کد خبر : 337344
انتشار : ۱۴۰۳/۱۲/۲۵ - 18:33
دسته‌بندی : پیشنهاد سردبیر، سیاسی
چاپ

گروسی: تهران در آستانه هسته‌ای شدن است/ تهران دارای یک برنامه هسته‌ای بسیار بلند پروازانه و گسترده است

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ماهیت فعالیت‌های هسته‌ای ایران گفت: در ایران وضعیت نسبتاً کنترل شده‌ای داریم اما در آستانه هسته‌ای شدن هستیم.

گروسی: تهران در آستانه هسته‌ای شدن است/ تهران دارای یک برنامه هسته‌ای بسیار بلند پروازانه و گسترده است

به گزارش سایت خبری مدارا: «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز شنبه و در گفت‌وگو با یک رسانه اسپانیولی، در پاسخ به سوالی درباره موضوع هسته‌ای ایران و ادعاها درباره نزدیک بودن این کشور به ظرفیت تولید بمب اتم به تکرار ادعاهای خود علیه ماهیت فعالیت‌های هسته‌ای ایران پرداخت.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که با نشریه آرژانتینی Infobae گفت‌وگو می‌کرد، تصریح کرد: مساله ایران در دستور کار دائمی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

گروسی همچنین ادعا کرد که «این کشور دارای یک برنامه هسته‌ای بسیار بلندپروازانه و گسترده است که در آن اورانیوم را تقریباً تا حد مناسب برای استفاده نظامی غنی‌سازی می‌کند».

او در ادامه مدعی شد که ایران در تاریخچه فعالیت‌های هسته‌ای خود فراز و نشیب‌هایی داشته است و در مواردی به تعهدات بین‌المللی خود عمل نکرده که به بروز تنش‌های شدید منجر شده است.

گروسی اظهار داشت: در این دوره از نوسانات شدید بین‌المللی، به ویژه در خاورمیانه، نقش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مذاکرات کاملاً ضروری است. در ایران وضعیت نسبتاً کنترل شده‌ای داریم، هرچند بسیار نزدیک به آستانه هسته‌ای‌شدن، هستیم.

وی همچنین درباره نقش دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل در اوکراین در جریان جنگ این کشور با روسیه تصریح کرد: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب وظایف خود مسئولیت بسیار مهمی در حوزه ایمنی تاسیسات هسته‌ای دارد. در جریان جنگ بین روسیه و اوکراین، ما در آژانس اتمی موضعی بسیار فعال برای جلوگیری از یک حادثه هسته‌ای با پیامدهای رادیولوژیکی اتخاذ کرده‌ایم.

وی خاطر نشان کرد: این امر ما را به مذاکرات فشرده و رایزنی منظم با مقامات هر ۲ کشور، از جمله روسای جمهور روسیه و اوکراین سوق داد. نتیجه این است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حال حاضر، در یک رویداد بی‌سابقه، تجهیزات فنی را نه تنها در نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیا، بلکه در بقیه نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین نیز نصب کرده است. آژانس اتمی نقش مهمی ایفا کرده است و من معتقدم تا زمانی که درگیری وارد مرحله آتش‌بس شود، این نقش را ادامه خواهد داد.

اخبار مرتبط:
نیویورک تایمز: ماه‌های سرنوشت‌سازی در انتظار ایران است
نیویورک تایمز: ماه‌های سرنوشت‌سازی در انتظار ایران است

خبرنگار نیویورک‌تایمز بعد از سفر اخیرش به تهران نوشت: ماه‌های سرنوشت‌سازی در انتظار ایران است.

نادره رضایی برکنار شد
نادره رضایی برکنار شد

با حکم عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نادره رضایی برکنار و محمدمهدی احمدی سرپرست جدید معاونت امور هنری وزارت فرهنگ شد.

سخنگوی سپاه: در جنگ ۱۲ روزه، جمهوری اسلامی در سطح استراتژیک به هیچ وجه غافلگیر نشد
سخنگوی سپاه: در جنگ ۱۲ روزه، جمهوری اسلامی در سطح استراتژیک به هیچ وجه غافلگیر نشد

سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: در جنگ ۱۲ روزه جمهوری اسلامی ایران در سطح استراتژیک به‌هیچ‌وجه نه تنها غافلگیر نشده، بلکه بلافاصله پاسخ و واکنش نشان داد و این مهم نشان از استحکام و عدم وابستگی نیروهای مسلح به افراد بود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است