کد خبر : 217833
انتشار : 2022/12/16 - 14:08
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

عضو خبرگان رهبری: حتی اگر خانواده مقتول محارب را ببخشند، امام جامعه باید محارب را مجازات کند

نماینده مجلس خبرگان رهبری گفت: کسانی که در جامعه قمه کشی می کنند، در اتوبان شیشه ماشین ها را می شکنند، خیابان را به آتش می کشند، قطعاً در حکم محارب هستند.

عضو خبرگان رهبری: حتی اگر خانواده مقتول محارب را ببخشند، امام جامعه باید محارب را مجازات کند

به گزارش سایت خبری مدارا؛آیت الله عباس کعبی  در جلسه درس خارج خود به بررسی علمی و فقهی محاربه و افساد فی الارض پرداخت.

به نوشته رسا، وی با اشاره به تعاریف حق الله و حق الناس گفت: حق الناس دو بعد عمومی و خصوصی دارد و نسبت به جرائم حق الناس عمومی حتی اگر شاکی وجود نداشته باشد، استیفاء و رسیدگی به آن از وظایف نظام اسلامی است.

نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اسلام نسبت به امنیت و آرامش جامعه اهتمام ویژه ای دارد، ابراز کرد: اسلام برای دفاع عمومی جامعه در مقابل دشمنان بیرونی جهاد را تشریع کرده و در مقابل اخلالگران به امنیت و آرامش جامعه مجازات هایی از جمله مجازات محاربه را در نظر گرفته است.

وی افزود: محاربه و افساد فی الارض در قانون مجازات اسلامی سال 1392 مشخص، شفاف و روشن و تعریف دارد و آنچه که بایستی برای قاضی ملاک باشد، قانون مجازات اسلامی است نه بحث های فقهی؛ اگر چه قانون مجازات اسلامی براساس بحث های فقهی است.

آیت الله کعبی با اشاره به حکم در قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 تصریح کرد: حکم محاربه شامل کسانی است که ارعاب و تخریب اموال عمومی را انجام می دهند و با اعمال شان امنیت جامعه را مختل می کنند حتی اگر منجر به قتل هم نشوند اما به نفس اینکه امنیت و آرامش را مختل کنند و مردم را به قصد جان، مال و ناموس بترسانند را شامل می شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به روایاتی از امام باقر (ع) و تصریح قانون مجازات ادامه داد: اغتشاشاتی که منجر به اخلال در امنیت عمومی، تخریب اموال عمومی و خصوصی شود حتی اگر منجر به کشتن فردی هم نگردد، تصمیم و حکم نهایی با قاضی، حاکم شرع و نظام اسلامی است که می توانند حکم اعدام را بر او بار کنند.

وی خاطرنشان کرد: براساس روایت امام باقر (ع) حتی اگر خانواده مقتول محارب را بخشیده باشند اما باز بر امام جامعه است که فرد محارب را مجازات کند چرا که در امنیت عمومی اخلال ایجاد کرده و این دیگر حکم خصوصی نیست و متوقف بر شاکی خصوصی هم نیست.

نماینده مجلس خبرگان رهبری حکم محارب را شرعاً و قانوناً اعدام برشمرد و اذعان کرد: حکم کسانی که در جامعه قمه کشی می کنند، در اتوبان شیشه ماشین ها را می شکنند، خیابان را به آتش می کشند، قطعاً حکم محارب می باشد و روایت به صراحت بر اعدام چنین افرادی صحه می گذارد.

اخبار مرتبط:
پزشکیان: اگر نتوانیم معیشت مردم را بهبود ببخشیم خدا از ما نخواهد گذشت
پزشکیان: اگر نتوانیم معیشت مردم را بهبود ببخشیم خدا از ما نخواهد گذشت

رئیس جمهور در جلسه امروز هیئت دولت، گفت: خداوند از ما نخواهد گذشت، اگر نتوانیم معیشت و سطح زندگی مردم را بهبود بخشیم.

احتمال توقیف تلفن‌های همراه نظامیان آمریکایی در پایگاه‌های منطقه
احتمال توقیف تلفن‌های همراه نظامیان آمریکایی در پایگاه‌های منطقه

فرمانده سنتکام اذعان کرده است که ویدئوهای تلفن همراه که به صورت آنلاین به اشتراک گذاشته می‌شوند، می‌توانند به ایران در هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکایی کمک کنند.

در جلسات مخفی جبهه پایداری جایگزین پزشکیان انتخاب شد!
در جلسات مخفی جبهه پایداری جایگزین پزشکیان انتخاب شد!

محمد مهاجری (فعال رسانه‌ای اصولگرا) برخی جزئیات جلسات اخیر جبهه پایداری برای جایگزینی یکی از خودشان به جای پزشکیان را افشا کرد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است