کد خبر : 309626
انتشار : ۱۴۰۳/۰۵/۲۴ - 15:23
دسته‌بندی : اسلاید، برگزیده ها، سیاسی
چاپ

محمد توسلی: پزشکیان با نیروهای حاکمیتی ائتلاف کرده / رئیس‌جمهور درباره محدودیت‌هایی که دارَد، به مردم گزارش شفاف بدهد

دبیرکل پیشین نهضت آزادی ایران با تاکید بر این که فهرست وزیران پیشنهادی پزشکیان، هماهنگ با تعهداتی نیست که او در دوره تبلیغات انتخاباتی به مردم داد، گفت: رئیس‌جمهور حتما باید چالش‌ها و محدودیت‌های خود را به صورت شفاف به مردم گزارش دهد. مردم هم واقع‌بین هستند و به ایشان حق می‌دهند که برخی مسائل را به صورت تاکتیکی بپذیرد تا بتواند گام به گام در راستای منافع ملی عمل کند.

محمد توسلی: پزشکیان با نیروهای حاکمیتی ائتلاف کرده / رئیس‌جمهور درباره محدودیت‌هایی که دارَد، به مردم گزارش شفاف بدهد

به گزارش سایت خبری مدارا؛ دیدبان نوشت: «محمد توسلی»، سیاست‌مدار پیشکسوت و دبیرکل پیشین نهضت آزادی ایران را درباره وضعیت کابینه پیشنهادی مسعود پزشکیان، اظهار کرد: در نگاه اولیه به فهرست وزرای پیشنهادی ارائه‌شده به مجلس می‌توان گفت که این فهرست، هماهنگ با تعهداتی نیست که آقای پزشکیان در دوره تبلیغات انتخاباتی به مردم دادند، زیرا دکتر پزشکیان در ایام انتخابات به دفعات تاکید کرند که نه‌تنها مطالبات جمعی را که به ایشان رأی دادند، مورد توجه قرار خواهند داد، بلکه به مطالبات ۵۰ درصدی هم که در مرحله دوم انتخابات شرکت نکردند، توجه خواهند کرد. رئیس‌جمهور در همین راستا، واژه «وفاق ملی» را به‌کار بردند و تعهد دادند که تلاش خواهند کرد که حول محور مطالبات کلی جامعه، وفاق و وحدت ایجاد کنند.

این تحلیلگر برجسته مسائل سیاسی ادامه داد: فهرست وزیران پیشنهادی نشان می‌دهد که آقای پزشکیان در فرآیند انتخاب اعضای کابینه تسلیم واقعیت‌های سیاسی کشور شدند و به‌نوعی با نیروهای درون حاکمیت ائتلاف کردند. به دکتر پزشکیان توصیه می‌کنم که برای رفع ابهامات موجود، هرچه زودتر به مردم گزارش دهند و دلایلی را که نتوانستند به تعهدات خود به طور کامل عمل کنند را برای عموم ملت ایران توضیح بدهند و مردم هم با واقع‌بینی دلایل ایشان را خواهند شنید. اگر چنین گزارشی ارائه شود، بخشی از جامعه و رأی‌دهندگان به آقای پزشکیان، خواهند پذیرفت که در شرایط کنونی باید واقع‌بین باشند. پس از آن هم رئیس‌جمهور باید براساس شرایط موجود کشور، در راستای اهداف اعلام‌شده خود در ایام انتخابات، حتی‌المقدور گام‌های مثبتی را بردارند.

احزاب سیاسی به دنبال سهم گرفتن از قدرت نباشند 

توسلی همچنین در تحلیل علت گلایه برخی احزاب اصلاح‌طلب از سهم بالای اعضای طیف‌های گوناگون جناح اصولگرا در دولت پزشکیان، اظهار داشت: انتقاد احزاب و گروه‌هایی که در ایام انتخابات از آقای پزشکیان حمایت کردند، اگر در چارچوب فرآیند دنبال‌شده توسط دکتر ظریف در شورای راهبری باشد، یعنی اگر گلایه آن‌ها از این باشد که آقای پزشکیان می‌توانست افراد شایسته‌تری را که پیشنهاد این شورا بودند، در هیات دولت بگنجاند، انتقاد به‌حقی است، اما اگر این گلایه‌ها به‌نوعی در راستای تلاش برخی احزاب و گروه‌های سیاسی برای سهم گرفتن از قدرت باشد، به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.

دبیرکل پیشین نهضت آزادی ایران تاکید کرد: باید بپذیریم که آقای پزشکیان به عنوان رئیس‌جمهور، در قبال مسئولیتی که دارد، اختیاراتی هم دارد و با توجه به شرایط کنونی کشور، باید از ایشان بخواهیم که تا حد امکان در راستای منافع ملی گام بردارد و به وظیفه خود عمل کند.

باید بپذیریم که رئیس‌جمهور با محدودیت‌هایی روبه‌رو است 

توسلی همچنین در تحلیل علت استعفای ظریف از کابینه پزشکیان گفت: براساس بیانیه‌ای که دکتر ظریف در این زمینه منتشر کرده‌اند، می‌توان گفت ضمن این که ایشان کماکان از دولت آقای پزشکیان حمایت می‌کنند، ولی معتقدند نتیجه تلاش‌هایی که خودشان و تیم همراهشان در شورای راهبری انجام داده بودند، برای ایشان قابل قبول نبوده است و به همین دلیل، موافق ادامه همکاری با دولت جدید نیستند. البته آقای ظریف دلایل دیگری هم برای استعفا داشتند که به صورت غیرمستقیم به آن‌ها اشاره و اعلام کردند که ترجیح می‌دهند فعالیت‌های دانشگاهی خود را ادامه دهند تا در آن مسیر وقفه‌ای ایجاد نشود.

وی در پایان تصریح کرد: تجربه تشکیل شورای راهبری برای انتخاب اعضای کابینه در مجموع مثبت بود، زیرا به هر حال، این که انسان برای تصمیم‌گیری‌های خود با نخبگان هر رشته مشورت کند، حتما به او کمک خواهد کرد؛ بنابراین توصیه می‌شود که دولت‌های آینده نیز همین مسیر را برای انتخاب اعضای هیات دولت طی کنند، اما باید بپذیریم که به هر حال در شرایط کنونی کشور، رئیس‌جمهور نیز با محدودیت‌هایی روبه‌رو است و باید بتواند در چارچوب این محدودیت‌ها به وظایف خود عمل کند. با این حال، رئیس‌جمهور نیز حتما باید چالش‌ها و محدودیت‌های خود را به صورت شفاف با مردم در میان بگذارد. مردم هم واقع‌بین هستند و به ایشان حق می‌دهند که برخی مسائل را به صورت تاکتیکی بپذیرد تا بتواند گام به گام در راستای منافع ملی عمل کند.

اخبار مرتبط:
عباس عبدی: طرح ضدجاسوسی مجلس همسو با محتوایش نیست؛ آیا افزایش مجازات راه‌حل واقعی است؟
عباس عبدی: طرح ضدجاسوسی مجلس همسو با محتوایش نیست؛ آیا افزایش مجازات راه‌حل واقعی است؟

«هنگامی که خیانت‌هایی مثل آنچه در این جنگ دیدیم، رخ می‌دهد و بلافاصله چنین طرح قانونی تصویب می‌شود، به معنای آن است که وضعیت به وجود آمده ناشی از ضعف و نبودن قانون است و مسوولیت این مساله مستقیما به عهده خود نمایندگان است که پیش‌بینی این کار را نکرده بودند.»

زاکانی: ۶۰ نقطه زیرزمینی را برای مواقع بحرانی پایتخت شناسایی کرده ایم
زاکانی: ۶۰ نقطه زیرزمینی را برای مواقع بحرانی پایتخت شناسایی کرده ایم

شهردار تهران از شناسایی ۶۰ نقطه ایمن زیرزمینی برای مواقع بحران خبر داد و گفت: به طرح اسکان ایمن در زیرزمین در سال‌های پس از جنگ تحمیلی کمتر توجه شد.

مقصودی، نماینده مجلس: بسیاری از عاملان اسرائیل در بازار طلا و ارز شناسایی و دستگیر شدند
مقصودی، نماینده مجلس: بسیاری از عاملان اسرائیل در بازار طلا و ارز شناسایی و دستگیر شدند

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بسیاری از عاملان اسرائیل که به بازار طلا و ارز می‌رفتند و با پول‌هایی که در اختیار داشتند، باعث می‌شدند تلاطم شدیدی در بازار به وجود بیاید، شناسایی و دستگیر شدند .

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است