کد خبر : 206524
انتشار : ۱۴۰۱/۰۸/۰۳ - 09:50
دسته‌بندی : سیاسی، اخبار ویژه
چاپ

فلاحت‌پیشه: آمریکا به برجام برمی‌گردد

یک نماینده پیشین مجلس با تاکید بر اینکه سیاست آمریکا این است که به برجام و مذاکرات احیای آن بازگردد، گفت: سیاست کلی آمریکا درباره ایران مبتنی بر کنترل آن با هدف کاهش چانه‌زنی‌اش در منطقه است و برجام یکی از این سیاست‌هاست.

فلاحت‌پیشه: آمریکا به برجام برمی‌گردد

به گزارش سایت خبری مدارا؛ حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده پیشین مجلس با اشاره به مواضع اخیر آمریکا درباره اینکه مذاکرات برجامی دیگر در اولویت سیاست خارجی این کشور نیست گفت: یک فراتحلیل در رابطه با سیاست خارجی آمریکا نسبت به ایران وجود دارد که اگر آن را مدنظر داشته باشیم ارزیابی مواضع متناقض آمریکا سخت نیست.

بخش های از گفت و گوی فلاحت پیشه را در ادامه می خوانید:

*آمریکایی‌ها هر سیاستی که درباره ایران به کار ببرند آن سیاست تحت سیاست راهبردی “کنترل” ایران تعریف می‌شود؛ چه این سیاست حفظ برجام باشد یا بی‌نیازی به توافق هسته‌ای و مذاکرات احیای آن یا مداخله در ایران یا تحریم همه‌جانبه.

*همه اینها بخشی از یک فراتحلیل به اسم راهبرد “کنترل” ایران است. آمریکایی‌ها این‌ها را در قالب یک بسته می‌بینند و هدف‌شان این است که تا حد امکان از هر تحولی برای کاهش توان چانه‌زنی ایران استفاده کنند.

*معتقدم آمریکا به برجام برمی‌گردد و این مواضع، مقطعی است. با توجه به تحولات سیاسی داخل ایران و متاسفانه ضعف کشور ما در شکل‌دهی یک نظام حل اختلاف درونی کشورهای دیگر از جمله آمریکا و برخی اروپایی‌ها از هر فرصتی برای ضربه زدن به ایران و کاهش قدرت چانه‌زنی ایران استفاده می‌کنند.

*امروز چالش بنده با برخی از افراد افراطی در کشور بر سر همین مساله است که باید یک نظام یا فرایندی داخلی برای رفع اختلاف داشته باشیم اما در حالی که فاقد این مساله هستیم، یک سری افراد هستند که بیشتر اختلاف‌افکنی می‌کنند و آمریکا از این مساله در راستای تضعیف چانه‌زنی ایران سوءاستفاده می‌کند.

*اینکه آقای امیر عبداللهیان سعی می‌کند خلاف آمریکایی‌ها موضع‌گیری کند درست نیست و این موضع‌گیری به نفع ایران نیست.

*یک فراتحلیل دیگر  در فضای سیاست خارجی کشور وجود دارد که به اشتباه به سیاستمداران القا می کنند اگر برجام امضا شود همه مسایل ایران با آمریکا حل می‌شود یا اگر برجام نباشد و تحریم‌ها رفع نشود هیچ اتفاقی برای کشور نمی‌افتد. معتقدم این دیدگاه‌ها درست نیست.

*آمریکا از نیمه اول قرن جدید راهبردش حفظ هژمونی‌ بوده است و چالش‌ اصلی آمریکا با چین و روسیه است و در این میان تلاش کرده است چالش‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای را در جهت رسیدن به اهداف کلی‌اش کنتر ل کند.

*چین و روسیه از این فرصت استفاده کردند و سعی کردند وارد شدن آمریکا به چالش با آنها را به تاخیر بیندازند اما متاسفانه ایران چنین سیاستی را تاکنون دنبال نکرده است و همین موجب فشار سیاسی و اقتصادی و امنیتی بیشتر به ایران شده است.

اخبار مرتبط:
عراقچی: ایران آماده فصل جدیدی در روابط با اروپا است
عراقچی: ایران آماده فصل جدیدی در روابط با اروپا است

وزیر خارجه کشورمان در یادداشتی در روزنامه لوپوئن فرانسه خطاب به اروپایی ها نوشت: زمان در حال اتمام است. نحوه واکنش ما در این مقطع حساس، آینده روابط ایران و اروپا را - بسیار فراتر از آنچه خیلی‌ها انتظار دارند- تعیین می‌کند. ایران آماده ورود به فصل جدیدی در روابط است.

ماجرای خبر سفر فوری عراقچی به امارات!
ماجرای خبر سفر فوری عراقچی به امارات!

برخلاف ادعای برخی رسانه های داخلی، تیم مذاکره کننده ایران پس از اتمام مذاکرات تا ساعتی دیگر راهی تهران می‌شود و برنامه ای برای سفر به امارات یا کشور دیگر ندارد.

عراقچی: از نظر ما غنی‌سازی باید ادامه یابد و جای مصالحه نیست
عراقچی: از نظر ما غنی‌سازی باید ادامه یابد و جای مصالحه نیست

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به نتایج دور چهارم مذاکرات تصریح کرد: از نظر ما غنی سازی یک موضوعی است که حتما باید ادامه یابد و جای مصالحه وجود ندارد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است