کد خبر : 295400
انتشار : ۱۴۰۳/۰۲/۱۰ - 13:16
دسته‌بندی : فرهنگی
چاپ

قبر حسن صباح رهبر حشاشین را ببینید

موقعیت قلعۀ الموت و شیوۀ مبارزۀ اسماعیلیان، این قلعه را در برابر نفوذ و هجوم دشمنان تقریبا شکست‌ناپذیر کرده بود؛ به طوری که تا حدود 140 سال بعد از مرگ حسن صباح نیز همچنان جانشینان پیاپی او به حکومت در این قلعه ادامه می‌دادند.

قبر حسن صباح رهبر حشاشین را ببینید

به گزارش سایت خبری مدارا؛ فرادید نوشت: حسن صباح در سال ۴۴۵ قمری، نزدیک به هزار سال قبل، در شهر قم به دنیا آمد. او در جوانی با عقاید اسماعیلیان آشنا می‌شود و پس از سفر به مصر و ملاقات با بزرگان خلافت فاطمی به ایران بازمی‌گردد تا به تبلیغ عقاید اسماعیلی و ارزیابی وضعیت سیاسی و اجتماعی ممالک اسلامی مشغول شود.

نهایتا حسن در سال ۴۸۳ قمری و زمانیکه حدودا ۳۸ سال دارد، با تصرف قلعۀ الموت و در اختیار گرفتن آنجا، قیام خود را به شکلی رسمی علیه حکومت سلجوقیان آغاز می‌کند.

موقعیت قلعۀ الموت و شیوۀ مبارزۀ اسماعیلیان، این قلعه را در برابر نفوذ و هجوم دشمنان تقریبا شکست‌ناپذیر کرده بود؛ به طوری که تا حدود ۱۴۰ سال بعد از مرگ حسن صباح نیز همچنان جانشینان پیاپی او به حکومت در این قلعه ادامه می‌دادند.

حسن صباح در سال ۵۱۸ قمری، پس از آنکه یکی از یارانش به نام «کیا بزرگ امید» را به جانشینی خود تعیین کرد از دنیا رفت و در قلعۀ الموت یا در نزدیکی آن به خاک سپرده شد.

مقبرۀ حسن تا زمان تصرف الموت به دست مغولان در سال ۶۵۴ محل زیارت پیروان مذهب اسماعیلی بود و سایر حاکمان الموت نیز از جمله کیا بزرگ امید در کنار همین مقبره به خاک سپرده می‌شدند.

اما از زمانی که مغولان این مقبره را ویران کردند، نشان آن در تاریخ گم شد و هنوز کسی از محل دقیق آن اطلاع ندارد.

در یکی دو دهۀ اخیر کاوش‌هایی در محوطۀ تاریخی الموت صورت گرفته اما هیچ یک از آن‌ها به کشف مقبرۀ حسن صباح منجر نشده است. آخرین اخبار در این رابطه به سال ۱۳۹۷ برمی‌گردد.

در کاوش‌های سال ۹۷، آنطور که حمیده چوبک باستان‌شناس و سرپرست کاوش‌های الموت گفته بود، آثاری از جمله کاشی‌های مربوط به سال ۶۷۸ قمری به دست آمد که نشان می‌داد بعد از ویرانی قلعه به دست مغولان، بار دیگر اسماعیلیان به آنجا بازگشته‌اند و آثاری نیز از خود به جا گذاشته‌اند.

اما در همان زمان اعلام شد که با وجود انجام چهارده فصل کاوش در این محوطه، هرگز اثری از مقبرۀ حسن صباح به دست نیامده است.

حسن صباح

اخبار مرتبط:
روزنامه اصولگرا: فستیوال کوچه با خاموش شدنش، درس همبستگی ملی داد/ دیدید برخورد امنیتی با چنین مراسمی چه زیان‌هایی دارد؟
روزنامه اصولگرا: فستیوال کوچه با خاموش شدنش، درس همبستگی ملی داد/ دیدید برخورد امنیتی با چنین مراسمی چه زیان‌هایی دارد؟

تصمیم به خاموشی جشن، جلوه‌ای از خودآگاهی جمعی بود؛ خودآگاهی‌ای که معتبرترین مجوز آن، قضاوت و وجدان عمومی است نه دستور یک مقام اداری. این لحظه‌ نمادین، نشان داد که قوام همبستگی اجتماعی در ایران تنها در سایه‌ تنوع سلیقه‌ها تجلی می‌یابد، نه در یکنواختی. وقتی کوچه‌های شهر به سکوت نشستند، شاهرگ های تجربه مشترک ما در برابر درد ملی به تپش افتاد.

شکایت جدید علیه اصغر فرهادی برای فیلم «قهرمان»
شکایت جدید علیه اصغر فرهادی برای فیلم «قهرمان»

وکیل آزاده مسیح زاده از طرح دادخواست جدید علیه اصغر فرهادی خبر داد و گفت: مبانی این دادخواست با موارد قبلی تفاوت‌های جدی دارد.

پخش‌کننده «پیر پسر»: این فیلم برای اکران هیچ حذفیات و ممیزی نخواهد داشت
پخش‌کننده «پیر پسر»: این فیلم برای اکران هیچ حذفیات و ممیزی نخواهد داشت

پخش‌کننده فیلم سینمایی «پیرپسر» گفت: پس از پایان اکران «رها» فیلم دیگری جایگزین می‌شود و بعد از آن نوبت به اکران «پیرپسر» خواهد رسید، «پیرپسر» پروانه نمایش دارد و برای اکران هیچ حذفیات و ممیزی نخواهد داشت.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است