کد خبر : 290756
انتشار : ۱۴۰۳/۰۱/۱۱ - 12:15
دسته‌بندی : بین الملل
چاپ

هاآرتص: حوثی‌ها جنگ غزه را بهانه کرده‌اند، حکومت بر سراسر یمن را می‌خواهند

رهبر این گروه یعنی عبدالمالک الحوثی دستور کار خاص خود را دارد که همواره لزوما با دستور کار ایران همپوشانی ندارد. این هفته، نشریه آتلانتیک مصاحبه نادری را با سخنگوی گروه حوثی منتشر کرده که در آن به وضوح از طرح الحوثی برای تبدیل شدن به رهبر عالی کل یمن سخن گفته بود.

هاآرتص: حوثی‌ها جنگ غزه را بهانه کرده‌اند، حکومت بر سراسر یمن را می‌خواهند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ روزنامه هاآرتص نوشت: اقدامات حوثی‌ها در دریای سرخ به آرامی در حال فراتر رفتن از هدف اولیه خود یعنی جنگ اسرائیل در غزه و تبدیل شدن به “نبردی برای آزادسازی” است که مقصود اصلی آن حفاظت از حکومت حوثی‌ها و گسترش کنترل آن بر یمن و مناطق اطراف است.

در ادامه این مطلب آمده است: این هفته نشستی ویژه و فوری در وزارت رفاه دولت حوثی‌ها در صنعا برگزار شد. دستور کار این نشست، یک مشکل دردناک و نگران کننده بود: افزایش تعداد متکدیان در سطح خیابان‌های پایتخت. متصدیان امر و تشکیل دهندگان این جلسه نگران وضعیت اقتصادی متکدیان و شهروندان استان‌های تحت کنترل حوثی‌ها در یمن نبودند. به گفته حاضران در نشست: «کسانی که مسئول این وضعیت هستند، صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها هستند که تنها می‌خواهند وضعیت رفاهی عادلانه‌ای را که ما برقرار کرده ایم بی اعتبار کنند و به اقتصاد یمن لطمه بزنند.» حداقل ۱۰ مقام ارشد و فرماندهان پلیس که در نشست حضور داشتند در پایان جلسه خواستار اقدام قاطع بر علیه این توطئه بین المللی شدند.

تصویر ارائه شده از دولت حوثی ها، که در سال ۲۰۱۴ نیمی از یمن را در اختیار گرفت، آنچنان با اهمیت است که برای تقویت آن از بهترین متخصصان در زمینه ارتباطات بصری برای تقویت آن کمک گرفته می‌شود. تولیدات فرهنگی، ترانه ها، بنر‌ها و ویدئو‌های به دقت طراحی شده، حساب‌های کاربری حامیان حوثی‌ها و مقام‌های دولتی در فیس بوک، اینستاگرام و شبکه ایکس همگی گویای این موضوع است.

این پیامی است که دستخوش تغییرات جالب توجه و نگران کننده‌ای شده است. حوثی‌ها در ابتدای جنگ غزه خود را شرکای محور مقاومت معرفی می‌کردند که برای پایان دادن به جنگ و نجات مردم غزه می‌جنگندد. اما اکنون آن‌ها از جنگ خود نه تنها به عنوان واکنشی به جنگ غزه بلکه نبردی علیه آمریکا، بریتانیا و دیگر کشور‌هایی که در ائتلاف دریایی به رهبری واشنگتن در دریای سرخ مشارکت دارند یاد می‌کنند.

حوثی‌ها همچنین تاکید می‌کنند که آن‌ها تنها کسانی هستند که خود را درگیر جنگ واقعی کرده و جرات اقدام علیه قدرت‌های غربی به ویژه آمریکا را دارند. حقیقت این است که آن‌ها درست می‌گویند. “شرکای” آن‌ها در این جنگ، یعنی گروه‌های شبه نظامی شیعه در عراق، در ۴ فوریه حمله به اهداف آمریکایی در عراق و سوریه را متوقف کردند.

اما حوثی‌ها هیچ محدودیت دیپلماتیک یا نظامی‌ای نمی‌شناسند. آن‌ها هیچ اتحاد استراتژیکی با دولت‌های منطقه ندارند که بتواند دستشان را ببندد و یا سیاست‌هایی را که ارتباطی به منافع مستقیم و فوری شان ندارد، به آن‌ها دیکته کند. رهبر این گروه یعنی عبدالمالک الحوثی دستور کار خاص خود را دارد که همواره لزوما با دستور کار ایران همپوشانی ندارد. این هفته، نشریه آتلانتیک مصاحبه نادری را با سخنگوی گروه حوثی منتشر کرده که در آن به وضوح از طرح الحوثی برای تبدیل شدن به رهبر عالی کل یمن سخن گفته بود.

ایدئولوژی مذهبی حوثی‌ها بسیار فراتر از تحولات غزه یا نقش آفرینی در “محور مقاومت” است. اهمیت ندارد که فعلا اجرای این ایدئولوژی در یمن ممکن گشته است. موضوع از این جهت حائز اهمیت است که گستره فعالیت‌هایی که الحوثی در حال طراحی آن است، یک چالش استراتژیک برای غرب و دولت‌های منطقه به شمار می‌رود.

الحوثی بر موج حمایت یمنی‌ها از آرمان فلسطین نه فقط در مناطق تحت کنترل حوثی ها، بلکه در سراسر این کشور جنگ زده سوار شده است. یمنی‌هایی که با در دست داشتن پرچم‌های فلسطین و پلاکارد‌هایی در حمایت از اهالی غزه تظاهرات‌های پرشوری را برگزار می‌کنند.

اما این کمپین حمایت از غزه دارای اهداف مهم داخلی است. این حرکت به حوثی‌ها کمک می‌کند از میان جوانان یمنی برای خود سربازگیری کنند، رقبای سیاسی خود در رده‌های مختلف را پاکسازی نمایند، مخالفان رژیم را بازداشت و زندانی کنند، احکام سختگیرانه اقتصادی وضع کنند، بر خلاف قوانین اقدام به جمع آوری مالیات و عوارض کنند و افکار عمومی را مرعوب خود سازند.

حوثی‌ها عجله‌ای ندارند. آن‌ها معتقدند ادامه جنگ در دریای سرخ دستاورد‌های بیشتری در حوزه دیپلماتیک برایشان به ارمغان خواهد آورد و دولت یمن و متحدانش از جمله ایالات متحده و اتحادیه اروپا را وادار خواهد ساخت تا اختیارات گسترده‌ای به آن‌ها واگذار کنند.

آن‌ها می‌خواهند از این طریق چشم انداز رهبر خود را محقق سازند و کنترل میادین نفتی جنوب یمن را که تاکنون نتوانسته اند از آن خود کنند، در اختیار بگیرند. تا آن زمان، به نظر می‌رسد که آن سرود یمنی که در کلیپ تبلیغاتی حوثی‌ها پخش می‌شود همچنان شکل دهنده استراتژی آن‌ها باشد: «مهم نیست اگر یک جنگ بزرگ جهانی در جریان است، ما برای خدا تلخی وضعیت موجود را چشیده ایم، به دامان مرگ خوش آمدی، زنده باد مرگ.»

اخبار مرتبط:
سیستم بهداشتی غزه ویران شده؛ ممکن است در چند ساعت از هم فروبپاشد
سیستم بهداشتی غزه ویران شده؛ ممکن است در چند ساعت از هم فروبپاشد

وزارت بهداشت غزه می‌گوید که سیستم بهداشتی در سراسر این باریکه ویران شده و ممکن است در «چند ساعت» از هم فرو بپاشد.

بایدن: حماس اسیران را آزاد کند همین فردا در غزه آتش‌بس اعلام می‌شود
بایدن: حماس اسیران را آزاد کند همین فردا در غزه آتش‌بس اعلام می‌شود

رئیس جمهور آمریکا گفت: اگر حماس گروگان‌های (اسیران) اسرائیلی را آزاد کند توافق آتش‌بس بین اشغالگران و حماس همین فردا به دست می‌آید.

سفیر سابق چین در ایران به عربستان رفت، سفیر سابق چین در کانادا به ایران آمد / یک تغییر معنادار
سفیر سابق چین در ایران به عربستان رفت، سفیر سابق چین در کانادا به ایران آمد / یک تغییر معنادار

استاد زبان و ادبیات چینی دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران و عضو هیأت امنای مرکز جهانی چین با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس به انتخاب سفیران جدید چین در ایران و عربستان واکنش نشان داد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است