسطه را ایفا کنند. اخیرا نیز نشستی سه‌جانبه میان ایران، چین و روسیه برگزار شده است تا این سه کشور درباره مذاکرات هسته‌ای موضعی مشترک اتخاذ کنند».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «یکی از گزینه‌های مطرح، ورود اسرائیل به یک درگیری نظامی با ایران به نیابت از آمریکا است که در این صورت واکنش ایران قطعی خواهد بود و ممکن است منجر به یک جنگ منطقه‌ای شود. سناریوی دیگر این است که ایران و کشورهای اروپایی به توافقی برسند که مانع از فعال شدن مکانیسم ماشه شود و مسیر صلح و سازش هموار گردد. با این حال، تجربه نشان داده است که اروپا بدون هماهنگی با آمریکا توان چندانی برای پیشبرد چنین توافقی ندارد. البته اروپایی‌ها در موضوع اوکراین با آمریکا دچار اختلاف شده‌اند، اما تحقق این سناریو چندان محتمل به نظر نمی‌رسد».

بهشتی‌پور در پایان گفت: «اسرائیل به‌شدت در حال تحریک اوضاع است. نتانیاهو نیز در شرایط داخلی متزلزلی قرار دارد، زیرا نتوانسته است وضعیت آتش‌بس را مدیریت کند. این مسئله آینده سیاسی او را با چالش‌های جدی مواجه کرده است».

اخبار مرتبط:
طرح استیضاح وزیر نیرو با ۲۱ امضا تحویل هیات‌رئیسه مجلس شد
طرح استیضاح وزیر نیرو با ۲۱ امضا تحویل هیات‌رئیسه مجلس شد

ابراهیم نجفی، نایب رییس کمیسیون عمران مجلس با انتقاد از قطعی‌های مکرر برق و ضعف مدیریت در حوزه انرژی، گفت: به‌دلیل نداشتن برنامه مدون و عدم اجرای قوانین مصوب، طرح استیضاح وزیر نیرو با امضای ۲۱ نماینده به هیئت‌رئیسه ارسال شد.

اکسیوس: اسرائیل در حال آماده‌سازی برای حمله سریع به تأسیسات هسته‌ای ایران در صورت شکست مذاکرات میان آمریکا و ایران است
اکسیوس: اسرائیل در حال آماده‌سازی برای حمله سریع به تأسیسات هسته‌ای ایران در صورت شکست مذاکرات میان آمریکا و ایران است

اکسیوس نوشت: اسرائیل در حال آماده‌سازی برای حمله سریع به تأسیسات هسته‌ای ایران است، در صورتی که مذاکرات میان آمریکا و ایران فروبپاشد؛ این را دو منبع اسرائیلی مطلع از این رایزنی‌ها به آکسیوس گفته‌اند.

محمد خاتمی: انتظار بستن صدای مخالفین دولت‌ را نداریم ولی این درست نیست که صدای بلند در اختیار کسانی‌ باشد که تحریم را نعمت می‌دانند
محمد خاتمی: انتظار بستن صدای مخالفین دولت‌ را نداریم ولی این درست نیست که صدای بلند در اختیار کسانی‌ باشد که تحریم را نعمت می‌دانند

سید محمد خاتمی در پیامی به ششمین کنگره حزب‌ مجمع ایثارگران تاکید کرد: مذاکره و تعامل اصلا به معنای تسلیم شدن‌ در برابر زورگویی دشمنان نیست؛ بلکه اقدامی در راستای مصلحت عمومی است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است