کد خبر : 265366
انتشار : ۱۴۰۲/۰۷/۲۳ - 10:28
دسته‌بندی : اصفهان
چاپ

۱۱۰۰ هکتار از حریم و بستر رودخانه زاینده‌رود آزاد شد

مدیر دفتر مهندسی رودخانه‌ها و سواحل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان از آزادسازی یک هزار و یک صد هکتار از حریم و بستر رودخانه زاینده‌رود خبرداد.

۱۱۰۰ هکتار از حریم و بستر رودخانه زاینده‌رود آزاد شد

به گزارش سایت خبری مدارا؛ احمدرضا صادقی مدیر دفتر مهندسی رودخانه‌ها و سواحل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان درباره اقدامات صورت گرفته برای رفع تصرف حریم و بستر رودخانه زاینده‌رود، اظهار داشت: از سال ۱۳۹۵ تاکنون، در هشت سال یک هزار و یکصد هکتار از حریم و بستر رودخانه زاینده رود و دریاچه سد آزاد شده است.

به نوشته فارس؛ وی افزود: علاوه بر آزادسازی در این مدت همچنین در حدود ۳۵ کیلومتر از حریم رودخانه دیوارکشی و ۶۰ کیلومتر آن رُپِرگذاری (شاخص گذاری) و ۳۰ کیلومتر از بستر زاینده‌رود لایروبی شده است.

صادقی با اشاره به اینکه شیوع کرونا از سال ۹۸ بر روند آزادسازی و ساماندهی رودخانه‌های استان به ویژه زاینده‌رود سایه انداخت و باعث کند شدن این مهم شد، خاطرنشان کرد: با وجود این، در سال‌های اخیر با تلاش‌های انجام شده، شکل‌گیری دخل و تصرفات جدید در حریم و بستر رودخانه زاینده‌رود را تقریباً به صفر رساندیم و به رفع تصرفاتی ورود کردیم که از سال‌ها پیش در این رودخانه اتفاق افتاده بود.

عقب‌نشینی ارگان‌های دولتی از حریم زاینده‌رود

مدیر دفتر مهندسی رودخانه‌ها و سواحل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با بیان اینکه از اسفند سال ۱۴۰۰ آزادسازی حاشیه رودخانه از تصرف ارگان‌های دولتی آغاز شد و در این زمینه اقدامات خوبی را در سال ۱۴۰۱ شاهد بودیم، ادامه داد: در قالب این طرح، اردوگاه تفریحی آموزش و پرورش، مجموعه تفریحی شهرداری باغ‌بهادران، مجموعه ویلایی شهرداری زرین‌شهر، باغ جوان زرین‌شهر و تصرفات شهرداری شهر زاینده‌رود مطابق با خط پروژه آزادسازی رودخانه زاینده‌رود از حریم و بستر این رودخانه عقب‌نشینی کردند.

وی بیان کرد: رفع تصرفات مربوط به تأسیسات شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان از حریم و بستر رودخانه زاینده‌رود با توجه به اینکه برای تأمین آب آشامیدنی و مباحث پدافند غیر عامل بوده است از دستور کار این طرح خارج شد.

حریم و بستر زاینده‌رود از ۱۱۴ محوطه ویلایی آزاد شد

صادقی با بیان اینکه از اسفندماه سال ۱۴۰۱ نیز آزادسازی تصرفات اشخاص حقیقی در حریم و بستر زاینده‌رود آغاز شد، گفت: این طرح در سه نقطه رودخانه در دو بخش شهر باغ‌بهادران و مدیسه شهر لردگان برنامه‌ریزی و اجرا شد که تا مرداد امسال از ۱۲۴ محوطه ویلایی که شناسایی شده ۱۱۴ محوطه مطابق با خط پروژه آزاد شده و ۱۰ محوطه به عللی باقی مانده است.

مدیر دفتر مهندسی رودخانه‌ها و سواحل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان تصریح کرد: آزادسازی حریم و بستر رودخانه زاینده‌رود از تصرفات اشخاص حقیقی کار بسیار بسیار سنگینی بود زیرا ویلاهای اطراف رودخانه و تصرفاتی که از سال‌های قبل شده بود، همه آنها مدعی داشتن سند ملکی و ثبتی و مجوز ساخت و ساز از شهرداری و بخشداری بودند و این تعداد آزادسازی در این بازه کار بسیار بزرگی بود.

وی با بیان اینکه در محدوده سد زاینده‌رود و دریاچه سد نیز رفع تصرفات انجام شد، اضافه کرد: در شرق اصفهان منطقه شاه کرم نیز حریم رودخانه زاینده‌رود از بند تعدادی باغ ویلا آزاد شد.

تداوم ساماندهی زاینده‌رود مستلزم تأمین اعتبارات ملی و مدیریت بحران

صادقی تصریح کرد: بودجه آزادسازی‌ها و ساماندهی و لایروبی رودخانه‌ها و از جمله رودخانه زاینده‌رود تاکنون از محل اعتبارات جاری شرکت آب منطقه‌ای استان هزینه شده لذا برای ادامه این طرح مهم نیاز به اعتبارات ملی و مدیریت بحران است.

مدیر دفتر مهندسی رودخانه‌ها و سواحل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان خاطرنشان کرد: هم اینک ۸ قرارداد شرکت آب منطقه‌ای در این زمینه برای اجرا ابلاغ شده که بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان باید از اعتبارات جاری شرکت هزینه شود.

اخبار مرتبط:
اصلاح الگوی کشت و مدیریت هوشمندانه آب جدی گرفته شود/ کاهش ۶۹ درصدی بارندگی در شرق اصفهان
اصلاح الگوی کشت و مدیریت هوشمندانه آب جدی گرفته شود/ کاهش ۶۹ درصدی بارندگی در شرق اصفهان

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: کاهش بارندگی و بازگشایی‌های مقطعی رودخانه، کشاورزی این منطقه را با چالش جدی روبه‌رو کرده است. بدون تأمین حداقل جریان دائمی آب، حتی کشت محصولات کم‌آب‌بر و مقاوم نیز صرفه اقتصادی نخواهد داشت. به همین دلیل، اصلاح الگوی کشت و مدیریت هوشمندانه منابع آبی ضرورتی فوری برای استان است.

ایمنی بازار تاریخی اصفهان خط قرمز میراث‌فرهنگی است
ایمنی بازار تاریخی اصفهان خط قرمز میراث‌فرهنگی است

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان ایمنی بازار تاریخی شهر اصفهان را خط قرمز این نهاد دانست.

۳۱۸ زندانی در اصفهان آزاد شدند
۳۱۸ زندانی در اصفهان آزاد شدند

رییس کل دادگستری اصفهان از آزادی ۳۱۸ زندانی جرائم مالی و غیرعمد این استان در چهار ماه نخست امسال خبر داد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است