کد خبر : 327144
انتشار : ۱۴۰۳/۱۰/۰۳ - 11:02
دسته‌بندی : سلامت
چاپ

آپنه خواب ممکن است به مغز آسیب بزند و پیری را تسریع کند

آپنه خواب ممکن است باعث تغییراتی در مغز شود.اختلال خواب با افزایش پیری ماده سفید مغز و افزایش حجم هیپوکامپوس مرتبط است.این تغییرات ممکن است خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهند.

آپنه خواب ممکن است به مغز آسیب بزند و پیری را تسریع کند

به گزارش سایت خبری مدارا: مهر نوشت: آپنه خواب آسیب‌های زیادی به بدن وارد می‌کند و باعث مشکلات قلبی، دیابت و بیماری کبد می‌شود. اما یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که این اختلال خواب همچنین تأثیرات مستقیمی بر سلامت مغز دارد.

افرادی که به آپنه خواب مبتلا هستند، به نظر می‌رسد که پیری تسریع‌شده‌ای در ماده سفید مغز خود تجربه می‌کنند. این ماده به ارتباط بین بخش‌های مختلف مغز کمک می‌کند.

آپنه خواب همچنین با افزایش حجم هیپوکامپوس، بخش مغز که مسئول حافظه و تفکر است، مرتبط است.

هر دو تغییر در مغز، هم کاهش و هم رشد مغز، می‌تواند حافظه و تفکر را مختل کند و با ایجاد اختلال در عملکرد طبیعی مغز، خطر کاهش توان شناختی و زوال عقل را افزایش دهد

افرادی که دچار آپنه خواب هستند، هنگام خواب تنفس خود را متوقف می‌کنند. این باعث می‌شود مغز آن‌ها را برای بیدار شدن از خواب، حداقل به اندازه‌ای که دوباره تنفس شروع شود، تحریک کند.

با گذشت زمان، آپنه خواب درمان‌نشده می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲، بیماری کبد چرب و اختلالات خلقی را افزایش دهد

اما محققان مشکوک بودند که آپنه خواب ممکن است به مغز نیز آسیب برساند

برخی از مطالعات نشان داده‌اند که مشکلات خواب و کاهش سطح اکسیژن در طول خواب با کوچک شدن مغز مرتبط هستند، در حالی که دیگران ارتباطی با رشد مغز یافته‌اند.

برای این مطالعه، محققان سلامت تقریباً ۲,۷۰۰ سالمند اسپانیایی‌تبار با میانگین سنی ۶۸ سال را پیگیری کردند.

مطالعه ها نشان داد که سفیدپوستان غیرلاتین خطر بیشتری برای زوال عقل دارند

تمامی شرکت‌کنندگان آزمایش خواب خانگی انجام دادند که تعداد اختلالات خواب را اندازه‌گیری می‌کرد.

حدود ۵۶٪ از افراد هیچ مشکل خواب نداشتند، در مقایسه با ۲۸٪ که مشکلات خواب خفیف داشتند و ۱۶٪ که مشکلات خواب متوسط تا شدید داشتند.

اسکن‌های مغزی که ۱۰ سال پس از آزمایش خواب انجام شد، نشان داد که کسانی که بیشتر با مشکلات خواب مواجه بودند، حجم مغز بیشتری در هیپوکامپوس داشتند.

در واقع، حجم هیپوکامپوس با تعداد اختلالات خواب یک فرد افزایش می‌یافت.

سطوح پایین اکسیژن در طول خواب همچنین با افزایش حجم هیپوکامپوس و همچنین تغییرات در ماده سفید مرتبط بود.

یافته‌های ما روابط پیچیده بین سلامت خواب و پیری مغز را نشان می‌دهد و نشان می‌دهد که نیاز به مطالعات طولانی‌مدت‌تری داریم که از میانه بزرگسالی یا حتی زودتر شروع شود

درک واضحی از اینکه چگونه حجم مغز تحت تأثیر آپنه خواب و دیگر اختلالات خواب قرار می‌گیرد ضروری است تا افراد بتوانند درمان‌های زودهنگام و مؤثر دریافت کنند، به‌ویژه افرادی که ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به زوال عقل باشند.

اخبار مرتبط:
شامپو زدن دوبله چیست و آیا مفید است؟
شامپو زدن دوبله چیست و آیا مفید است؟

همان‌طور که از نامش پیداست، «شامپو زدن دوبله» یعنی شستن موها دو بار در یک نوبت شست‌وشو. در ادامه می‌توانید با فواید آن و نحوه‌ی انجام صحیحش آشنا شوید.

معاون وزارت بهداشت: «گسترش جذام» در میان اتباع صحت ندارد
معاون وزارت بهداشت: «گسترش جذام» در میان اتباع صحت ندارد

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: ۶۰ درصد از دندان‌های افراد بالای ۵۰ سال سالم نیست؛ در واقع یا پوسیده است یا کشیده شده است. او در واکنش به شایعه گسترش جذام در کشور به واسطه اتباع پاسخ داد: چنین چیزی نیست که فکر کنیم در کشور ما شایع شده باشد؛ حتی در میان اتباع هم فعلاً اینگونه نیست.

آیا سیر برای سرماخوردگی واقعا خوب است؟ ​
آیا سیر برای سرماخوردگی واقعا خوب است؟ ​

سیر قرن‌ها است که در طب سنتی به عنوان یک درمان طبیعی برای بسیاری از بیماری‌ها به ویژه سرماخوردگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما آیا واقعا سیر می‌تواند سرماخوردگی را درمان کند؟ در ادامه مقاله به این سوال مهم پاسخ می‌دهیم.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است