کد خبر : 335099
انتشار : ۱۴۰۳/۱۲/۰۵ - 14:04
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

سایت اماراتی: یک هیئت آمریکایی برای مذاکره با ایران به بغداد می‌آید

یک تحلیلگر سیاسی در گفتگو با سایت اماراتی ارم نیوز، گفته است: بغداد در گذشته برخی میانجیگری ها میان واشنگتن و تهران را انجام داده بود اما این میانجیگری ها در سطوح سنگینی مانند پرونده هسته ای ایران و تهدیدات امنیتی بزرگ نبوده. حالا به گفته یک عضو سابق پارلمان به نظر می‌رسد عراق برای دور نخست مذاکرات میان ایران و آمریکا خودش را آماده می‌کند.

سایت اماراتی: یک هیئت آمریکایی برای مذاکره با ایران به بغداد می‌آید

به گزارش سایت خبری مدارا: سایت اماراتی ارم نیوز از تحول جدیدی در روابط ایران و آمریکا خبر داد و نوشت: عضو سابق پارلمان عراق از ورود قریب الوقوع یک هیئت آمریکایی به بغداد به عنوان بخشی از تلاش ها برای آغاز مذاکرات میان تهران و واشنگتن برای توافق بر سر ویژگی های مرحله بعدی گفتگوها خبر داد.

وی افزود: مذاکرات آتی شامل چندین محور می شود از جمله پرونده سوریه و ساز و کار مقابله با تحولات سریع در این کشور، پرونده هسته ای ایران، مسائل داخلی عراق و …

این عضو سابق پارلمان عراق با بیان اینکه بغداد امروز به بازیگری موثر در منطقه تبدیل شده است، گفت: عراق امروز قدرت این را دارد که مسیر رویدادها را به گونه ای تغییر دهد که در خدمت ثبات منطقه باشد.
وی همچنین تاکید کرد که برخی از نهادهای عراقی در هماهنگی برای برگزاری این گفتگوها مشارکت داشتند.

میانجیگری عراق و پرونده هسته ای ایران

بغداد در گذشته نقش میانجی و یا حامل پیام میان تهران و واشنگتن را ایفا کرده بود که بارزترین آنها در دوران حکومت مصطفی الکاظمی انجام شد. بغداد در آن زمان در به تعویق افتادن تحریم هایی که قرار بود علیه ایران تشدید شوند، سهیم بود.
عراق کشوری است که دارای روابط پیچیده‌ای است که هم ایران و هم ایالات متحده را دربر می‌گیرد و میان آن‌ها پیوند برقرار می‌کند، ویژگی که باعث می شود بغداد نامزد قابل توجهی برای ایفای نقش میانجی میان طرفین باشد.

یک نظریه دیگر نیز وجود که بر این باور است که بغداد از نظر سیاسی به تهران نزدیک تر است به ویژه با نفوذ فزاینده سیاسی ایران در عرصه سیاسی و امنیتی عراق، موضوعی که به نوشته ارم نیوز، ممکن است توانایی بغداد را در ایفای نقش میانجی با بی‌طرفی کامل محدود کند.

بلال السویدی، تحلیلگر سیاسی معتقد است که باتوجه به تغییرات شتابان در خاورمیانه مانند تغییر نظام سوریه، روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا و افزایش فشارهای بین المللی بر پرونده گروه های مسلح، منطقه به شدت به آرامش بیشتر و یک میانجی قابل اعتماد نیاز دارد.
وی در گفتگو با ارم نیوز، تاکید کرد که بغداد در گذشته برخی میانجیگری ها میان واشنگتن و تهران انجام داده بود اما این میانجیگری‌ها در سطوح سنگینی مانند پرونده هسته ای ایران و تهدیدات امنیتی بزرگ نبوده.
وی افزود: پرونده هسته ای ایران از پیچیده ترین مسائل منطقه است که نیازمند تعامل دیپلماتیک دقیق برای تضمین عدم لغزش به سمت مواجهه مستقیم میان ایران و آمریکا است.

اخبار مرتبط:
مشهد با میزبانی بازی تراکتور و استقلال مخالفت کرد
مشهد با میزبانی بازی تراکتور و استقلال مخالفت کرد

تیم فوتبال تراکتور تبریز به دلیل تخلف هواداران خود در فصل گذشته با حکم کمیته انضباطی باید از استقلال در هفته نخست در ورزشگاه بدون تماشاگر خارج از استان پذیرایی کند. از این رو باشگاه تراکتور تبریز علاوه بر اعتراض به این حکم اعلام کرد ورزشگاه سردار آزادگان قزوین را انتخاب می‌کند اما سازمان لیگ با این محل مخالفت کرد.

دیدار علی لاریجانی با نخست‌وزیر بغداد/ امضای یادداشت تفاهم‌نامه امنیت مرزی ایران و عراق
دیدار علی لاریجانی با نخست‌وزیر بغداد/ امضای یادداشت تفاهم‌نامه امنیت مرزی ایران و عراق

دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار با نخست‌وزیر عراق بر تقویت روابط با این کشور در زمینه‌های مختلف تاکید کرد.

۷ نکته درمورد ماجرای زنگزور، ایران و «آلاسکای» قفقاز
۷ نکته درمورد ماجرای زنگزور، ایران و «آلاسکای» قفقاز

دکتر کیومرث یزدان‌پناه، استاد ژئوپلیتیک دانشگاه تهران نوشت: نقش جغرافیایی این منطقه حیاتی در آینده قدرت جهانی است که از هر جهت منطقه ای فعال، اثرگذار و بازیگر پرور خواهد بود. چه بسا که اهمیت آن از منطقه آلاسکا هم برای امریکا بیشتر بشود. به همین دلیل لقب «آلاسکای قفقاز» مناسب ترین عنوان برای آن خواهد بود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است