کد خبر : 222355
انتشار : ۱۴۰۱/۱۰/۱۳ - 12:04
دسته‌بندی : اقتصادی
چاپ

واردات برنج کلاً ممنوع شد

رئیس انجمن واردکنندگان برنج ایران گفت: واردات انواع برنج از نیمه آبان ماه سال جاری ممنوع و متوقف شده است و عملاً هیچ نوع برنج خارجی از گمرک ترخیص نمی‌شود.

واردات برنج کلاً ممنوع شد

به گزارش سایت خبری مدارا؛ اخوان اکبری رئیس انجمن واردکنندگان برنج ایران در همین رابطه اظهار داشت: واردات برنج از نیمه آبان ماه سال جاری ممنوع و متوقف شده است و عملاً هیچ نوع برنج خارجی از گمرک ترخیص نمی‌شود.

وی افزود: درباره دلایل توقف واردات برنج به کشور تنها متعادل نبودن تراز تجاری کشورمان با این کشورها اعلام شده است.

به نوشته تسنیم: رئیس انجمن واردکنندگان برنج ایران هشدار داد: ممنوعیت یا توقف واردات برنج توسط وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند منجر به کوچک شدن سفره مصرف‌کنندگان شود.

وی تصریح کرد: تولید محصول برنج داخلی پاسخگوی همه نیاز بازار نیست، مضاف بر اینکه باید توان خرید مصرف‌کنندگان را در نظر داشت.

وی با یادآوری این مهم که در ایام پایانی سال و هم‌زمان شدن عید نوروز و حلول ماه مبارک رمضان تقاضا برای برنج تشدید می‌شود، اظهار داشت: براساس آمار گمرک از ابتدای سال تا کنون حدود یک میلیون و ۲۷۴ هزار تن برنج وارد شده‌ است، در حالی که نیاز کشور به واردات ۱.۵ میلیون تن است و تا پایان سال باید ۲۵۰ هزار تن برنج وارد کشور شود.

وی ادامه داد: سفره حداقل شش دهک اول کشور، معادل نیمی از مصرف‌کنندگان برنج، وابسته به برنج‌های وارداتی است که قیمت به‌مراتب کمتر از تولیدات داخلی دارند.

رئیس انجمن واردکنندگان برنج ایران گفت: هنوز مشخص نیست که ثبت سفارش‌هایی که از قبل انجام شده است مشمول این ممنوعیت هستند یا خیر و ممکن است برای هر یک از آنها بر اساس منشأ ارز، زمان ثبت سفارش آنها و کشور مبدأ واردات تصمیم‌گیری شود.

وی گفت: برنج بعد از گندم دومین محصول غذایی پرمصرف در کشور است و از این رو به مسئولان پیشنهاد می‌شود پیش از تصمیم‌گیری پشت درهای بسته با انجمن واردکنندگان برنج ایران به‌عنوان نهاد تخصصی فعال در صنعت برنج و تأمین کننده کسری نیاز کشور مشورت کنند.

رئیس انجمن واردکنندگان برنج ایران اضافه کرد: اعضای انجمن واردکنندگان برنج ایران به‌واسطه سال‌ها فعالیت و خوش‌حسابی، نزد شرکای تجاری در کشورهای مبدأ واردات برنج، برای اقتصاد کشور اعتبار کسب کرده‌اند و این‌گونه رها کردن ناگهانی بازار به اعتبار و پیشینه اقتصاد کشور آسیب جدی می‌زند.

وی با بیان اینکه “نباید فراموش کنیم که به‌دلیل تحریم، اقتصاد کشور در شرایط ویژه‌ای قرار دارد”، مطرح کرد: فعالان بخش خصوصی تا کنون توانسته‌اند به‌اشکال مختلف تحریم را خنثی و مواد غذایی مورد نیاز کشور از جمله برنج را تأمین کنند و متوقف شدن روابط تجاری یعنی از دست رفتن کانال‌های ویژه‌ای که می‌توانستند راهگشای تجارت خارجی کشور باشند.

 

اخبار مرتبط:
حق‌شناس: در ایران خصوصی‌سازی نداریم، خصولتی‌سازی داریم
حق‌شناس: در ایران خصوصی‌سازی نداریم، خصولتی‌سازی داریم

یک اقتصاددان گفت: مسئله بعدی این است که در ایران خصوصی‌سازی صرفا با هدف کسب پول بیشتر است؛ در حالی که در آلمان که خصوصی‌سازی انجام شد با هدف کسب درآمد برای دولت نبود، بلکه با انگیره واگذاری با هدف اخراج‌نشدن کارگران و ارتقاء خطوط تولید بود.

کمتر از دو ماه از سال گذشته، اما برخی کالا‌ها ۳۰ تا ۴۰% گران شده‌اند
کمتر از دو ماه از سال گذشته، اما برخی کالا‌ها ۳۰ تا ۴۰% گران شده‌اند

حمیدرضا رستگارپور رییس اتاق اصناف تهران گفت: تقریبا تمام مردم هیچ علاقه‌ای به نگهداری ریال ندارند و هم فعال اقتصادی و فعال در کسب و کارها و هم مردم عادی پول ملی را خسارت می‌بینند و می‌دانند. از این رو مسئولان کشور باید برای این موضوع تدبیری بیندیشند تا ریال حداقل برای یک سال پشتوانه داشته باشد، یعنی مردم مطمئن شوند که ارزش این پول حداقل یک سال حفظ می‌شود و این خواسته ما در اصناف هم است.

چه کنیم که یارانه نقدی ما قطع نشود؟
چه کنیم که یارانه نقدی ما قطع نشود؟

امسال تا قبل از شهریور میزان درآمد و حجم سرمایه خانوارها مورد بازبینی و ارزیابی مجدد قرار می‌گیرد و بخشی از خانوارها با افزایش ارزش ریالی اموال از فهرست یارانه بگیران حذف شده و بعضی هم ممکن است جابجایی دهک برای آنها اتفاق بیفتد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است