کد خبر : 300899
انتشار : ۱۴۰۳/۰۳/۲۰ - 13:56
دسته‌بندی : سلامت
چاپ

استاتین و متفورمین خطر سکته مغزی را کاهش می‌دهند

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد داروهای رایجی که برای کنترل کلسترول، قند خون و فشارخون بالا استفاده می‌شوند نیز ممکن است خطر سکته مغزی را در افراد کاهش دهند.

استاتین و متفورمین خطر سکته مغزی را کاهش می‌دهند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ مهر نوشت: محققان خطر آنوریسم های مغزی را که باعث سکته‌های خونریزی دهنده در بیماران می‌شود، ارزیابی کردند.

برای این مطالعه، آنها سوابق پزشکی تقریباً ۴۹۰۰ بیمار مبتلا به سکته مغزی را بررسی کردند و آنها را با تقریباً ۴۴۰۰۰ نفری که هرگز آنوریسم مغزی نداشتند مقایسه کردند.

آنها چهار داروی خاص را شناسایی کردند که به نظر می‌رسد پس از در نظر گرفتن سایر عوامل خطر، خطر آنوریسم مغزی را کاهش می‌دهند:

• داروی فشار خون لیزینوپریل خطر را تا ۳۷ درصد کاهش داد.

• داروی کلسترول سیمواستاتین خطر را تا ۲۲ درصد کاهش داد.

• داروی دیابت متفورمین خطر را تا ۴۲ درصد کاهش داد.

• داروی پروستات تامسولوسین خطر را تا ۴۵ درصد کاهش داد.

«جوس پیتر کانینگ»، محقق ارشد از مرکز پزشکی دانشگاه اوترخت در هلند، گفت: «ما برای جلوگیری از این نوع سکته که در سنین پایین‌تر و با نرخ مرگ و میر بالاتری نسبت به سایر انواع سکته مغزی رخ می‌دهد، نیاز فوری به راه‌های جدیدی داریم.»

کانینگ در بیانیه خبری دانشگاه افزود: «درمان‌های جراحی فعلی ما برای آنوریسم‌های مغزی خطر ناتوانی دائمی و مرگ را دارد که اغلب بیشتر از مزایای بالقوه آن است، بنابراین جلوگیری از پارگی با یک داروی غیرتهاجمی بسیار سودمند خواهد بود».

از سوی دیگر، چهار دارو خطر سکته مغزی خونریزی دهنده را افزایش دادند: وارفارین رقیق کننده خون، ونلافاکسین ضد افسردگی، پروکلروپرازین ضد روان پریشی و کودامول مُسکن.

کانینگ گفت: «تحقیقات آینده برای بررسی این ارتباط و تعیین اینکه آیا این داروها در کاهش خطر سکته مغزی هموراژیک مؤثر هستند یا خیر، مورد نیاز است.»

اخبار مرتبط:
شامپو زدن دوبله چیست و آیا مفید است؟
شامپو زدن دوبله چیست و آیا مفید است؟

همان‌طور که از نامش پیداست، «شامپو زدن دوبله» یعنی شستن موها دو بار در یک نوبت شست‌وشو. در ادامه می‌توانید با فواید آن و نحوه‌ی انجام صحیحش آشنا شوید.

معاون وزارت بهداشت: «گسترش جذام» در میان اتباع صحت ندارد
معاون وزارت بهداشت: «گسترش جذام» در میان اتباع صحت ندارد

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: ۶۰ درصد از دندان‌های افراد بالای ۵۰ سال سالم نیست؛ در واقع یا پوسیده است یا کشیده شده است. او در واکنش به شایعه گسترش جذام در کشور به واسطه اتباع پاسخ داد: چنین چیزی نیست که فکر کنیم در کشور ما شایع شده باشد؛ حتی در میان اتباع هم فعلاً اینگونه نیست.

آیا سیر برای سرماخوردگی واقعا خوب است؟ ​
آیا سیر برای سرماخوردگی واقعا خوب است؟ ​

سیر قرن‌ها است که در طب سنتی به عنوان یک درمان طبیعی برای بسیاری از بیماری‌ها به ویژه سرماخوردگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما آیا واقعا سیر می‌تواند سرماخوردگی را درمان کند؟ در ادامه مقاله به این سوال مهم پاسخ می‌دهیم.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است