کد خبر : 276709
انتشار : ۱۴۰۲/۱۰/۰۷ - 12:39
دسته‌بندی : برگزیده ها، فرهنگی
چاپ

نماینده مجلس: مسجد سید اصفهان در حال تخریب شدن است

نماینده مردم اصفهان در مجلس، با یادآوری اینکه زنگ خطر تخریب مسجد سید اصفهان به صدا درآمده است و وزارت میراث فرهنگی و سازمان اوقاف کشور باید به سرعت به این موضوع ورود پیدا کنند به وزیر میراث فرهنگی هشدار داد که بی‌دقتی به این مهم می‌تواند همچون یک بمب سوءمدیریتی منفجر شود.

نماینده مجلس: مسجد سید اصفهان در حال تخریب شدن است

به گزارش سایت خبری مدارا؛ خانه ملت نوشت: نماینده مردم اصفهان در مجلس، با یادآوری اینکه زنگ خطر تخریب مسجد سید اصفهان به صدا درآمده است و وزارت میراث فرهنگی و سازمان اوقاف کشور باید به سرعت به این موضوع ورود پیدا کنند به وزیر میراث فرهنگی هشدار داد که بی‌دقتی به این مهم می‌تواند همچون یک بمب سوءمدیریتی منفجر شود.

عباس مقتدایی با انتقاد از بی‌توجهی مسئولان حوزه میراث فرهنگی به وضعیت مسجد سید اصفهان، گفت: مسجد سید اصفهان به عنوان یک بنای تاریخی شناخته شده و ثبت شده آنقدر مورد بی‌توجهی قرار گرفته است که اگر این روند بی‌توجهی و ناهماهنگی میان دستگاه‌ها تداوم یابد دیر نیست زمانی که بخشی از این مسجد در نتیجه فرونشست، عدم تعمیر و عدم رسیدگی‌های ضروری تخریب شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: امروز از این مسجد به اتفاق مسئولان محلی بازدیدی داشتم که شکاف وسیع در کف، سقف، گنبد و دیواره‌های آن کاملا مشهود بود و خراب شدن مسجد سید اصفهان می‌تواند نشان‌دهنده ناکارآمدی مدیریتی باشد.
وی تصریح کرد: برخی از کارهای پژوهشی از جمله شواهدی که با گچ بر بخش مربوط به شکاف‌های ایجادشده قابل مشاهده بود آن است که این شکاف‌ها که هم در کف و هم در سقف گنبد وجود دارد در حال حرکت است، این حرکت با توجه به شرایط جوی و آب وهوایی اصفهان و فرونشستی که در نتیجه عدم جریان آب در زاینده‌رود ایجاد شده است رو به تزاید است و باید به سرعت با آن مقابله و پیش‌بینی و اقدام لازم انجام شود.
مقتدایی بیان کرد: زمین زیر گنبد مسجد سید اصفهان در حال لغزش و حرکت است و همین امر در آینده نه چندان دور موجب ریزش سقف گنبد خواهد شد، اکنون از یک سو میراث فرهنگی و از سوی دیگر سازمان اوقاف، همچنین نهادهای درون استان باید به یک تفاهم و روند همکاری و برنامه عملیاتی برسند، چیزی که اکنون موجود نیست و ورود شخص وزیر میراث فرهنگی در این مقطع یک ضرورت است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، یادآور شد: به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هشدار می‌دهم که بی‌دقتی می‌تواند همچون یک بمب سوءمدیریتی منفجر شود و اکنون هشدارهای این نماینده اصفهان باید به سرعت مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: بنده بازدیدی که امروز از این بنا انجام دادم، ضرورت ورود شخص وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و رییس اوقاف کشور را هم احساس کردم.
مقتدایی خاطرنشان کرد: مسجد سید اصفهان نه تنها یک میراث ملموس بلکه چون یکی از پایگاه‌های اصلی انقلاب در اصفهان بوده است به عنوان بخشی از میراث ناملموس نیز به حساب می‌آید و نیازمند رسیدگی است.
عضو مجمع نمایندگان استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: این مسجد سالهاست مورد غفلت قرار گرفته و عدم ورود به بازسازی، مرمت و رسیدگی به بخش‌هایی که در حال تخریب است نشان می‌دهد که در این زمینه غفلت چندین ساله وجود دارد بنابراین از همه مسئولان کشور برای رسیدگی به این مسجد که یک میراث ثبت شده و یکی از ابنیه‌ تاریخی مربوط به بیش از ۲۰۰ سال قبل است، استمداد می‌جویم و زنگ خطر تخریب مسجد سیداصفهان را به صدا درمی‌آورم.
اخبار مرتبط:
سرلشکر باقری: پس از مرگ مهسا امینی سلاح به سمت ایران سرازیر شد
سرلشکر باقری: پس از مرگ مهسا امینی سلاح به سمت ایران سرازیر شد

سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح می‌گوید پس از مرگ مهسا امینی در سال ۱۴۰۱ از سمت کردستان عراق به سمت ایران سلاح سرازیر شد.

آخرین وضعیت پرونده‌ حادثه متروپل بعد از ۳ سال/ وکیل آسیب دیدگان: مجازات ۲۱ متهم پرونده جنبه بازدارندگی لازم را نداشت
آخرین وضعیت پرونده‌ حادثه متروپل بعد از ۳ سال/ وکیل آسیب دیدگان: مجازات ۲۱ متهم پرونده جنبه بازدارندگی لازم را نداشت

وکیل تعدادی از آسیب دیدگان حادثه متروپل با اشاره به اینکه برای ۲۱ متهم از مسئولان در این حادثه پرونده تشکیل و رای صادر شده بود، گفت: جریمه‌هایی که برای این افراد در نظر گرفته شده، به نظر من جنبه بازدارندگی لازم را ندارد. اگر مجازات‌ها تأثیرگذار نباشند، این تخلفات ادامه پیدا می‌کند. مجازات‌ها باید جنبه بازدارندگی داشته باشند تا از تکرار چنین حوادثی جلوگیری کنند.

حدود ۲۰ میلیون ایرانی در بافت‌های فرسوده زندگی می‌کنند
حدود ۲۰ میلیون ایرانی در بافت‌های فرسوده زندگی می‌کنند

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در کشور حدود هفت میلیون نفر در سکونتگاه‌های غیررسمی (حاشیه نشین)، ۱۰ میلیون نفر در بافت‌های فرسوده و سه میلیون نفر در بافت‌های تاریخی زندگی می‌کنند که مجموع مساحت این بافت‌ها به ۱۷۰ هزار هکتار می‌رسد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است