❮
کد خبر : 223529
انتشار : 2023/01/08 - 21:38
دسته‌بندی : خوزستان
چاپ

گونه غیربومی و مهاجم ماهی سر سوسماری در رودخانه کرخه شناسایی شد

معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: صیاد خوزستانی پس از صید ، با استفاده از تجربه و شناخت از ماهیان، گونه غیر بومی و مهاجم ماهی سر سوسماری را شناسایی کرد و به محیط زیست اطلاع داد.

گونه غیربومی و مهاجم ماهی سر سوسماری در رودخانه کرخه شناسایی شد

سید عادل مولا اشاره به شناسایی این گونه حیوانی در خوزستان بیان کرد: یکی از صیادان مجاز ماهی در رودخانه کرخه یک قطعه ماهی سرسوسماری (گار ) از گونه های غیربومی و مهاجم را در رودخانه کرخه صید کرد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه این گونه غیربومی بوده و زیستگاه آن در آمریکای شمالی است و توان زیست در آب های شیرین، نیمه شور و باتلاقی را دارد احتمالا از طریق افرادی که ماهی زینتی نگه می دارند یا تخلیه آکواریوم به رودخانه راه یافته است.

معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: طول این ماهی در محیط طبیعی بین یک تا چهار متر و وزنی تا حداکثر ۱۳۰ کیلوگرم دارد و از بزرگترین گونه ماهی در آمریکای شمالی است که تقریبا تمام وقت خود را در آب شیرین می گذراند و دارای رژیم غذایی متنوعی است.

مولا با بیان اینکه این گونه حیوانی می‌تواند پرندگان کوچک را نیز شکار کند افزود: از اقدام این صیاد قدردانی می شود و از صیادان درخواست داریم در صورت مشاهده موارد مشابه و برخورد با گونه‌های غیر بومی مراتب را به ادارات محیط زیست در سطح خوزستان اطلاع دهند.

وی ادامه داد: ماهی سر سوسماری بزرگترین نوع از بین هفت گونه شناخته شده گار است که دارای بدنی به شکل اژدر و رنگ قهوه ای زیتونی و دارای پوسته براق است. بدن ماهی سرسوسماری، به شکل یک استوانه بلند است و سر آنها همراه با فک کشیده و دندان های سوزنی مانند ، روی بدنشان قرار گرفته است.

رودخانه کرخه، سومین رود بلند ایران پس از کارون و سفید رود است. این رود از به هم پیوستن ۲ رودخانه زال و سیمره در اندیمشک تشکیل شده و پس از طی مسیری نزدیک به ۷۵۵ کیلومتر به تالاب هورالعظیم در مرز ایران و عراق در غرب خوزستان می‌ریزد.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط:
معاون استاندار خوزستان: سرشماری از اول مهر آغاز می‌شود/دقت در سرشماری مبنای توسعه است
معاون استاندار خوزستان: سرشماری از اول مهر آغاز می‌شود/دقت در سرشماری مبنای توسعه است

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان، سرشماری دقیق نفوس و مسکن را یکی از الزامات برنامه‌ریزی برای توسعه استان دانست و بر ضرورت مشارکت و همراهی مردم در اجرای این طرح تاکید کرد.

هشدار فوری نسبت به افزایش دبی خروجی سد بالارود اندیمشک
هشدار فوری نسبت به افزایش دبی خروجی سد بالارود اندیمشک

بخشدار الوار گرمسیری اندیمشک با اشاره به صدور هشدار فوری نسبت به افزایش دبی خروجی سد بالارود گفت: خروجی سد بالارود از ساعت هشت صبح ۳۱ شهریور تا سقف ۵۰ مترمکعب بر ثانیه افزایش می‌یابد.

مبارزه با موادمخدر نیازمند رویکرد اجتماعی و آموزشی در کنار اقدامات مقابله‌ای است
مبارزه با موادمخدر نیازمند رویکرد اجتماعی و آموزشی در کنار اقدامات مقابله‌ای است

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان با تاکید بر ضرورت اتخاذ رویکردی جامع در مبارزه با موادمخدر، گفت: اقدامات مقابله‌ای به تنهایی کافی نیست و باید با آموزش، آگاهی‌بخشی و مشارکت فعال خانواده‌ها، سرمایه‌های اجتماعی استان را در برابر این پدیده خانمان‌سوز حفظ کرد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است