کد خبر : 259693
انتشار : ۱۴۰۲/۰۶/۰۶ - 18:33
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

معین‌الدین سعیدی: چرا روزی که سفارت افغانستان در تهران را به طالبان دادند برای آنها شرط نگذاشتند؟

نماینده مردم چابهار در مجلس گفت: من معتقد هستم همانطور که جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با طرف غرب عنوان می‌کند که باید تمام گزینه‌ها روی میز باشد باید در مواجهه با گروه طالبان تمام گزینه‌ها روی میز باشد.

معین‌الدین سعیدی: چرا روزی که سفارت افغانستان در تهران را به طالبان دادند برای آنها شرط نگذاشتند؟

به گزارش سایت خبری مدارا؛ افکارنیوز نوشت: معین الدین سعیدی ، نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی به کشمکش‌های اخیر راجع به حق‌آبه هیرمند اشاره کرد و گفت: دیپلماسی آب سه مولفه اساسی دارد. یکی حوزه وزارت امور خارجه، دیگبی کمیته های آب که تحت نظر وزارت نیرو و سومی حضور سازمان حفاظت از محیط زیست است. متاسفانه تاکنون این دیپلماسی آب در کشور ما علیرغم تلاش‌هایی که ازسوی اعضای این مثلث انجام شده است به نتیجه نرسیده است.

وی افزود: با اینکه ما با حضور وزیر امورخارجه و نمایندگان وزارت نیرو و سازمان حفاظت از محیط زیست جلسه‌ای در این باره برگزار کردیم اما این موضوع باید در سطحی بالاتر یعنی در شورای عالی امنیت ملی پیگیری شود. متاسفانه گروه طالبان مطلقاً معاهده آب بین ایران و افغانستان در سال ۱۳۵۱ را اجرایی نمی‌کنند و به صراحت آن را نقض کرده‌اند. اخیراً نیز که اعضای کمیته عالی آب به افغانستان رفتند تا از یکی از ایستگاه‌های آبی بازدید داشته باشند اما متاسفانه اجازه بازدید از سد کجکی داده نشده است.

سعیدی گفت: لذا به نظر ما گروه طالبان هیچ دغدغه واقعی و جدی در راستای انجام تعهدات بین‌المللی خود ندارند و عملاً حقابه هیرمند تامین نمی‌شود ما اکنون به شدت دچار تنش‌های آبی هستیم به ویژه در شمال استان خشکسالی بزرگی اتفاق افتاده است که منجر به مهاجرت تعداد زیادی از مردم شده است.

نماینده مردم چابهار درمجلس با بیان اینکه مسئولان وزارت امور خارجه باید پاسخ دهند که چرا روزی که سفارت جمهوری اسلامی افغانستان را به گروه طالبان دادند، چنین پیش شرط‌هایی گذاشته نشده است، ابراز کرد: من معتقد هستم همانطور که جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با طرف غرب عنوان می‌کند که باید تمام گزینه‌ها روی میز باشد باید در مواجهه با گروه طالبان تمام گزینه‌ها روی میز باشد.

او افزود: اکنون دیگر فقط گزینه‌های دیپلماسی کفایت نمی‌کنند و این موضوع باید در سطح شورای عالی امنیت ملی بررسی گردد تا بخشی از حق‌آبه هیرمند برای کشورمان تامین شود.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: نقد جدی که وجود دارد این است که چرا باید تراز تجاری ۲ میلیارد دلاری با افغانستان باعث شود که این گونه حقوق حقه ملت ایران نادیده گرفته شود؟ برخی از دوستان مطرح می‌کنند که ما اکنون ۷ میلیون اتباع افغان در کشورمان داریم و حتماً ملاحظاتی وجود دارد. اما به نظر من این‌ها توجیه انفعال دیپلماسی نیست و انتظار مردم برآورده نشده است.

سعیدی متذکر شد که حداقل انتظاری که در چنین شرایطی وجود دارد این است که سفارت افغانستان که اکنون در اختیار گروه طالبان است بسته شود و این کمترین درخواستی است که مردم در این شرایط دارند. باز هم تاکید می‌کنم که در قبال افغانستان و حقابه هیرمند باید تمام گزینه‌های ما روی میز باشد و زمانی که می‌گویم تمام گزینه‌ها، مشخص است که منظور چیست.

 

این نماینده مجلس گفت: ناگفته نماند که در کنار این موضوع دستاوردهای دیپلماسی دولت را نیز می‌بینیم و قدردان هستیم. دستگاه دیپلماسی خارجی ما در کنار آسیب و اشکال جدی که در قبال گروه طالبان مطرح است و وجود دارد اتفاقات بسیار خوبی را رقم زده است. آخرین آن‌ها الحاق جمهوری اسلامی ایران به گروه بریکس است که اخیراً اتفاق افتاده و دستاورد بزرگی است.

وی عنوان کرد: همچنین افزایش سطح ارتباط با کشورهای همسایه و فعال شدن بازارچه‌های مرزی نیز ناشی از رویکرد فعال وزیر امور خارجه کشور است. همچنین مورد دیگری که می‌خواهم تشکر ویژه از دستگاه دیپلماسی داشته باشم مربوط به فعالیتی است که در حوزه معاونت کنسولی اتفاق افتاده است.

سعیدی درانتها خاطرنشان کرد: تلاش‌هایی جهت احقاق حقوق زندانیان ایرانی در خارج از کشور انجام شده است و شاهد تحرک جدی هستیم که منجر به آزادی و تبادل بسیاری از زندانیانی که در کشورهایی چون عمان، امارات، هندوستان، سریلانکا و کشورهای آفریقایی بوده‌اند هستیم که شایسته تقدیر است..

اخبار مرتبط:
نویسنده روزنامه کیهان: قالیباف می‌توانست زندگی مرفهی داشته باشد، اما یک زندگی معمولی دارد / پژو پارس هم دارد / مسائل فرزندانش هم ربطی به او ندارد
نویسنده روزنامه کیهان: قالیباف می‌توانست زندگی مرفهی داشته باشد، اما یک زندگی معمولی دارد / پژو پارس هم دارد / مسائل فرزندانش هم ربطی به او ندارد

سعدالله زارعی نوشت: منزل قالیباف در شهرک شهید دقایقی است. من منزل او نرفته ام اما منزل شهید سلیمانی ، منزل آیت الله موحدی کرمانی و منزل محسن رضایی که کاملا" شبیه منزل قالیباف است رفته ام و انصافا" منزل متعارفی است که سپاه در اختیار آنان قرار داده است

۲۶۲ مدافع حقوق بشر ایرانی خواستار آتش‌بس فوری در غزه شدند / ما با مَردم فلسطین اعلام همبستگی می‌کنیم
۲۶۲ مدافع حقوق بشر ایرانی خواستار آتش‌بس فوری در غزه شدند / ما با مَردم فلسطین اعلام همبستگی می‌کنیم

۲۶۲ فمینیست و مدافع حقوق بشر با امضای بیانیه‌ای خواستار آتش‌بس فوری در غزه شدند. آنان در این بیانیه تاکید کرده‌اند «صلح بدون عدالت نمی‌تواند وجود داشته باشد، پس از جامعه بین‌الملل می‌خواهیم که در راستای پایان دادن به اشغال‌گری و ایجاد صلح عادلانه برای فلسطینی‌ها مطابق با استانداردهای بین‌المللی حقوق بشر تلاش کند.».

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است