کد خبر : 258191
انتشار : ۱۴۰۲/۰۵/۲۸ - 18:56
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

مرتضی مبلغ: قانون پیش ثبت‌نام انتخابات یک حرکت فاجعه‌آمیز بود

فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: مهم‌ترین عامل بی اعتمادی مردم نه تنها به دولت بلکه به کل دستگاه‌های مختلف شکل گرفت. یکدستی نشان داد که همه با هم عمل می‌کنند. تصور این بود که با این یکدستی همه چیز با هم پیش می‌رود؛ اما به دلیل عدم درک واقعیت‌ها و ناتوانی مدیران و رویکرد‌های غلط و راهبرد‌های نادرست، دیدیم که چه بلایی سر کشور آمد.

مرتضی مبلغ: قانون پیش ثبت‌نام انتخابات یک حرکت فاجعه‌آمیز بود

به گزارش سایت خبری مدارا؛ انتخاب نوشت: مرتضی مبلغ، فعال سیاسی اصلاح‎طلب، درباره نقش دولت سیزدهم در تقویت حس بی اعتمادی میان مردم گفت: در چند ماه اول دولت رئیسی، نظرسنجی‌هایی که برگزار می‌شد امیدوار کننده بود، چون این‌ها وعده‌های خیلی قطعی به جامعه دادند که ما با آمدنمان مشکلات را حل می‌کنیم؛ بخشی از مردم نیز باور کرده بودند. با گذشت زمان مشخص شد وضعیت بدتر شده است و دقیقا در همان مسائلی که وعده داده بودند وضعیت سخت‌تر شد؛ بنابراین مهم‌ترین عامل بی اعتمادی مردم نه تنها به دولت بلکه به کل دستگاه‌های مختلف شکل گرفت. یکدستی نشان داد که همه با هم عمل می‌کنند. تصور این بود که با این یکدستی همه چیز با هم پیش می‌رود؛ اما به دلیل عدم درک واقعیت‌ها و ناتوانی مدیران و رویکرد‌های غلط و راهبرد‌های نادرست، دیدیم که چه بلایی سر کشور آمد.

وی افزود: مهم‌ترین عامل برای این بی اعتمادی‌ها به عملکرد‌ها برمی گردد. اگر بخواهیم سهم عمده را به نهاد دولت بدهیم، در برخی از دولت‌ها به ویژه در دولت اصلاحات، میزان اعتماد مردم و تحقق وعده‌ها قابل قبول بود. اگر بخواهیم عامل مهم دیگر در این زمینه را در نظر بگیریم، رویکرد‌ها و سیاست‌های اساسی است. آقایان به دنبال این هستند که یک سری از ذهنیت‌های خودشان را که با نیاز‍‌های امروز ایران و قانون همراه نیست به مردم تحمیل کنند. این وضعیت جامعه را به واکنش وا می‌دارد و مشکلات جدی برای مردم ایجاد کرده است.

مبلغ در ادامه اشاره کرد: بی‌اعتمادی معلول سیاست‌ها و رویکرد‌هاست. یکی دیگر از معلول‌های سیاست‌های غلط این است که سیاست ورزی و کنش سیاسی سازنده را به حاشیه می‌برد. احزاب در این شرایط به حاشیه می‌روند و افراد نادان و ناتوان صحنه گردان می‌شوند و این برای جامعه سیاسی به شدت فاجعه آمیز است. همین اقدامی که در مورد اصلاح قانون انتخابات شد یک حرکت فاجعه‌آمیز بود. اگر کمترین دقت و درکی از واقعیت وجود داشت این کار را انجام نمی‌دادند. یک کار ضربتی که با خیلی از مقررات هم همراه نبود انجام شد و احزاب کنار رفتند. کسانی میدان‌دار شده‌اند که کمترین درکی از واقعیت‌های ایران و جهان ندارند.

مبلغ در پایان تاکید کرد: به نظر من بزرگترین بازنده این وضعیت خود نهاد دولت است که آسیب‌های آن به مردم وارد می‌شود. یک حاکمیت باید بتواند کشور را به خوبی اداره کند و اعتماد مردم را جلب کند. وقتی که سیاست به حاشیه برود و اصلاح طلبان که یکی از نیرو‌های اصلی و جدی مورد اعتماد مردم بودند به حاشیه بروند، طبیعی است که بازنده اصلی دولت است. اصلاح طلبان وقتی تمام راه‌ها بسته باشد هیچ کاری جز هشدار دادن نمی‌توانند انجام دهند. مردم به این نتیجه رسیدند که هر تلاشی برای بهبود وضعیت به نتیجه نمی‌رسد.

اخبار مرتبط:
کارزار پرستو فروهر علیه صدراعظم آلمان
کارزار پرستو فروهر علیه صدراعظم آلمان

شهروندان آلمانی-ایرانی به نام خود از فریدریش مرتس، صدراعظم، شکایت کیفری کرده و خواستار تحقیقات قانونی در مورد اظهارات او شده‌اند.

دیدار عراقچی با رئیس جمهور آفریقای جنوبی در حاشیه اجلاس بریکس
دیدار عراقچی با رئیس جمهور آفریقای جنوبی در حاشیه اجلاس بریکس

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه با سیریل رامافوسا رئیس جمهور آفریقای جنوبی در حاشیه اجلاس سران بریکس دیدار و گفتگو کرد.

اسرائیل هیوم: تمرکز گفت‌وگوی ترامپ و نتانیاهو بر موضوع ایران است
اسرائیل هیوم: تمرکز گفت‌وگوی ترامپ و نتانیاهو بر موضوع ایران است

اسرائیل هیوم گزارش داد، موضوع عادی‌سازی روابط با سوریه در برنامه فعلی «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی قرار ندارد و این دیدار بر موضوع «ایران» متمرکز است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است