کد خبر : 336531
انتشار : ۱۴۰۳/۱۲/۱۹ - 14:41
دسته‌بندی : اجتماعی، برگزیده ها
چاپ

۹۴ % مخزن سد کرج خالی است

از مجموع حجم ۲۰۵ میلیون مترمکعبی مخزن سد کرج، تنها ۱۳ میلیون مترمکعب آب پشت این سد ذخیره شده است. به‌عبارتی در حال حاضر حدود ۶ درصد ظرفیت سد کرج پُر و حدود ۹۴ درصد ظرفیت مخزن این سد خالی است.

۹۴ % مخزن سد کرج خالی است

به گزارش سایت خبری مدارا: تسنیم نوشت: از مجموع حجم ۲۰۵میلیون مترمکعبی مخزن سد کرج تنها ۱۳میلیون مترمکعب آب پشت این سد ذخیره شده است، به‌عبارتی در زمان حاضر حدود ۶درصد ظرفیت سد کرج پُر و حدود ۹۴درصد ظرفیت مخزن این سد خالی است.

سد امیرکبیر (سد کرج) به عنوان نخستین سد چندمنظوره ایران در سال ۱۳۴۰ به بهره‌برداری رسید. از نظر میزان کم‌آبی، برای سد کرج که یکی از ۵ سد اصلی تأمین آب شرب استان تهران است، شرایطی پیش آمده که در طول ۶۳ سال عمر بهره‌برداری از این سد، بی‌سابقه بوده است.

این سد با سطح حوزه آبریزی به‌مساحت ۷۶۴ کیلومترمربع و با متوسط جریان آب سالانه به‌میزان ۴۷۲ میلیون مترمکعب در استان تهران و در فاصله ۶۳ کیلومتری شمال‌غربی تهران و در کیلومتر ۲۳ جاده کرج  ــ چالوس، در شمال شهرستان کرج قرار دارد.

در زمان حاضر با ورودی آب از رودخانه‌های بالادست و برداشت آب برای مصارف زیست‌محیطی، شرب و کشاورزی، از مجموع حجم ۲۰۵ میلیون مترمکعبی مخزن این سد، تنها ۱۳ میلیون مترمکعب آب پشت این سد ذخیره شده است، به‌عبارتی در زمان حاضر حدود ۶ درصد ظرفیت سد کرج پُر و حدود ۹۴ درصد ظرفیت مخزن این سد خالی است.

میزان ذخایر سد کرج در روز مشابه سال قبل که سالی کم‌بارش و خشک را شاهد بودیم، ۳۱ میلیون مترمکعب بود؛ در واقع شرایط فعلی این سد نسبت به سال قبل که یکی از خشک‌ترین سال‌های نیم‌قرن اخیر بود، به‌مراتب بد‌تر است.

در سال‌های آبی نرمال، در این زمان از سال حداقل باید ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب در سد کرج ذخیره شده باشد و میانگین مخزن این سد در انتهای اسفند در ۵۷ سال گذشته، ۱۰۸ میلیون مترمکعب بوده است.

میزان ذخایر فعلی سد کرج به‌عنوان یکی از منابع اصلی تأمین آب تهران، نسبت به روز مشابه سال قبل افتی ۱۸ میلیون مترمکعبی و نسبت به میانگین بلندمدت در زمان مشابه، افتی ۹۵ میلیون مترمکعبی دارد، در واقع میزان افت ذخایر سد کرج نسبت به میانگین بلندمدت، به‌اندازه ظرفیت کامل سد لتیان است.

محمد جوانبخت، مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در این خصوص گفت: خالی بودن سد کرج که یکی از اصلی‌ترین منابع تأمین آب شرب تهران محسوب می‌شود، در طول تاریخ بهره‌برداری این سد بی‌سابقه است و محدودیتی جدی برای تأمین پایدار آب پایتخت محسوب می‌شود.

همچنین، هاشم امینی، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اظهار داشت: امسال چهارمین سال خشک را سپری می‌کنیم و در آمار ۵۷ ساله، امسال سال پنجاه‌وششم در کمبود بارش‌هاست و کاهش شدید بارش‌ها شرایط سد‌های تأمین‌کننده آب تهران را با وخامت روبه‌رو کرده است.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به‌دعوت رئیس‌جمهوری از مردم برای پیوستن به پویش کاهش ۲۰ درصدی مصرف آب اشاره کرد و از همگان خواست به این پویش بپیوندند.

اخبار مرتبط:
اسرائیل از کمک احتمالی چین به ایران برآشفت
اسرائیل از کمک احتمالی چین به ایران برآشفت

مایکل یخیل لایتر، سفیر اسرائیل در ایالات متحده، روز پنجشنبه نسبت به «نشانه‌هایی نگران‌کننده» هشدار داد که نشان می‌دهند چین ممکن است در بازسازی برنامه موشک‌های بالستیک ایران که در جریان درگیری‌های اخیر به‌شدت آسیب دیده، کمک کند.

جزئیات جدید ماجرای آتش‌بس بین ایران و اسرائیل
جزئیات جدید ماجرای آتش‌بس بین ایران و اسرائیل

وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگویی به بیان روایت خود از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه پرداخت.

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران خطاب به رئیس‌جمهور: لایحه «مقابله با مطالب خلاف واقع در فضای مجازی»، به طور جدی، آزادی بیان و گردش آزاد اطلاعات را تهدید می‌کند
انجمن صنفی روزنامه‌نگاران خطاب به رئیس‌جمهور: لایحه «مقابله با مطالب خلاف واقع در فضای مجازی»، به طور جدی، آزادی بیان و گردش آزاد اطلاعات را تهدید می‌کند

انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران در نامه‌ای سرگشاده از رئیس جمهور مسعود پزشکیان درخواست کرد که لایحه مقابل با مطالب خلاف واقع در فضای مجازی را پس بگیرید.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است