کد خبر : 214868
انتشار : ۱۴۰۱/۰۹/۱۴ - 13:12
دسته‌بندی : اقتصادی
چاپ

یونولیت سقفی در بازار نایاب شد/ پتروشیمی‌ها پروژه‌های ساختمانی را تعطیل کردند

درحالی روند رو به رشد قیمت پلاستوفوم ادامه دارد و هر بلوک آن به حدود ۵۰۰ هزار تومان رسیده که به دلیل کمیاب شدن این نهاده، کارگاه‌های ساختمانی در حال تعطیل شدن هستند.

یونولیت سقفی در بازار نایاب شد/ پتروشیمی‌ها پروژه‌های ساختمانی را تعطیل کردند

به گزارش سایت خبری مدارا؛ درحالی روند رو به رشد قیمت پلاستوفوم ادامه دارد و هر بلوک آن به حدود ۵۰۰ هزار تومان رسیده که به دلیل کمیاب شدن این نهاده، کارگاه‌های ساختمانی در حال تعطیل شدن هستند.

به نوشته تسنیم؛ اواخر مهرماه امسال، عضو هیئت مدیره کانون سراسری انبوه‌سازان از افزایش قیمت یونولیت سقف خبر داده و به تسنیم گفته بود: دلیل این افزایش قیمت عدم عرضه مناسب مواد اولیه توسط پتروشیمی‌ها اعلام شده است.

«فرشید پورحاجت» بیان کرد: حدود یک هفته است که قیمت پلاستوفوم (یونولیت سقفی) بین ۵۰ تا ۶۰ درصد افزایش یافته است. هفته گذشته قیمت یک بلوک استاندارد پلاستوفوم حدود ۱۵۰ هزار تومان بود که در زمان حاضر به ۲۳۰ هزار تومان افزایش یافته است.

وی ادامه داد: کارخانه‌های تولید پلاستوفوم می‌گویند عدم عرضه مواد اولیه مورد نیاز برای تولید از سوی پتروشیمی‌ها، باعث افزایش قیمت شده است.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان تأکید کرد: به گفته تولیدکنندگان پلاستوفوم (یونولیت سقفی) مشتری در بازار نیست و کسی یونولیت را با قیمت ۲۳۰ هزار تومان خریداری نمی‌کند.

پورحاجت اواسط ماه قبل نیز گفته بود: در ادامه افزایش قیمت، یک بلوک استاندارد پلاستوفوم به ۴۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.

وی افزود: پتروشیمی‌ها از عرضه مواد اولیه تولید پلاستوفوم به کارخانه‌های تولید خودداری می‌‌کنند و این مسئله باعث شده تا برخی کارخانه‌ها تعطیل شوند.

وی تصریح کرد: شرکت‌های پتروشیمی، کارگاه‌های زیرپله‌ای نیستند که نتوان بر عملکرد آنها نظارت کرد. از دولت می‌خواهیم به این موضوع وارد شود تا از افزایش قیمت تمام شده مسکن جلوگیری به عمل آید.

عضو هیئت مدیره کانون سراسری انبوه‌سازان بیان کرد: به دلیل افزایش قیمت پلاستوفوم،‌ هزینه ساخت هر مترمربع واحد نهضت ملی مسکن ۲۷۰ هزار تومان افزایش یافته است.

کارگاه‌های ساختمانی در آستانه تعطیل شدن

پورحاجت امروز نیز در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به این‌که پتروشیمی‌ها می‌گویند در دوره تعمیرات قرار دارند که صحت و سقم را نمی‌دانیم، افزود: چند ماهی است که مواد اولیه تولید یونولیت سقفی به تولیدکنندگان تحویل نمی‌شود یا این‌که قطره‌چکانی توزیع می‌شود.

وی تصریح کرد: به دلیل کمیاب شدن پلاستوفوم، اکثر کارگاه‌های ساختمانی در حال تعطیل شدن هستند.

وی بیان کرد: برای حل این معضل با نمایندگان مجلس، مسئولان استانی و کشوری صحبت کردم؛ می‌گویند حل می‌شود ولی زمان آن مشخص نیست، حل این مشکل هم کار پیچیده‌ای نیست.

بررسی‌ها از بازار ساخت و ساز نشان می‌دهد که یونولیت سقفی روند صعودی افزایش قیمت را ادامه داده و هر بلوک استاندارد آن با احتساب هزینه‌های حمل به حدود ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

روند افزایش قیمت پلاستوفوم در حالی ادامه دارد که سازندگان از نایاب شدن این نهاده ساختمانی خبر می‌دهند. به‌گفته فعالان این بخش، همزمان با گران شدن یونولیت سقفی، عرضه آن در بازار مصرف به شدت کاهش یافته و بسیاری از پروژه‌های ساختمانی به همین دلیل متوقف شده‌اند.

اخبار مرتبط:
حق‌شناس: در ایران خصوصی‌سازی نداریم، خصولتی‌سازی داریم
حق‌شناس: در ایران خصوصی‌سازی نداریم، خصولتی‌سازی داریم

یک اقتصاددان گفت: مسئله بعدی این است که در ایران خصوصی‌سازی صرفا با هدف کسب پول بیشتر است؛ در حالی که در آلمان که خصوصی‌سازی انجام شد با هدف کسب درآمد برای دولت نبود، بلکه با انگیره واگذاری با هدف اخراج‌نشدن کارگران و ارتقاء خطوط تولید بود.

کمتر از دو ماه از سال گذشته، اما برخی کالا‌ها ۳۰ تا ۴۰% گران شده‌اند
کمتر از دو ماه از سال گذشته، اما برخی کالا‌ها ۳۰ تا ۴۰% گران شده‌اند

حمیدرضا رستگارپور رییس اتاق اصناف تهران گفت: تقریبا تمام مردم هیچ علاقه‌ای به نگهداری ریال ندارند و هم فعال اقتصادی و فعال در کسب و کارها و هم مردم عادی پول ملی را خسارت می‌بینند و می‌دانند. از این رو مسئولان کشور باید برای این موضوع تدبیری بیندیشند تا ریال حداقل برای یک سال پشتوانه داشته باشد، یعنی مردم مطمئن شوند که ارزش این پول حداقل یک سال حفظ می‌شود و این خواسته ما در اصناف هم است.

چه کنیم که یارانه نقدی ما قطع نشود؟
چه کنیم که یارانه نقدی ما قطع نشود؟

امسال تا قبل از شهریور میزان درآمد و حجم سرمایه خانوارها مورد بازبینی و ارزیابی مجدد قرار می‌گیرد و بخشی از خانوارها با افزایش ارزش ریالی اموال از فهرست یارانه بگیران حذف شده و بعضی هم ممکن است جابجایی دهک برای آنها اتفاق بیفتد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است