کد خبر : 222335
انتشار : ۱۴۰۱/۱۰/۱۳ - 10:58
دسته‌بندی : پیشنهاد سردبیر
چاپ

فعال سیاسی اصولگرا: محسن برهانی برای دستگاه قضایی برکت است

محمد مهاجری نوشت: آقای محسن برهانی از این جهت، یک برکت است برای دستگاه قضایی. او با شهامت و صراحت دیدگاه‌های خود را بیان می‌کند و از تبعات احتمالی سخنانش بیم ندارد.

فعال سیاسی اصولگرا: محسن برهانی برای دستگاه قضایی برکت است

به گزارش سایت خبری مدارا؛ محمد مهاجری در یادداشتی با عنوان «با محسن برهانی چه کنیم؟» برای روزنامه اعتماد نوشت: ۱- تاکنون نه آقای محسن برهانی را دیده‌ام و نه با او هم‌کلام شده‌ام، اما در یکی، دو ماه اخیر اظهارنظرهایی از او در فضای مجازی و مطبوعات و در یک مناظره تلویزیونی نقل می‌شود که این حقوقدان را در زمره افراد شریف حرفه خود قرار می‌دهد.

۲- اما چرا سخنان او به مذاق عده‌ای خوش نمی‌آید؟ دلیلش روشن است. افرادی که همواره تشکیلات قضایی را صرفا چماقی می‌خواهند که به کار محکوم‌ کردن رقیب می‌آید، اینک در برابر استدلالات کاملا علمی یک حقوقدان برمی‌آشوبند. آقای برهانی به عنوان یک چهره حوزوی که از سخنانش پیداست به قضای اسلامی تسلط دارد، کاملا درون‌دینی سخن می‌گوید. از طرفی به عنوان یک چهره حقوقی و استاد دانشگاه کاملا در چارچوب قوانین موضوعه اظهارنظر می‌کند و اتفاقا هر دوی این ویژگی‌ها گناهان کوچکی نیستند که توسط افراد افراطی نادیده گرفته شوند!

۳- در اعتراضات اخیر، عده‌ای از مدافعان امنیت، به شهادت رسیده‌اند. متهمان دستگیرشده و در دادگاه برای‌شان حکم صادر شده است. در فضای رسانه‌ای و عمومی احکام صادره مورد مناقشه قرار گرفته. هم چهره‌های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی در برابر این احکام موضع گرفته‌اند (که به ‌لحاظ حقوقی مسموع نیست) و حقوقدانانی مانند آقای برهانی با اقامه دلیل، صحت و قانونی ‌بودن احکام صادره را زیر سوال برده‌اند.

اصولا اختلاف بین قضات امری کاملا پذیرفته است. در بسیاری از موارد احکام دادگاه‌های بدوی توسط قضات تجدیدنظر مردود شمرده می‌شود و این یعنی اختلاف‌نظر قضات. گاهی نیز احکام صادره توسط دیوان‌عالی کشور مورد مناقشه قرار می‌گیرد! این هم یعنی اختلاف‌نظر قضات. دلیلش هم برمی‌گردد به برداشتی که هر قاضی از قانون دارد. طبق قانون اساسی، قضات می‌توانند در حوزه اختیار و تکلیف خود، قانون را تفسیر کنند و براساس برداشت خودشان رای بدهند؛ هر چند که ممکن است تفسیرشان توسط سلسله‌مراتب نقض شود. پس اختلاف‌نظر امری طبیعی است. حال همین اختلاف اگر به سطح جامعه حقوقی کشور کشیده شود، نه‌تنها مخل فعالیت‌های قضایی نیست بلکه عملا باعث می‌شود قضات در فضایی شفاف‌تر رای بدهند و حکم آنها نزد افکار عمومی مقبول‌تر واقع شود.

۴- آقای محسن برهانی از این جهت، یک برکت است برای دستگاه قضایی. او با شهامت و صراحت دیدگاه‌های خود را بیان می‌کند و از تبعات احتمالی سخنانش بیم ندارد. قوه قضاییه می‌تواند با او دو برخورد داشته باشد؛ نخست اینکه او را به اتهام تشویش اذهان عمومی و تضعیف نظام احضار کند! دوم همان‌گونه که جناب آقای اژه‌ای مدتی قبل، از گشودن باب گفت‌وگو سخن راندند، با آقای برهانی به بحث بپردازند. یا قانع کنند یا اگر قانع شدند از آن برای اصلاح روند صدور احکام قضایی استفاده کنند.

۵- اگر وجود امثال آقای برهانی برای کشور به‌خصوص سیستم قضایی نعمت‌ باشد، شکر این نعمت، شاید این است که در کرسی‌های تحقیقاتی مهم در سیستم حقوقی کشور از آنها بهره‌مند شوند تا منشا اثر بیشتری گردند و اگر چنین نمی‌کنند امنیت این افراد را برای اظهارنظر آزاد، منطقی و حقوقی تامین و تضمین کنند.

اخبار مرتبط:
ان.بی.سی: خلیج فارس در نقشه‌های رسمی آمریکا همچنان به‌عنوان «خلیج فارس» باقی خواهد ماند / کاخ سفید دیگر قصد ندارد تغییری در نام آن اعلام کند
ان.بی.سی: خلیج فارس در نقشه‌های رسمی آمریکا همچنان به‌عنوان «خلیج فارس» باقی خواهد ماند / کاخ سفید دیگر قصد ندارد تغییری در نام آن اعلام کند

ان.بی.سی نوشت: خلیج فارس همچنان در نقشه‌های رسمی ایالات متحده به‌عنوان «خلیج فارس» باقی خواهد ماند، چراکه کاخ سفید دیگر قصد ندارد تغییری در نام آن به «خلیج عربی» اعلام کند؛ موضوعی که در هفته منتهی به سفر ترامپ به منطقه مطرح شده بود. این خبر را یکی از مقامات ارشد کاخ سفید و منبعی آگاه از این گفتگوها اعلام کردند.

نماینده ویژه ترامپ: دستیابی به توافق با ایران پیش از دستیابی به صلح میان روسیه و اوکراین، امکانپذیر است
نماینده ویژه ترامپ: دستیابی به توافق با ایران پیش از دستیابی به صلح میان روسیه و اوکراین، امکانپذیر است

استیو ویتکاف، نماینده ویژه دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا در امور خاورمیانه درمورد مذاکرات با ایران گفت: «توافق‌ها اساساً درباره پیدا کردن راهی برای ایجاد نوعی تعادل برای همه طرف‌هاست. بخش عمده‌ای از آن مربوط به درک هر دو طرف است، و اینکه چه چیزی برای آوردن هر دو طرف به میز مذاکره لازم است. و بعد هم باید فهمید چطور می‌توان اختلاف‌ها را بین دو طرف کاهش داد. من تمام عمرم را صرف همین کار کرده‌ام.»

فاضل‌میبدی: اگر مسئله ما با آمریکا حل شود ممکن است کشور از این فسادی که گرفتار آن است، کمی نجات پیدا کند و مشکلات حل شود
فاضل‌میبدی: اگر مسئله ما با آمریکا حل شود ممکن است کشور از این فسادی که گرفتار آن است، کمی نجات پیدا کند و مشکلات حل شود

عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم گفت: اگر مسئله ما با آمریکا حل شود ممکن است کشور از این فسادی که گرفتار آن است، کمی نجات پیدا کند و مشکلات حل شود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است