کد خبر : 243735
انتشار : ۱۴۰۲/۰۲/۲۶ - 23:09
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

خضریان: مسیر اصلاح مجلس یازدهم انتخابات هیات رئیسه است

یک نماینده مجلس نسبت به عملکرد هیات‌ رییسه مجلس شورای اسلامی انتقاد کرد.

خضریان: مسیر اصلاح مجلس یازدهم انتخابات هیات رئیسه است

به گزارش سایت خبری مدارا؛ علی خضریان، نماینده مجلس با اشاره به انتخابات چهارمین اجلاسیه هیات رئیسه دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی، گفت: باید بپذیریم که مجلس یازدهم در کنار نقاط قوتی که داشته است، در طول سه سال گذشته خصوصاً در نحوه مدیریتش دارای نقاط ضعفی است که عموم آن را می‌بایست در تصمیمات و اقدامات هیأت رئیسه مجلس جستجو کرد. برخی از این نقدها را حتی می‌توان در بازخوردگیری از فضای اجتماعی نیز دریافت کرد. موضوعاتی چون عدم توجه به نیازهای اصلی و اولویت‌های اصلی جامعه در تعیین دستور جلسات، خصوصاً موضوعاتی که در صورت تصویب می‌توانستند دردی را در موضوعات مختلف از جامعه برطرف کنند یا مانع ایجاد برخی خسارات اجتماعی یا اقتصادی شوند، مدت‌ها در نوبت می‌ماندند و یا همچنان مانده‌اند.

به گزارش ایسنا، وی افزود: همچنین نحوه تصمیم‌گیری و عملکرد هیأت رئیسه مجلس در موضوعاتی چون شفافیت آرای نمایندگان که مطالبه به حق اجتماعی بود، زیر سوال است و در ازای آن موضوعاتی در دستور صحن قرار گرفتند که بعضاً برخی از آنها فاقد اولویت و پختگی لازم بودند و به همین دلیل شاهدیم به دفعات از صحن مجدداً به کمیسیون‌ها ارجاع می‌شدند و با گرفتن وقت مجلس جالب اینکه با کمترین زمانی چون اراده هیأت رئیسه مجلس را برای تصویبشان شاهدیم، مجدد در دستور صحن قرار گرفتند.

نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم ادامه داد: با توجه به پیش بینی قانون آیین نامه داخلی مجلس که انتخاب اعضای هیأت رئیسه مجلس را بصورت سالانه قرار داده است، به نظر می‌رسد هدف قانون گذار از این موضوع ارزیابی مداوم عملکرد اعضای هیأت رئیسه مجلس توسط نمایندگان و اصلاح ترکیب آن در جهت تقویت عملکرد و کارآمدسازی مجلس می‌باشد که لازم است مورد توجه جدی قرار گیرد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: فراکسیون نباید محل سانسور واقعیت‌های مجلس باشد، اگر فراکسیون انقلاب اسلامی عملکرد هیأت رئیسه مجلس را ارزیابی صحیح و نقد نکند، کجا محل نقد و ارزیابی خواهد بود؟ آیا هیچ نقدی به عملکرد مجلس یازدهم در سه سال گذشته وارد نیست؟ اگر نقدی وارد است که با مراجعه به جامعه می‌بینیم هست، مسیر اصلاحش در اجلاسیه چهارم نیست؟ به نظر می‌رسد بی اعتنا به این نقدها نمی‌توان وارد اجلاسیه چهارم مجلس یازدهم شد.

این عضو شورای مرکزی فراکسیون انقلاب اسلامی با انتقاد از عملکرد فراکسیون انقلاب اسلامی در این خصوص، گفت: انتظار این است که هیأت رئیسه فراکسیون انقلاب اسلامی با تعیین شاخص‌هایی که امکان ارزیابی و نمره‌دهی به اعضای هیأت رئیسه مجلس را برای نمایندگان فراهم کند، زمینه شناسایی ضعف‌ها و قوت‌ها را در جهت تصمیم‌گیری درست فراهم می‌کرد تا نمایندگان مجلس بتوانند با مبنای مشخص و شفاف که قابل ارزیابی باشد، تصمیم‌گیری کنند.

خضریان در ادامه با اشاره به خاطره‌ای از علامه مصباح یزدی در خصوص تعهد به تصمیمات جمعی در تشکیلات، گفت: سوالی از مرحوم علامه مصباح یزدی مطرح شد که اگر عضوی از یک تشکیلات سیاسی که با رعایت همه این شاخص‌گذاری‌ها و ارزیابی‌ها به تصمیمی در خصوص معرفی افراد رسید، همچنان نظرش با دیگر اعضا متفاوت بود، باید چه کار کند؟ بر این موضوع تأکید داشتند که می‌بایست به نظری که برایش حجت می‌باشد عمل کند و الزامی در پذیرش نظر جمعی نیست. خب حال که یک فیلسوف اسلام شناس که از منظر رهبری معظم انقلاب به عنوان مطهری زمان و استاد فکر یاد می‌شود، اینگونه نظر می‌دهند، چطور برخی قصد دارند با جوسازی و پروپاگاندای رسانه‌ای مانع تصمیم‌گیری درست نمایندگان مجلس شوند؟!

وی همچنین گفت: ما باید به سمت تصمیم جمعی درست حرکت کنیم، هیچ کس مانع این نیست اما مهم‌تر از جمعی بودن، تصمیم درست بودن حائز اهمیت است. در همین راستا ارزیابی از عملکرد همه اعضای هیات رئیسه مجلس در طول سه سال گذشته و اعلام شفاف آن به نمایندگان باید انجام شود تا بر مبنای آن بتوان تصمیم درست گرفت. ما نباید نگاه سیاسی به این موضوع داشته باشیم، بلکه انتخابات هیأت رئیسه مجلس را باید در مسیر اینکه تأمین منافع مردم در آن دیده شود، مشاهده کرد. و الّا غیر از این باشد همانطور که این سه سال به پایان رسید، سال آخر مجلس یازدهم هم در کمتر از چشم برهم زدنی تمام خواهد شد و کارنامه مجلس یازدهم و تک تک نمایندگان مجلس در پیشگاه خداوند متعال و مردم عزیزمان قرار خواهد گرفت.

اخبار مرتبط:
صادق زیباکلام: مسئولیت‌ناپذیری و پاسخگو نبودن، مهمترین ویژگی دولتِ رئیسی است
صادق زیباکلام: مسئولیت‌ناپذیری و پاسخگو نبودن، مهمترین ویژگی دولتِ رئیسی است

استاد دانشگاه تهران گفت: ویژگی مهم دیگری که در این دولت دیده می‌شود، مخالفت با جریانات آزادی‌خواه و دموکراسی‌خواه بوده و اینکه همه مشکلات را به گذشتگان نسبت دهند. در واقع مسئولیت‌ناپذیری و پاسخگو نبودن، مهمترین ویژگی دولت آقای رئیسی است و هیچ طرح و برنامه‌ای از ابتدای این دولت وجود نداشت که عده‌ای براساس آن بگویند درباره مسائل مختلف بعد از مطالعه، برنامه‌ریزی، همفکری با دانشگاهیان و مدیران با تجربه وعده‌هایی را مطرح کنند.

رئیسی: اغتشاشات خیابانی راه انداختند و تحریم کردند، ولی زهی خیال باطل / در عملیات وعده صادق دماغ دشمن را به خاک مالیدیم
رئیسی: اغتشاشات خیابانی راه انداختند و تحریم کردند، ولی زهی خیال باطل / در عملیات وعده صادق دماغ دشمن را به خاک مالیدیم

سید ابراهیم رئیسی گفت: برخی می خواستند در کشور اعلام کنند که باید سایه جنگ را کوتاه کرد و روی موشک و توان نطامی خود معامله کرده و برجام ۲ و ۳ را روی میز بگذاریم، ولی رهبری گفتند برجام ۱ چه شد که ۲ و ۳ را روی میز بگذارید و موشک قابل معامله نیست. در عملیات وعده صادق دیدید چگونه دماغ دشمن به خاک مالیده شد. گفتمان ما عقلانیت انقلابی است نه دیپلماسی التماسی.

محمد مهاجری: رئیسی تنها کاری که می‌کند این است که کاغذی را که به دستش می‌دهند،‌ می‌خواند
محمد مهاجری: رئیسی تنها کاری که می‌کند این است که کاغذی را که به دستش می‌دهند،‌ می‌خواند

تحلیلگر سیاسی اصولگرا به گفت: «صحبت رئیس‌جمهور با رسانه ملی به‌صورت کلی مسئله‌ای نادرست نیست اما اینکه این رسانه به مثابه یک تریبون یک‌‌طرفه و بدون چالش برای بیان گفته‌های رئیس‌جمهور باشد، نه برای شخصیت رئیس‌جمهور امتیازی محسوب می‌شود و نه برای صداوسیما به لحاظ شأن حرفه‌ای و رسانه‌ای ارزشی به حساب می‌آید.»

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است