کد خبر : 326395
انتشار : ۱۴۰۳/۰۹/۲۷ - 13:52
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

میرسلیم: پیوستن به FATF سودمند است اما مانع دور زدن تحریم ها می شود

مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام می گوید: از نظر فنی برای کشور ما مراعات قواعدی که در گروه ویژه اقدام مالی وضع شده ، سودمند است و شایسته است نظام مالی کشور و بانکداری ما عقب ماندگی کنونی خود را جبران کند و برای ارائه خدمات هرچه شایسته‌تر با استفاده از تجربیات مثبتی که از FATF حاصل شده، اقدام کند.

میرسلیم: پیوستن به FATF سودمند است اما مانع دور زدن تحریم ها می شود

به گزارش سایت خبری مدارا: خبرآنلاین نوشت: مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام می گوید: از نظر فنی برای کشور ما مراعات قواعدی که در گروه ویژه اقدام مالی وضع شده ، سودمند است و شایسته است نظام مالی کشور و بانکداری ما عقب ماندگی کنونی خود را جبران کند و برای ارائه خدمات هرچه شایسته‌تر با استفاده از تجربیات مثبتی که از FATF حاصل شده، اقدام کند.

مصطفی میرسلیم از چهره های شاخص حزب موتلفه که اظهارات او به دلیل موقعیتش یعنی حضور در مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد توجه قرار می گیرد.

از او درباره آخرین وضعیت بررسی پرونده FATF در مجمع تشخیص می پرسیم و خبرآنلاین می گوید؛« از نظر فنی برای کشور ما مراعات قواعدی که در گروه ویژه اقدام مالی وضع شده ، سودمند است اما…»

این عضو مجمع تشخیص درباره فشارها به مجمع برای تصویب نکردن این لوایح نیز تاکید دارد؛«به نظرم بعید است فشار بیرونی بتواند بر عقلانیت حاکم بر مجمع غلبه کند.»

از میرسلیم در مورد قانون عفاف و حجاب و ارجاع این قانون به مجمع تشخیص هم پرسیدیم.

در ادامه گفتگو با مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام را می خوانید:

******

*آقای میرسلیم! اخیرا رئیس مجمع تشخیص مطرح کردند که موضوع پیوستن به FATF اگر به مجمع بیاید، به لحاظ فنی بررسی می‌کنیم، فکر می کنید  فضا برای بررسی مجدد این لایحه در مجمع فراهم است؟

در مجمع همیشه امکان بررسی مشکلات برای یافتن راه حلی که دربرگیرنده مصلحت نظام باشد وجود دارد. اصلا در قانون اساسی مجمع، غیر از پیشنهاد سیاستهای کلی به رهبری،  برای ایفای همین وظیفه تأسیس شده‌است.

خاطرم نیست موردی در مجمع تشخیص دستخوش سیاسی کاری فاحش شده باشد

*به نظر می رسد برخی نگاه های سیاسی مانع بررسی فنی این پرونده و بلاتکلیفی آن شده است، این نگاه های سیاسی چقدر در مجمع نفوذ دارند؟

در این۲۸ سال به یاد ندارم مواردی را در مجمع دستخوش سیاسی‌کاری فاحش شده باشد. سنت مجمع در فدا نکردن مصلحت نظام در مقابل گرایش‌های سیاسی جناحی، منافع اقتصادی گروهی و زدوبند بوده، بنابراین کمتر مرتکب اشتباه شده‌است.

*مجمع تشخیص از بیرون تحت فشار برای تصویب نکردن این لوایح قرار دارد؟

به نظرم بعید است فشار بیرونی بتواند بر عقلانیت حاکم بر مجمع غلبه کند.

*فکر می کنید بعد از مدت ها بلاتکلیفی مجمع به سمت تصویب و تعیین تکلیف نهایی این پرونده خواهد رفت؟

برای تعیین تکلیف نهایی در مجمع، باید موضوع مجددا به مجمع بیاید و فعلا در اختیار دولت و مجلس است.

پیوستن به FATF فایده دارد اما…

*بنا بر نظر کارشناسان دولت برای مراودات بین المللی و سرمایه گذاری نیاز به تصویب این لوایح و رفع تحریم ها دارد، نگاه شما چیست؟

نیاز دولت کاملا واضح است و در آن بحثی وجود ندارد. اما باید دو موضوع از هم تفکیک و سپس جمع‌بندی شود: موضوع اول فواید پیوستن به FATF یعنی ورود در گروه ویژه اقدام مالی است. از نظر فنی برای کشور ما مراعات قواعدی که در گروه ویژه اقدام مالی وضع شده ، سودمند است و شایسته است نظام مالی کشور و بانکداری ما عقب ماندگی کنونی خود را جبران کند و برای ارائه خدمات هرچه شایسته‌تر با استفاده از تجربیات مثبتی که از FATF حاصل شده، اقدام کند.

این اقدام به بیش از یک سال مهلت نیاز دارد و هرچه زودتر شروع شود به نفع ما است مستقل از پیوستن ما به گروه ویژه اقدام مالی و خروج از فهرست سیاه، به اصطلاح آنها.

موضوع دوم این است که فواید پیوستن ما به گروه ویژه اقدام مالی موقعی برای ما واقعی و مؤثر می شود که تحریم‌های ظالمانه‌ای که در لجبازی و مقابله و مبارزه با ما وضع شده ، برداشته شود و الا خود FATF وسیله تسلط بیشتر آمریکا، با اشراف بلامنازعی که در FATF دارد، بر تعاملاتی می شود که ما برای دور زدن تحریم ها، پیدا کرده‌ایم. البته این تعاملات خود بی هزینه برای ما نبوده و شایسته است در آینده هر چه دقیق تر فرآیندهای آن مدیریت شود تا تحریم ها ابزار کاسبی و ثروت های بادآورده برای زالوصفتان نشود.

مجمع با مجلس و دولت هیچ مقابله و معارضه‌ای ندارد

*این فضا در مجمع وجود دارد که در مسیر وفاق با دولت همراهی کرده و لوایح را تصویب کنند؟

مجمع نه با مجلس و نه با دولت هیچ مقابله و معارضه‌ای ندارد و وظیفه مجمع، پس از بررسی جامع الاطراف و کارشناسانه و با حضور و مشارکت نمایندگانی از مجلس و دولت، تشخیص مصلحت است.

*این روزها مطرح می شود که ممکن است قانون حجاب نیز به مجمع تشخیص ارجاع داده شود، اطلاعی دارید؟

این قانون مراحل تصویب خود را طی کرده‌است ولی اگر اصلاحیه یا تغییری پیدا کند ممکن است آن اصلاحیه به مجمع کشیده شود.

نیاز به قانون جدید عفاف و حجاب نداشتیم

*مجمع تشخیص را نهاد مناسبی برای رفع اختلافات و ابهامات بر سر این قانون می دانید یا دولت باید مسیری دیگر را دنبال کند؟

موضوع عفاف و حجاب دارای قانون بوده است و شاید نیازی به قانون جدید هم نداشتیم ولی مجلس تشخیص داد که باید لایحه جدیدی را به تصویب برساند تا بی حرمتی به عفاف و حجاب، آن طور که دشمنان ما بدان تمایل دارند، به صورت هتاکی نسبت به حدود شرعی درنیاید و ابزاری برای اشاعه بی بند و باری نگردد و بویژه احکام الهی مراعات شود و سلامت اجتماعی مخدوش نگردد وبنیان خانواده تضعیف نشود و شهوترانی و چشم‌چرانی فراگیر نشود.

اخبار مرتبط:
روایت سفر موسیقایی جواد عطایی
روایت سفر موسیقایی جواد عطایی

علاقه به موسیقی از کودکی، پشتکار مثال‌زدنی، و گذر از بحران‌های زندگی، جواد عطایی را به چهره‌ای ماندگار در موسیقی و زندگی تبدیل کرده است.

حجم سد زاینده‌رود ۳۸۱ میلیون‌مترمکعب؛ ۶۹ درصد مخزن خالی است
حجم سد زاینده‌رود ۳۸۱ میلیون‌مترمکعب؛ ۶۹ درصد مخزن خالی است

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات سد و نیروگاه‌های زاینده رود گفت: ذخیره این سد هم اینک به ۳۸۱ میلیون مترمکعب رسیده و ۶۹ درصد ظرفیت مخزن سد زاینده‌رود خالی است.

کنایه عباس عبدی به کاظم صدیقی: مگر می‌شود وضع مالی فرزندم به صورت نامتعارف خوب شود و نپرسم این پول‌ها از کجا آمده؟
کنایه عباس عبدی به کاظم صدیقی: مگر می‌شود وضع مالی فرزندم به صورت نامتعارف خوب شود و نپرسم این پول‌ها از کجا آمده؟

عباس عبدی نوشت: اگر وضع مالی فرزند من به صورت غیرمتعارف خوب شود، حتما از او می‌پرسم که این پول‌ها را از کجا آورده است؟ مگر می‌شود فرزندان مسوولان که اغلب از سطوح تحصیلی و کارآفرینی متوسط یا پایین‌تر از متوسط برخوردارند، به لحاظ مالی در اوج باشند؟ آیا آقای صدیقی هیچ توصیه‌ای را به درخواست فرزندشان به نهاد‌های مربوط نکرده‌اند؟

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است