کد خبر : 270503
انتشار : ۱۴۰۲/۰۸/۲۳ - 16:20
دسته‌بندی : اسلاید، سیاسی
چاپ

آیت‌الله موسوی‌تبریزی: رَدصلاحیت‌های بی‌دلیل خیانت به کشور است / آقای پزشکیان چرا باید ردصلاحیت شَود؟ چون انتقاد کرده؟

دادستان پیشین انقلاب اسلامی گفت: اگر رد صلاحیت‌ها به دلیل مسائل شخصی باشد یا بر اساس برخی گزارشات و اتهامات دروغ، فرد یا افرادی را رد صلاحیت کنند، گناه بزرگی است و بزرگترین خیانت به کشور این است که انتخابات را بی‌اعتبار کنند. تنها دشمن نمی‌تواند انتخابات را بی‌اعتبار کند، همین ردصلاحیت‌های بی‌دلیل و بی‌جهت انتخابات را بی‌اعتبار می‌کند.

آیت‌الله موسوی‌تبریزی: رَدصلاحیت‌های بی‌دلیل خیانت به کشور است / آقای پزشکیان چرا باید ردصلاحیت شَود؟ چون انتقاد کرده؟

به گزارش سایت خبری مدارا؛ ایلنا نوشت: آیت‌الله سیدحسین موسوی‌تبریزی در مورد رد صلاحیت برخی داوطلبان و چهره‌های شاخص انتخابات مجلس شورای اسلامی و دلایل رد صلاحیت اغلب آنها که عدم التزام به نظام جمهوری اسلامی عنوان شده است، گفت: این دیگر روشن است، کسی که در نظام جمهوری اسلامی کاندیدا می‌شود باید جمهوریت را بپذیرد.

موسوی تبریزی در پاسخ به این سوال که نمایندگانی هستند که در دوره فعلی حضور دارند اما برای انتخابات آتی این موضوع برای رد صلاحیت آنان عنوان شده است، گفت: این دوره هم شاید اشتباه شده که آمدند. باید این را بپذیریم که مردم در ایران رأی دادند و حکومت آن جمهوری اسلامی شده است، نماینده‌ها هم باید جمهوریت را بپذیرند. البته اینکه خیلی‌ها را به اشتباه ردصلاحیت می‌کردند، تأیید نمی‌کنم اما اگر کسی جمهوریت نظام را قبول نداشته باشد، اصل نظام را هم قبول ندارد. اصل نظام ما از دو کلمه تشکیل می‌شود جمهوریت و اسلامیت، هر دو را باید بپذیرند.

موسوی تبریزی در پاسخ به این سوال که ردصلاحیت داوطلبین در دوره فعلی چگونه می‌بینید، گفت: رد صلاحیت‌ها به اینکه افراد غرضی داشته باشند یا نه بستگی دارد. من دو دوره نماینده بودم. نه این دوره، بلکه در دوره‌های قبل هم گاهی بی‌دلیل به خاطر دعواهای گروهی و حزبی که پیش آمده، بعضی‌ افراد بر اساس آن‌ها ردصلاحیت شدند و بعضی هم با وجود آنکه مشکلات زیادی داشتند اجازه دادند که وارد انتخابات شوند. حتی یکی،‌ دوبار در زمانی که من نماینده بودم می‌دانستم حضرت امام‌(ره) هم با این ردصلاحیت‌های بی‌دلیل مقابله کرد و ناراحت بود.

وی افزود: علی‌ایحال اگر رد صلاحیت در رابطه با جمهوریت نظام باشد و واقعیت داشته باشد و تهمتی نباشد، ایرادی ندارد چون نظام ما جمهوری اسلامی است. نماینده مجلس باید جمهوریت و اسلامیت را قبول کند و نماینده همیشه باید از این دو عنوان دفاع کند. اما اگر رد صلاحیت‌ها از جهات شخصی باشد، بر اساس برخی گزارشات و اتهامات دروغ، فرد یا افرادی را رد صلاحیت کنند، گناه بزرگی است و بزرگترین خیانت به کشور این است که انتخابات را بی‌اعتبار کنند. تنها دشمن نمی‌تواند انتخابات را بی‌اعتبار کند، همین ردصلاحیت‌های بی‌دلیل و بی‌جهت انتخابات را بی‌اعتبار می‌کند. اخیرا دیدم یکی از نماینده‌های تبریز در مجلس  آقای پزشکیان را رد صلاحیت کردند. من آقای پزشکیان را می‌شناسم، ایشان متدین، خوب و دلسوز هستند. برای اینکه مثلا چند انتقاد حسابی کرده بیایند ایشان را ردصلاحیت کنند، درست نیست. چند دوره هم ایشان نماینده بوده و حتی کسانی که او را ردصلاحیت کردند هم نگفتند ایشان ریالی سوء‌استفاده مالی یا سوءاستفاده از مقام خود کرده است و باید شفاف‌سازی صورت بگیرد.

آیت‌الله موسوی تبریزی در پاسخ به این سوال که در چند روز گذشته برخی تحلیل‌گران سیاسی از واژه خالص‌سازی برای این روند رد صلاحیت‌ها استفاده کرده و این اتفاق را در راستای این روند توصیف کردند، گفت: من نمی‌دانم مراد از خالص‌ چیست. خالص یعنی من، گروه من، خانواده من یا همه افراد، متدینین و کسانی که نظام را قبول دارند و کسانی که دست‌ و پای‌شان تا به حال نلرزیده و اتهامات عجیب و غریبی در دادگاه‌ها ندارند؛ اگر به این معنا باشد خوب است. اما اینکه به معنای گروه من و تابع من و گروه خاصی باشد معلوم است غلط است و جمهوریت را زیرپا می‌گذارد.

وی در مورد اینکه برخی تحلیل‌گران مدعی هستند گروهی به دنبال برپایی حکومت اسلامی به جای جمهوری اسلامی هستند، گفت: مگر اینکه این‌ها کسانی باشند که مخالف جمهوری اسلامی باشند و بخواهند این کار را انجام دهند در غیراینصورت نظام ما جمهوری اسلامی است.

اخبار مرتبط:
محمد مهاجری: زندانی شدن زیباکلام در شأن جمهوری اسلامی نیست
محمد مهاجری: زندانی شدن زیباکلام در شأن جمهوری اسلامی نیست

فعال اصولگرا نوشت: زندانی شدن زیباکلام به عنوان یک چهره مشهور منتقد و حتی اپوزیسیون - در خارج از کشور و رسانه‌های بیگانه، چهره‌ای از آزادی در ایران نشان می‌دهد که در شأن جمهوری اسلامی نیست.

علی مطهری: نامه حسن روحانی یک سند تاریخی است / کدام اصل از قانون اساسی به شورای نگهبان اجازه داد که براساس ارزیابی بینش سیاسی، افراد را ردصلاحیت کند؟
علی مطهری: نامه حسن روحانی یک سند تاریخی است / کدام اصل از قانون اساسی به شورای نگهبان اجازه داد که براساس ارزیابی بینش سیاسی، افراد را ردصلاحیت کند؟

علی مطهری نوشت: نتیجه ای که از نامه تاریخی جناب روحانی باید حاصل شود، برای همه انتخابات های آینده به ویژه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۴ خواهد بود. باید روشن شود که آیا شورای نگهبان می خواهد همان رویه سابق را عمل کند یا افراد حکیم تر همین شورا این رویه را تغییر می دهند و یا اقدام رهبر انقلاب منجر به تغییر خواهد شد.

محمود علیزاده‌طباطبایی: رئیسی ۲ سال است که به دنبال برجام روحانی می‌دود و نمی‌رسد
محمود علیزاده‌طباطبایی: رئیسی ۲ سال است که به دنبال برجام روحانی می‌دود و نمی‌رسد

عضو حزب کارگزاران سازندگی گفت: روحانی مانند بسیاری از عقلای نظام متوجه شد باید با مردم طرف شود و با آنها سخن بگوید و فحوای نامه او به شورای نگهبان هم همین نکته را می رساند. درحال حاضر امیدی به برخی مسئولان نیست و روحانی هم راه ارتباط با مردم را انتخاب کرد چرا که مردم محرم ترین افراد برای کشور هستند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است